naszym blogu gościły już różne serniki ale połączenia z kajmakiem jeszcze nie dlatego dzisiaj sernik kajmakowo-kokosowy Składniki na spód sernika: - 70 g mąki - 70 startych migdałów - 30 g cukru pudru - 50 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serowo-kajmakową: - 500 g sera mielonego - 75 g masła(...)wcześniej wyrobionej masy serowej, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły i całość przekładamy do tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę
Kuchenne WariacjeSernik Kajmakowa Zebra Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier z prawdziwą wanilią Masa Serowa: 1 kg sera zmielonego (można w wiaderku) 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 50 g masła (roztopionego) 400 g masy kajmakowej(...)pomocą łopatki. Masy wylewamy na ciasto na przemian, raz serowa masa, raz kajmakowo-serowa. Ciasto pieczemy w temp. 170* przez 50-60 minut. Kiedy ser zacznie się nam za bardzo rumienić warto przykryć górę sernika sreberkiem aby nam się nie spaliła. Chcesz być na bieżąco ? Polub mnie ! *** Ostatnio zarejestrowałam się na stronach testujących produkty :) już myślałam ,że nigdy nie będzie
W Moim Magicznym Domupiec około 50 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach, aż całkiem ostygnie. Mus truskawkowy: Truskawki opłukać na sicie, osączyć, obrać z szypułek, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i zagotować w rondelku, gotować 3 minuty, po czym zestawić z ognia, wsypać suche galaretki, mieszać do rozpuszczenia a następnie zmiksować na mus. Tężejący wylać na całkiem zimny sernik, wstawić do lodówki
Wanilia i Kardamonwysyłamy, a naprawdę liczy się smak. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 – 60 minut. Zależy od wielkości formy. Babkę sernikową udekorowałam lukrem z cukru i soku z cytryny. I nie przejmujmy się za bardzo, gdy sernik troszkę opadnie. Na wystawę go nie wysyłamy, a naprawdę liczy się smak zastawa
królestwo garówmamy pieca parowego, to na samo dno piekarnika wstawić płaskie naczynie z wodą, która parując będzie nawilżała nasz sernik, a po upieczeniu nie będzie on suchy.Piekarnik nagrzać do temperatury 150-160 stopni i wstawić ciasto na około 80-90 minut. Po upieczeniu, piekarnik wyłączyć i pozostawić w nim ciasto na około 30-40 minut, po tym czasie uchylić drzwiczki
Codzienna kuchnia niecodziennaPodczas poszukiwania wyjątkowego przepisu na sernik natrafiłam na taki z dodatkiem dyni. Bardzo zaciekawiło mnie to połączenie;) A, że miałam jeszcze dynię, postanowiłam przepis od razu wypróbować. Okazało się, że w smaku w ogóle nie czuć dyni, jedynie nadaje ona ciastu piękny żółty kolor. Polewa idealnie pasuje - o smaku krówki, lekko ciągnąca... Pycha! Inspiracja Spód: 200g herbatników, 125g(...)ogniu, aż się rozpuści i lekko zbrązowieje. Dodać masło, mieszać, aż się rozpuści. Wlać śmietankę, dodać nasiona z laski wanilii. Gotować ok. 10 minut, aż masa zgęstnieje, często mieszając. Lekko ostudzić i wylać na wierzch sernika. Ciasto przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościzapomniałam dolać do masy oleju. Myślałam, że sernik nie wyjdzie i będzie klapa. Ale wiecie co nic bardziej mylnego sernik wyszedł pyszny a tym samym zmniejszyłam kaloryczność sernika. Już od dawna nie tylko do pieczenia ale i do sprzątania używam produktów firmy Stella. Polubiłam je przede wszystkim za świetną jakość ale i za przestępną cenę. Was też(...)wylać połowę masy serowej, rozsypać rodzynki i wylać resztę masy serowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni góra-dół i piec 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć lekko uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do wystudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą
Ala piecze i gotujePyszny sernik w wersji fit :) Bez spodu, ale z jagodową frużeliną ;) Lekki i delikatny, śmiało mogą go jeść nawet osoby na diecie ;) Polecam! Ps. Mam dziś dla Was jeszcze jedną propozycję - kurs językowy po angielsku ! Pierwsza w Polsce angielska wioska, 6 dni nauki w tym miejscu działa podobnie jak miesiąc spędzony w UK. Indywidualne kursy dla dzieci oraz młodzieży(...)wymieszać mąkę ziemniaczaną z 25 ml wody, odłożyć. Do masy jagodowej wlać dobrze rozpuszczoną mąkę, mieszać energicznie. Zmniejszyć ogień i podgrzewać kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić. Frużelinę jagodową wyłożyć na wierzch sernika, całość schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewypodczas malowania najdzie ochota na coś słodkiego, nie ma przeproś. Sięgamy wtedy po nasze ukochane serniki bez pieczenia. Receptura wykonania jest ekspresowa, bo zajmuje nam 15-20 minut. Zaś kiedy serniczek spokojnie się chłodzi w lodówce, my kończymy nasze prace. Nie ma to jak upiec 2 dzieła na jednym ruszcie. Do dzieła Kochani: Składniki: ( tortownice(...)dodaj ją do serowej masy. 3. Połóż kajmak na spodzie ciasteczkowym następnie połóż masę serową. 4. Chłodź 3-4 godziny, bądź najlepiej przez całą noc. 5. Gdy sernik jest schłodzony posyp go pudrem z suszonych wiśni. A następnie polej syropem wiśniowym i rozłóż całe owoce na wierzch. 6. Syrop wiśniowy otrzymasz podgrzewając wiśnie na małym ogniu
KreatywnePinyDziś w poście na słodko... Sernik...moje ulubione ciasto...uwielbiam piec serniki, za każdym razem można zrobić go inaczej, tym razem pobawiłam się smakami winnych jabłek i soczystych pomarańczy, w takiej formie teraz smakują najlepiej! Składniki Blaszka o wym 24/28 cm Ciasto: 1 czubata szklanka mąki pszennej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany(...)grube plastry.w rondelku zagotować syrop pomarańczowy wrzucić jabłka i szybko obsmażyć delikatnie mieszając. Odstawić chwilę przestudzić osączyć i wyłożyć na wierzchu sernika,posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 55 minut. Studzić ciasto przy otwartych drzwiczkach
Wanilia i Kardamonminut do lekkiego zrumienienia. Piekarnik ustawiony na grzanie góra-dół. Wyciągamy i studzimy. SER: Żółtka i całe jajka ubijamy razem z cukrem na białą puszystą masę. Dodajemy ser, olej, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, ucieramy. Mleko mieszamy z budyniami i mąką ziemniaczaną, dodajemy do sera. Ubijamy tylko do połączenia składników. Wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50 minut(...)cukier. Orzechy, mannę oraz mąkę mieszamy ze sobą. Partiami wsypujemy do białek i mieszamy za pomocą łyżki. Sernik delikatnie wyciągamy (uważamy żeby się nie poparzyć) Nakładamy równą warstwę bezy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy. U mnie wystarczyło 15 minut. Beza ma się ładnie zarumienić. Ciasto po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Zimne ciasto wyciągamy ostrożnie
Pani na deserpiekarnika nagrzanego do temperatury około 175 – 180°C i pieczenie przez około 15 – 20 minut, a następnie obniżenie jej do 120°C i suszenie przez około 90 minut. Drugi to pieczenie w temperaturze nie przekraczającej 180°C. Pierwszy patent najlepiej sprawdza się w przypadku serników z jajkami dodawanymi w całości. Niższa temperatura sprawia, że powierzchnia ciasta staje się niemalże idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mam zaległości. Straszliwe. I przeraża mnie to nie na żarty.Nie mam pojęcia, jak to się stało. I nie wiem, jak nad tym zapanować.Wszyscy już
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie tylko ze względu na główny składnik jakim jest twarożek, ale także dzięki dodatkowi odżywki białkowej o smaku czekoladowym. Spód to omlet orzechowy przygotowany bez grama mąki - wielbiciele zdrowych słodkości będą zadowoleni :) Na wierzchu znajdują(...)zwykłego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej
Chocolate Muffin Blogpieczonymi orzechami laskowymi. Kajmak w serniku, ale orzechowy, fajny bo z drobinkami orzechów, które dość przyjemnie chrupią w buzi. Smakowo, rewelacja, choć mimo iż piekłam jak zawsze sernik miał focha i sobie pękł :) Cóż, się zdarza czasem :)Źródło: Moje Wypieki.Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można(...)masy krówkowej. Na końcy wykałaczką zrobiłam takie biby wzorki, a raczej mazaje :) Piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 75 minut. Czas pieczenia jednak musicie dostosować do swoich piekarników, trzeba po prostu obserwować sernik jak szybko się piecze :) Studziłam w lekko uchylonym piekarniku, po czym na co najmniej 12 godzin wstawiłam do lodówki, tak jak sugerowała
Blondynka Gotuje