sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:147/501)

Wegański sernik w trzech smakach 206

Przy niedzieli, podczas przemeblowania jak to u mnie bywa w dni wolne naszło mnie na sernik. Moja ulubiona wegańska wersja sernika to ten z fasoli, jako jedyny charakterystycznie dla prawdziwych serników „mlaszcze” podczas krojenia, jest puszysty i rozpływa się w ustach. Ten dzisiejszy składa się z trzech smaków :czekoladowego, kokosowego i truskawkowego, każda warstwa ma ciut inną(...)Przełóż masę truskawkową na kokosową, a pozostałe truskawki podziej na ćwiartki i wciśnij w masę. Piecz całość około 1 h i 15 minut bez termoobiegu w temp. 175-180 C na środkowej półce piekarnika. Upieczony sernik wystudź, a potem przechowuj w lodówce. Smacznego

greenscarf
Sernik z dwukolorowym kruchym ciastem 227

sernik. Prawie godzinę siedziałam nad przepisami i nie wiedziałam co wybrać. Postanowiłam upiec sernik z dwukolorowym kruchym ciastem. Sernik wyszedł przepyszny. Ciasto niesamowicie kruche a sam sernik niezwykle delikatny. Polecam :-) Z podanego przepisu wychodzi jedna duża blacha ciasta. Składniki na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła lub margaryny 3 żółtka(...)nagrzać do 180 stopni C i podpiec jasne ciasto około 12 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową a na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto ciemne. Całość wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika potrzymać jeszcze sernik przy otwartych drzwiczkach aby nie opadł. Po wyjęciu wystudzić. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z Mango na Spodzie z Karmelizowanych Migdałów 214

przecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten przepis. Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango w sklepie Kuchnie Świata. Autorka przepisu wspomniała, że przecier z mango bywa również w sklepach Rossman, na półce(...)połączenia się składników. Masę delikatnie przelałam na migdałowy spód. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut. Uwagę zwracałam tylko na to czy boki dobrze się upiekły, a środek sernika żeby był lekko ścięty. Po tym czasie wyłączyłam piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami 226

jabłko to jedynie 70 kcal), a zawarte pektyny oczyszczają organizm z toksyn. Jabłka zawierają wiele witamin (najwięcej witaminy C) i minerałów (głównie potas, fosfor, wapń, sód, magnez i żelazo). Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm. Składniki Karmel: 40 g cukru 500 g  Jabłek Grójeckich Jonaprince kilka kropel cytryny 1 łyżeczka cynamonu(...)małym ogniu, nie mieszamy łyżką, tylko poruszmy patelnią. Po kilku minutach jabłka puszczą sok. Jabłka smażymy około 10 minut, aż będą miękkie. Pod koniec posypujemy je cynamonem i  kardamonem. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia, a następnie dokładnie blendujemy. W międzyczasie do blendera wrzucamy wszystkie składniki na spód sernika i dokładnie blendujemy. Formę wykładamy folią spożywczą. Na jej dno wsypujemy

Kulinarne przygody Gatity
Uroda i eliksir. Sernik mandarynkowy. 192

wciąż wierzy w eliksir, nieustannie go szuka i zawsze z dziecięcą radością łapczywie połyka. Eliksir zamknięty jest w chwilach. Jego ilość zależy od ich pojemności. Może starczyć na parę minut, choć bywa, że działa i przez kilka dni, tygodni... Często jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy tylko się zatrzymać i zrozumieć, że to właśnie tu i teraz możemy spijać z życia(...)połowy wysokości tortownicy. Naczynie wraz z tortownicą wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 50 minut, do momentu aż wierzch będzie lekko ścięty, ale pod skórką nadal będzie wyczuwalne "delikatne, seksowne drżenie:)" ** Upieczony sernik wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić, a następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.  Dzięki pieczeniu w kąpieli

