sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:164/501)

Sernik z jogurtów greckich 221

piekarnika. Banalne, co nie? Zapraszam niżej po przepis. Zobacz też: Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym Sernik wiedeński z rodzynkami Jogurtowe ciasto z truskawkami i borówkami Sernik z jogutrów greckich Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 800 g jogurtu greckiego - 2 duże opakowania 4 jajka 150 g ksylitolu lub cukru 50 g mąki(...)pieczenia i wlewamy na nią masę. Wkładamy na masę borówki. Pieczemy w termoobiegu, w temperaturze 180 stopni 60-70 minut - aż cały wierzch się zarumieni. 5 Studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie schładzamy kilka godzin w lodówce. Artykuł Sernik z jogurtów greckich pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami 188

minut.  Wyjmij spód z piekarnika i wlej do niego przygotowaną wcześniej masę serową, wyrównaj jej powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez 50-60 minut. Ciasto filo powinno stać się złote i chrupiące, zaś masa serowa być ścięta z wierzchu. Jeżeli ciasto filo przypieka się zbyt szybko, można je w trakcie pieczenia osłonić kawałkami folii aluminiowej.  Upieczony sernik(...)najmniej 4 godziny (maksymalnie 24 godziny).  Z truskawek odetnij szypułki i pokrój je na ćwiartki. Włóż je do miski razem z cukrem i sokiem cytrynowym i wymieszaj. Sernik pokrój na 6-8 porcji i podawaj z truskawkami. Udekoruj świeżą miętą. Podawaj w towarzystwie filiżanki kawy Starbucks Ethiopia, a instrukcję jak ją zaparzyć w domu znajdziesz poniżej

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik z brzoskwiniami 655

pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika: 170oC Czas pieczenia: 1 h 30 min.  Ciasto kakaowe (spód) 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. cukru pudru 75 g masła 1 jajko 1 łyżka miodu(...)Przygotowanie polewy czekoladowej W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać margarynę i śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Zostawić sernik na kilka godzin, żeby odparował, dopiero później włożyć do lodówki. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik kokosowy z chia i pianką z białej czekolady 166

temperaturę pieczenia zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż do całkowitego wystygnięcia. Kremowa pianka: Czekoladę rozpuścić w miseczce w kąpieli wodnej, Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, z cukrem pudrem, wlać rozpuszczoną czekoladę-ochłodzoną i zmiksować. Masą posmarować zimny sernik, oprószyć niebieską posypką z opłatka. Życzę smacznego! http://www.skworcu.com.pl

Wanilia i Kardamon
Sernik z morelami i cytrynową pianką 176

Serniki uwielbiam pod każdą postacią. W sezonie często dodaję do nich różne owoce, dzięki czemu za każdym razem smakują trochę inaczej.    Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie troszkę śmietany Masa serowa: 1kg sera białego z wiadereczka 2 jajka 2 budynie waniliowe 3/4 szkl cukru pudru(...)pianę wyłożyć na morele a na nią zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę kruchego ciasta. Piec  60 minut w 180st C. Gdyby góra za bardzo się rumieniła należy przykryć ją papierem do pieczenia lub folia aluminiową.   Sernik ostudzić i schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Sernik grejpfrutowy na jaglano-słonecznikowym spodzie 218

wmieszać w masę serową. Wylać na jaglany spód pierwszą warstwę (ok.0,5 cm) i wstawić do lodówki na 10 minut. Brzegi formy można zabezpieczyć od środka przeciętą na pół koszulką biurową, jeśli użyjecie formy z obręczą ułatwi to wyjęcie sernika. Wylać pozostałą masę, chłodzić w lodówce ok. godziny. Namoczyć w wodzie 2 płatki żelatyny, odcisnąć, dodać pozostały mus grejpfrutowy, podgrzać

SzczyptaSmaQ
Sernik jagodowy z jagodowym musem i borówkami 179

czasu. Wydaje mi się, że taka mała presja wymusza na mnie lepszy performce…Poza tym zawsze muszę zabłysnąć czymś nowym…Taka moja nieskromna natura he, he… Sernik jagodowy Składniki: Spód migdałowy 250 g marcepanu 125 g cukru 2 białka Masa serowa 500 g twarogu 250 ml śmietanki kremówki, 36% + 300 ml 3 żółtka 1 łyżka ziemniaczanej(...)cytryny. Podgrzewaj aż jagody się rozmrożą i puszczą sok. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj lekko jagody i dodaj odciśniętą z wody żelatynę. Odstaw do przestudzenia. Kiedy mus zacznie tężeć wylej na schłodzony sernik. Przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę. Przechowuj sernik w lodówce.   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Sernik królewski z jagodami. 204

ciasto ręką, chłodzimy w lodówce 45 minut. Ze schłodzonego ciasta odcinamy 1/4 i wkładamy z powrotem do lodówki. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blachę (spód i 1 cm rant). Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia 15-20 minut. Pozostałe ciasto cienko wałkujemy i wycinamy(...)spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód, na nim równomiernie wykładamy masę serową, wszystko to posypujemy zamrożonymi jagodami, a wierzch ozdabiamy kratką z pozostawionych pasków ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, otwieramy drzwiczki piekarnika

Rozpustne gotowanie
Sernik waniliowy 1278

Cześć! Serniki można robić na różne sposoby. To jest jedna z kilku moich propozycji :) Składniki: Na masę serową: * 1,2 kg sera tłustego zmielonego * 8 żółtek  * 5 białek * 1 szkl. cukru drobno mielonego * 1 budyń waniliowy * 1 małe opakowanie cukru wanilinowego * ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy * 1/2 kostki masła * 100 ml śmietanki 30% Na ciasto(...)ubitych na sztywno białek. Wymieszałam delikatnie. Tak zrobiona masę serową wylałam na podpieczone ciasto i piekłam przez ok. 55 minut. Przed włożeniem ciasta do piekarnika nalałam wody do naczynia żaroodpornego i postawiłam je na samym spodzie w piekarniku. Kiedy sernik już się upiekł odstawiłam do ostygnięcia. Zrobiłam polewę z masy krówkowej. Żelatynę rozpuściłam w odrobinie gorącej wody. Masę krówkową

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z truskawkami na słomce ptysiowej (na zimno) 254

wykładamy słomkę ptysiową. Pod koniec warto niektóre słomki połamać lub pokruszyć, aby dno dobrze pokryte słomką. Zaczynamy przygotowywać sernik. Żelatynę mieszamy w małym garnuszku z zimną wodą, a następnie odstawiamy całość do napęcznienia na około 5-10 minut. W misce mieszamy ser, cukier puder, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i sok z limonki (lub cytryny). Mieszamy tylko do połączenia(...)czasie przygotowujemy wiśniową galaretkę, studzimy ją. Najpierw wylewamy niedużą ilość galaretki (najlepiej łyżka po łyżce) na nasze plasterki truskawek, wkładamy ciasto do lodówki. Po jakimś czasie nalewamy resztę galaretki. Sernik najlepiej schładzać w lodówce przez całą noc. Smacznego

Słodkie okruszki
sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony... 212

stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mleczny sernik 326

Kolejny mój sernik na klasycznym kruchym spodzie, o idealnie kremowej konsystencji z wyraźnie wyczuwalną mleczną nutą, smaku dopełnia masa kajmakowa o smaku orzechowym. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Skladniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru Masa serowa: 60 dag mielonego półtłustego twarogu ½ szklanki cukru 16 cukru(...)przygotowaną masę wylewamy na cisto kruche, na wierzchu posypujemy maltikeksami, pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do lekkiego zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Masę kajmakową lekko podgrzewamy rozprowadzamy na jeszcze delikatnie ciepłym serniku, dekorujemy migdałami lub wg uznania. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
SERNIK KRÓWKOWY 221

Przepis na ten sernik wycięłam kiedyś z jakiejś gazety i dość długo czekał, aż nadejdzie na niego kolej. Zrobiłam i wyszedł przepyszny. Masa krówkowa nadaje sernikowi wspaniałego posmaku. Polecam wypróbować :) SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki kakao ewentualnie łyżka śmietany 10 dag masła(...)ciasto. Do reszty dodajemy masę krówkową, miksujemy i wlewamy na jasną masę serową. Pieczemy ok 40 - 50 minut, piekłam w funkcji termoobieg w 150 st. C.  Piekarnik góra dół ustawiamy na 180 st. C. Po dokładnym wystudzeniu sernik polewamy pozostałą masą krówkową (można ją podgrzać). Posypujemy płatkami migdałowymi. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :) Zapraszam po przepisy na pozostałe serniki

Pani na deser
Na smutki - sernik. I Lana 191

tyle wyraźny, że nie można pomylić go z niczym innym. Orzechowy spód genialnie komponuje się z całością, a bita śmietana na wierzchu sprawia, że jest wyjątkowo elegancki. Polecam wypróbować.Sernik cappuccino na orzechowym spodzieSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)spód:65 g ciastek digestive175 g orzechów laskowych50 g masłamasa serowa:1 kg twarogu 3krotnie zmielonego250 śmietany kremówki(...)schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Schłodzony spód podpiec w 200 st. C. przez 10-12 minut. Ostudzić.Twaróg zmiksować ze śmietaną, cukrem i budyniem. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu wlać kawę, wymieszać.Boki tortownicy posmarować masłem.Masę przelać na przestudzony spód.Piec 10 minut w 230 st. C. Następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybki sernik 193

Dziś obchodzimy światowy dzień sernika. Podrzucam Wam przepis na bardzo, ale to bardzo szybki sernik. Wystarczy składniki chwilkę zmiksować, upiec i sernik gotowy. Nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Składniki (tortownica śr. 24cm): 1 kg sera wiaderkowego 4 jajka 200 g masła 3/4 szklanki cukru olejek waniliowy 4 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Masło roztopić, pozostawić do wystudzenia(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec następująco: najpierw przez 20 minut w 190 st.C, potem przez 30 minut w 150 st.C, a na koniec w 120 st.C. 4. Po upieczeniu ciasto trzymać jeszcze w piekarniku, nawet do całkowitego wystudzenia. 5. Sernik przełożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Najlepiej smakuje na kolejny dzień. Sernik

Kuchnia domowa Ani