Uwielbiam maliny i nic na to nie poradzę. Latem zjadam je garściami, a zimą delektuję się ich zapachem w deserach i nie tylko:) Sernik kokosowo-malinowy to czysta poezja smakowa. Polecam Wam bardzo. Przepis znalazłam w bardzo starym wydaniu "Świat Kobiety". Składniki na formę o średnicy 26 cm: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 150 g masła; 100 g cukru(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st.C i piecz około 1 godziny. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto około 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij i ostudź. Ostrym nożem oddziel brzegi ciasta od tortownicy. Wyjmij z formy. Sernik podawaj posypany wiórkami kokosowymi. Jeśli lubisz, możesz go posmarować polewą z gorzkiej czekolady. Moje uwagi: Jeżeli będziesz mieć trudności
In my kitchenLubicie serniki? – jeśli tak, to ten oto wspaniały sernik z kulkami orzechowymi musi zagościć na Waszej liście „do zrobienia”. Jest na klasycznym, kruchym spodzie. Środek to wilgotny, mokry a zarazem puszysty ser, którego smak podbijają orzechowe kulki. Polany czekoladowym ganache, udekorowany według uznania, cudownie się prezentuje i wielu zachwyci. Koniecznie wypróbujcie… I choć do Świąt mamy jeszcze(...)gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki Śmietankę podgrzewamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy, do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia, lekkiego zgęstnienia. Polewamy zimny sernik. Dekorujemy wedle uznania. The post Sernik z Kulkami Orzechowymi appeared first on Made
Made By Mom And SonPyszny sernik,z moimi ulubionymi malinami,teraz pełno ich w ogrodzie więc musiałam je wykorzystać-a ten zapach cieplutkiego ciasta .....mniam, Idealny do popołudniowej kawki-polecam Składniki: Ciasto: 270 g mąki 125 g margaryny 2 żółtka 50 g cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka sernikowego(u mnie Mój ulubiony(...)wylewamy na podpieczony spód, na wierzch nakładamy równomiernie maliny. Piec przez 60-65 minut w temp. 170 stopni. Studzimy w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Strona Główna / Słodkości / Ciasta z owocami / Sernik z malinami Sernik z malinami Ciasta z owocami , Serniki , Słodkości
Swojskie jedzonkoKilka kropel aromatu cytrynowego Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść i podzielić na dwie części jedna nieco większa od drugiej. Obie części włożyć do woreczków i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie większą część ciasta zetrzeć na tarce na dużych oczkach jarzynowych, ułożyć na blaszce o wymiarach 25x38cm. Wykonanie masy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli(...)niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze starkować drugą, mniejszą kulkę ciasta piec ok.50 minut w 180 stopniach do zezłocenia się ciasta. Po upieczeniu pozostawić ciasto do wystygnięcia przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kroić po całkowitym
W garach u Gosiwilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem, którego wykonanie zajmuje mniej niż 15 minut – nie licząc oczywiście czasu pieczenia. Swoją nazwę zawdzięcza poduszeczkom z ciasta czekoladowego, które powstają po zrobieniu ‘kratki’ z masy serowej. Bardzo podobnym do tego ciasta jest dość popularny sernik Izaura , który różni się sposobem wylania masy serowej na ciasto oraz dodatkiem polewy
Kulinarne Przebojeśmietankę: 2 śmietanki typu ,,Śnieżka'' 300 ml zimnego mleka 3 płaskie łyżki żelatyny spożywczej 5 łyżek gorącej wody Wykonanie pysznego sernika gotowanego: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę przekładamy do miski, wsypujemy oba cukry i ucieramy przez kilka minut, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec dodajemy ser i dokładnie ucieramy. 2. Gotowanie masy serowej(...)Masę serową przekładamy do garnka i gotujemy około 10 minut cały czas mieszając, najlepiej jest to robić taką rózgą do ubijania jajek. Budynie rozpuszczamy w mleku i pod koniec gotowania wlewamy do masy serowej, energicznie mieszamy, żeby nie zrobiły nam się grudki, ja budynie wlewam stopniowo i mieszam. 3. Przekładanie: Blaszkę o wymiarach około 21 x 25 cm wykładamy papierem
Izabelawkuchniowoców truskawek i czereśni do dekoracji sernika sposób przygotowania Twaróg i serek mascarpone wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę pokojową Maliny wkładamy do rondla dodajemy cztery łyżki cukru i smażymy przez 7-10 minut. Następnie dodajemy do owoców 1,5 szklanki wody, 3 łyżki żelatyny i całość mieszamy(...)wodą, żelatyną i cukrem. Masę serową wylewamy do tortownicy i znów całość schładzamy. Na wierzch stężałego sernika wylewamy pozostałą część malinowej galaretki , dekorujemy owocami czereśni, oraz truskawek i znów wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach sernik kroimy rozkładamy na talerze i podajemy