KUCHARNIA
sernik z homo i kaszki mannej ze śliwkami i biszkoptami... 203

części każdy i śliwki każda połówka na dwie częścidodać resztę ciasta i resztę nadzienia lekko wciskając w masę piec w 200C około 40 minut i zostawić do całkowitego wystudzenia i zimne ciasto posypać pudrem cukremten sernik jest bardzo wilgotny, delikatny i ma jedną wadę: szybko się zjadł........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK Z MALINOWĄ GLAZURĄ NA PISTACJOWYM SPODZIE 160

ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 150°C. Wytnij koło z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm, przykryj nim spód formy do tortownicy, a następnie wyłóż na niego równomiernie ciasto. Piecz około 20 minut. Przygotuj masę sernikową : Zetrzyj skórkę z cytryny. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i ostrzem(...)Mrożone maliny podgrzej przez około 5 minut minut w garnuszku z cukrem i sokiem z cytryny, zdejmij z ognia, rozgnieć lub zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko, żeby usunąć ziarenka. Podgrzej kilka łyżek malinowej pulpy i rozpuść w niej odciśniętą żelatynę. Połącz z resztą malinowego purée i wylej je równomiernie na przestudzony sernik. Wstaw do lodówki na około dwie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik jagodowy 201

miksujemy jeszcze przez chwilę. Gotową masę przekładamy na schłodzony spód. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Wierzch ciasta powinien być ścięty.  na polewę potrzebne będą: 300 ml śmietany 18%; 3 łyżki cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i polewamy nimi upieczony sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 10 min. Studzimy i pozostawiamy w lodówce

Miksturownik
Seromakowiec z jabłkami 384

może zabraknąć ciast. Wzorem mojej Mamy, która zawsze, ale to naprawdę ZAWSZE piecze makownik i sernik na święta, ja postanowiłam przygotować dla Was przepis na seromakowiec. Kolejny, bo jeden już na blogu znajdziecie. Ten tak naprawdę zrodził się w głowie w kilka minut, kiedy to przygotowując rogale Marcińskie pozostało mi sporo masy makowej... Nie nie, to wcale nie było(...)oraz cukier puder. Siekamy i szybko wyrabiamy. Owijamy folią i przekładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na dwie części w proporcji ⅓ i ⅔. Większą część wałkujemy na wielkość blaszki. Dziurkujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na 15 minut. Pozostałą część ścieramy na tarce z dużymi oczkami i przechowujemy w lodówce do momentu wykorzystania

Kuchnia w czekoladzie
Sernik dyniowy 215

delikatną konsystencję i wcale nie trzeba go piec w kąpieli wodnej by uzyskać taki właśnie efekt. Jego przygotowanie nie wymaga nawet miksera, przeciwnie, mikser jest wręcz niewskazany. Czy dyniowy sernik zagości u Was w domu? Polecam! Składniki: Ciasto: 180 g mąki razowej np. wieloziarnistej 135 g zimnego masła 30 g cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 czubata łyżeczka imbiru(...)Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia tak by papier wystawał na zewnątrz - należy zamknąć arkusz papieru w obręczy. Dzięki temu zabiegowi jeśli z sernika wypłynie trochę płynu, nie pobrudzi się piekarnik. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto

maniapieczenia
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 325

tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Borówkowo karobowy sernik z nerkowców Drukuj Porcje: 8 porcji - forma okrągła 23cm Czas przygotowania: 40 minut + 4 godziny mrożenia Składniki: 340g orzechów nerkowca moczonych w zimnej wodzie przez ok. 12 godzin 240g kremu kokosowego z puszki, przechowywanej w lodówce(...)borówek oraz sok z cytryny dodaję do pozostałej masy i miksuję na gładko. 14 Po ok. 1-1,5 godzinie wyciągam formę z zamrażalnika i wylewam kolejną, borówkową warstwę sernika. 15 Znowu wstawiam formę do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. 16 Pozostałą cześć borówek miksuję na mus i ponownie podgrzewam dodając ok. 20 ml wody. 17 W szklance

