sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:126/501)

Czekoladowy sernik na spodzie z pistacji i orzechów laskowych 138

żółtko miksowało się minimum 1 minutę. Na końcu wmieszaj czekoladę z orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Ubij osobno białka na sztywną pianę i wmieszaj delikatnie szpatułką do masy. Tortownicę wyłóż papierem, tylko dno. Zaciśnij obręcz i wyłóż masę. Do wyrównania masy używam lekko wilgotnych dłoni. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ,około 25 minut. Wyjmij z piekarnika(...)końcu wsyp czekoladę i już szpatułką dokładnie wymieszaj. Masę serową możesz wylać na podpieczony spód, który może być ciepły. Piecz w 180 stopniach około 50 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i wystudź sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach. Chłodny wstaw do lodówki. Przygotuj polewę. Do garnuszka włóż wszystkie składniki za wyjątkiem jagły i na malutkim ogniu rozpuść do powstania

Z Kuchni Do Kuchni
Puszysty sernik waniliowy z wiśniami 166

mąki ziemniaczanej (płaska łyżka), która zagęściła sos. Wszystko wymieszałam, wrzuciłam do rondelka, dodałam łyżkę wody i gotowałam na wolnym ogniu ciągle mieszając przez ok. 7 minut, aż sos stracił mączny posmak. Wystudzonym sosem polałam sernik tuż przed podaniem. Na koniec udekorowałam listkami mięty

Kulinarne Inspiracje
Najlepszy sernik dyniowy 94

napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 60-80 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.)  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce

Di gotuje
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 189

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka(...)serową, na wierzch rozłożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec przez około 30 minut. Po około 20 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozkruszyć kruszonkę. Upieczony sernik wystudzić i schłodzić w lodówce. Kruszonka: Masło roztopić, ostudzić, dodać do cukru i mąki. Wszystko dokładnie ugnieść

Oryginalny smak
Mocno migdałowy sernik 131

Klasyczny sernik o wyrazistej migdałowej nucie z dodatkiem chrupiących płatków  migdałów, z wyczuwalnym likierem Amaretto, polany delikatną polewą z białej czekolady zawsze świetnie smakuje i szybko znika z stołu. Składniki: Spód: 200g pełnoziarnistych herbatników 60g masła extra Masa serowa: 1kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) 5 jajek(...)budyń i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe, całość dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Na wcześniej przygotowany i schłodzony spód wlać masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  i piec około 60-65 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. 4. Polewa: czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę

Szalona Kuchnia Eweliny
SERNIK NA KRUCHYM, PEŁNOZIARNISTYM SPODZIE 381

piekę od wielu , wielu lat i który zawsze super się udaje. Tym razem wprowadziłam jeszcze troszkę zmian, m.in.jajka dodawałam w całości , nie ubijałam osobno białek bo to powoduje, że sernik mocno wyrasta i później niestety opada , pominęłam proszek do pieczenia (z tych samych względów) i piekłam w niższej temperaturze niż zwykle. No i jeszcze spód jest z dodatkiem mąki(...)piekarnika. Pieczemy 20 minut na termoobiegu a następnie przełączamy na program góra-dół i dopiekamy. Łączny czas pieczenia ok.95 minut.Ja piekłam 100 minut i w ostatnich 5-ciu pękł mi na środku , na szczęście w niczym to nie przeszkadza. Tak więc 95 minut będzie ok.Po tym czasie można zostawić sernik na 1h w uchylonym, wyłączonym piekarniku. Lukier marcepanowy:- kilka

Smaczne Zdrowe
Kremowy Sernik z Malinami 119

miłośnik serników złożył już zamówienie na kolejny Składniki na spód: 200 g kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie 75 g masła Ciastka kruszymy w blenderze lub ręcznie zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy, wlewamy do pokruszonych ciastek i mieszamy całość. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę ciasteczkową, ugniatamy i wkładamy na około 15 minut do lodówki(...)wsypujemy do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dekorujemy białą czekoladą i pozostałymi malinami. Źródło