Miód i pieprzTradycyjny sernik wiedeński to sernik bez kruchego spodu. Uważam, że im więcej sera w serniku tym lepiej, więc jest to jedno z moich ulubionych ciast. Sernik możecie przygotować z dowolną polewą na przykład lukrem waniliowym, polewą czekoladową, albo po prostu posypać cukrem pudrem. Będzie również pyszny bez niczego. Składniki 1 kg sera na sernik 8 jajek(...)piekarnika warto wstawić naczynie z wodą, aby parowała ona podczas pieczenia. Po upieczeniu zostawiamy ciasto jeszcze na ok. 10-15 minut w piekarniku, aby zbyt duża różnica temperatur nie spowodowała, że nam ono opadnie. Smacznego! Artykuł Tradycyjny sernik wiedeński pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!który dzisiaj prezentuję to biały, niebiańsko-lekki puszek o niezwykle delikatnej strukturze. Umiarkowanie słodki, z posmakiem wanilii i białej czekolady. Świeże maliny idealnie dopełniły całość, przełamując słodycz i nadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Dla mnie ideał. Składniki: ... czyli Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę(...)dnie piekarnika wstawiłam foremkę wypełnioną wrzącą wodą. KROK X : Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 160 stopni C. Pieczemy przez ok. 50 minut w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem schładzamy min. 2 godziny w lodówce. Serwujemy sernik posypany płatkami jaglanymi i migdałowymi. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Elliepiekarniku, a następnie wstawić do lodówki. Kremówkę podgrzać w garnuszku i gorącą zalać połamaną czekoladę. Po minucie dokładnie wymieszać, aż się całkiem rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Zmielony twaróg (użyłam tego z wiaderka) zmiksować razem z płynną czekoladą. Gęsty krem wyłożyć na schłodzony sernik i wyrównać. Można zrobić wzorek widelcem lub specjalną łopatką z ząbkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO
https:KKuchniaMniamBoski sernik, po prostu. Właściwie nic więcej nie musiałabym pisać, bo słowa to za mało, by pokazać Wam jego cudowny smak, delikatną i aksamitną konsystencję, chrupki spód i całą masę jagód :-) Żeby się przekonać czy mam rację, najlepiej samemu jest go upiec. Nie rozczarujecie się, gwarantuję :) Łatwy do zrobienia, a jagody śmiało można zastąpić innymi mrożonymi, lub też(...)Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać. Sernik wyjąć z piekarnika, polewę jagodową rozprowadzić na wierzchu. Ciasto ponownie wstawić do nagrzanego pieca, temperaturę zmniejszyć do 125 stopni i piec kolejne 15-20 minut. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyTradycyjny, puszysty i delikatny sernik ze skórką pomarańczową i rodzynkami ... cóż może być smaczniejszego? Składniki: 1kg mielonego twarogu 1 szkl. cukru kilka kropli aromatu cytrynowego lub otarta skórka z 1 cytryny 6 jajek 100g skórki pomarańczowej 50g rodzynek 1 łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde) 60g roztopionego(...)całość dokładnie mieszamy łyżką.Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC i pieczemy przez 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160oC i pieczemy kolejne 50 minut.Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku, aż do wystudzenia. Dekorujemy wg uznania
Walijskie Pichceniemoje dziecko bardzo chciało, żebym zrobiła zebrę, a ser wołał do mnie z lodówki żebym go "wykorzystała" ;) Poszłam więc na kompromis i tak każde z nas jest zadowolone. Ten sernik zdecydowanie zalicza sie do tych delikatniejszych i kremowych w smaku. Spróbujcie:) Składniki: 120 g maślanych herbatników 2 łyżki kakao 100 g miękkiego ciepłego masła (dodałam dodatkowo 3 kostki połamanej(...)przemian po jednej łyżce białej i ciemnej masy. Nie ubijamy. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 60 minut. Studzimy. W małym garnuszku rozpuszczamy masło z czekoladą i łyżką śmietany. Tak przygotowana masą smarujemy sernik. Schładzamy przed podaniem. Smacznego
ChilliJemymąkę, przyprawę do piernika, miód, cukier i jajka zmiksować razem na gładką masę, tylko do połączenia składników. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch.Piec w 170 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i [iec jeszcze przez 90 minut.Ostudzić w zakmniętym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc.Kremówkę ubić na sztywno, wymieszać(...)barwnikiem. Dodać do pokroszonych ciasteczek, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.Po tym czasie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki, wyciskać dekoracyjnie na sernik. Podawać schłodzony.Smacznego!Ja tym czasem zaczynam szykować się do mojego Halloweenowego wieczoru - już niedługo goście powinni być, a tymczasem mieszkanie wcale nie wygląda strasznie! Ech, trzeba było
Pożeraczka, czyli raz adobrze