Book of spells
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 186

tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Borówkowo karobowy sernik z nerkowców Drukuj Porcje: 8 porcji - forma okrągła 20cm Czas przygotowania: 40 minut + 4 godziny mrożenia + 2 godziny rozmrażania Składniki: 340g orzechów nerkowca moczonych w zimnej wodzie przez ok. 12 godzin 240g kremu kokosowego z puszki(...)borówek oraz sok z cytryny dodaję do pozostałej masy i miksuję na gładko. 14 Po ok. 1-1,5 godzinie wyciągam formę z zamrażalnika i wylewam kolejną, borówkową warstwę sernika. 15 Znowu wstawiam formę do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. 16 Pozostałą cześć borówek miksuję na mus i ponownie podgrzewam dodając ok. 20 ml wody. 17 W szklance

Book of spells
Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA 209

Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA – Zapraszam na nowy sernik jagodowy. Jest prosty w przygotowaniu i bez pieczenia. W smaku śmietankowy, troszkę waniliowy, jagodowy, pyszny. Sernik jest bardzo kremowy, taki mazisty, wilgotny. Pięknie wygląda. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)ciasto w blaszce wyłożyć część masy serowej z małą ilością musu jagodowego i wyrównać. Blaszkę znów wstawić do zamrażalnika na około 10 minut. 10. Na schłodzone ciasto wyłożyć ostatnią część masy serowej z musem jagodowym i wyrównać. Sernik wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 11. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki

Mała Cukierenka
Gotowany sernik na herbatnikach z wiśniami. 402

szklanki mleka Wiśnie: 2 szklanki wydrylowanych wiśni cukier do smaku 1 galaretka wiśniowa Dodatkowo: około 40 dag herbatników Wykonanie pysznego sernika gotowanego: 1. Masa serowa:  Masło lub margarynę przekładamy do miski, wsypujemy oba cukry i ucieramy przez kilka minut, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, na koniec dodajemy ser i dokładnie ucieramy.   2. Gotowanie masy serowej(...)serową przekładamy do garnka i gotujemy około 10 minut cały czas mieszając, najlepiej jest to robić taką rózgą do ubijania jajek. Budynie rozpuszczamy w mleku i pod koniec gotowania wlewamy do masy serowej, energicznie mieszamy, żeby nie zrobiły nam się grudki, ja budynie wlewam stopniowo i mieszam.  3. Składanie sernika: Blaszkę o wymiarach około

Izabelawkuchni
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 205

wstawiam na 30 minut do lodówki. Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części - 1/4 i 3/4.  Większa porcja ciasta posłuży do wylepienia dnia blachy.  Rozwałkowuję i wykładam do blaszki, przyciskając.  Nakłuwam widelcem dość gęsto - aby nie powstały pęcherzyki. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza, piekę ok. 10-15 minut, aż się ciasto zezłoci. masa(...)masę serową wykładam na podpieczone ciasto, gruszki wciskam w masę. Posypuję kruszonką i wstawiam ponownie do piekarnika. Piekę ok. 45-60 minut, do tzw. "suchego patyczka".  Studzę chwilę w piecu, po czym wykładam poza niego, aby sernik całkowicie wystygł. Polewam go przygotowanym lukrem. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Sernik z ricotty i mascarpone z maliną i borówką 158

Dzisiaj kochani pyszny, rozpływający się w ustach sernik z ricotty i mascarpone. Delikatny z dodatkiem owoców. Przepis na niego znalazłam tutaj ( klik ) lekko zmodyfikowałam pod siebie. Mój mąż serników nie lubi, ale stwierdził, że taki jak najbardziej. Polecam, naprawdę pyszny, a łatwy w przygotowaniu :-) Miłego piątku :-) tortownica 26 cm Składniki ciasto: 125 g ziemnego masła 50 g cukru(...)podpieczony spód (może być gorący), górę wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy na funkcji góra - dół przez 60 minut. 4. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwiczki i tak studzimy nasz sernik. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. 5. Dżem dajemy na sitko i przecieramy. Owoce myjemy, osuszamy. Do osuszonych owoców dodajemy dżem, delikatnie mieszamy

kruche babeczki