Made By Mom And Son
Sernik na spodzie brownie 155

dodatek moja pierwsza przygoda z brownie, bo mimo, że uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru; - 1 duże jajko(...)mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru wanilinowego; - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

dom-agi.pl
Puszysty fit sernik jogurtowy 6183

sernik idealny :). Spód: 9 łyżek otrębów orkiszowych (mogą być  także inne np. owsiane) 4 żółtka 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao 6 łyżek mleka Czekoladę ścieramy na tarce, mieszamy z otrębami, dodajemy żółtka i mleko i jeszcze raz dokładnie całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy (średnica 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Podpiekamy 10 minut(...)jogurtem i budyniami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Masę serową wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy przez 50 minut w 170 st. C. Jeśli nie chcecie by sernik opadł po upieczeniu opadł, pozostawcie go do ostygnięcia w piekarniku. Ja swój wyjęłam i niestety się skurczył ;) Uwaga: Masa serowa jest zupełnie nie słodka, więc

Cynamonowe szczęście
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 189

jajko, wlać budyń rozpuszczony w mleku, dodać cukry i krótko zmiksować tylko do połączenia, pod koniec dodać skórkę pomarańczową, wylać na korzenny spód, wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne 20 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym(...)wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą z białej czekolady i udekorować śnieżynkami. Schłodzić w lodówce. http://www.henkell-polska.pl/109/produkt_dalkowski.html http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Marta, Tomek i Babcia Petronela. A na deser sernik. 168

karmelizowania nie rozpadły się) i pokroić na kawałki - kroiłam dość duże, bo chciałam, by w serniku były wyraźnie odczuwalne. Na dużej patelni rozgrzać masło i ułożyć na niej kawałki owoców. Można obsypać je lekko mielonym kolorowym pieprzem i/lub imbirem oraz cukrem. Po kilku minutach odwrócić delikatnie na drugą stronę i tak samo doprawić. Trzymać na ogniu do momentu, aż cukier(...)połowy wysokości tortownicy. Naczynie wraz z tortownicą wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 50 minut, do momentu aż wierzch będzie lekko ścięty, ale pod skórką nadal będzie wyczuwalne "delikatne, seksowne drżenie:)" * Upieczony sernik wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić, a następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.  Dzięki pieczeniu w kąpieli

KUCHARNIA
Najlepszy sernik kokosowy 147

jajku, nadal miksować. Następnie dosypać proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Połączyć składniki. Wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Upiec w 170'C przez około 50 minut - wierzch ma być delikatnie zarumieniony. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Sernik nie urośnie i nie opadnie :) POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleczko kokosowe, wylać na wierzch sernika, posypać wiórkami

Cakes By Kejt
Mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą 205

wiem co! Jednocześnie mam sobie trochę za złe, że nie mam kiedy podgonić bloga, więc siedzę teraz i wykorzystuję każdą cenną minutę nicnierobienia (;)) Już nie będę się powtarzała, że uwielbiam serniki, bo piszę to przy każdej okazji ;) Te są słodkie, wilgotne, pyszne! Wykorzystałam do nich Hity kakaowe z białym kremem. Kiedyś, dawno temu, robiłam też z Oreo, ale tych(...)dokładnie mieszamy. Można to zrobić mikserem, ale nie można tego robić za długo, żeby zbytnio nie napowietrzać masy. Jednolitą masę serową wylewamy do papilotek z markizą. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Masa powinna być stężała na wierzchu. Studzimy w piekarniku, po czym przekładamy na min. 4 godziny do lodówki. Składniki na czekoladę podgrzewamy w kąpieli

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Smerfny sernik z borówkami 163

Letni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym, delikatną masą serową, połączony z orzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej kawki. Składniki: Spód: 200g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 200ml śmietany kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250ml mleka 2 galaretki niebieskie 250ml wrzątku Warstwa(...)lodówki na około 20 minut. Po tym czasie do drugiej części masy serowej dodać wystudzone rozpuszczone galaretki, dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy na jasną masę serową. Ponownie wstawić do lodówki na około 20 minut. 3. Warstwa z galaretki: Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku, pozostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. 4. Na wierzchu sernika ułożyć umyte borówki i wylać

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania