z jogurtem i owocami Składniki: Spód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietanowego bez cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 jajka skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty(...)łyżką lekko powciskać je w masę serową. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik proszę zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Wierzch: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią
Mała Cukierenkazasyczeniu pary gotować z 40 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc. Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu. Truskawki zmiksować z pudrem cukrem, sokiem z cytryny, śmietaną, przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem - pierwszy raz zrobiłam sernik w szybkowarze i na pewno
W Mojej Kuchni Lubięsztywno pianę i na wolnych obrotach wmieszać w sernik tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty, wylać sernik i na wierzchu poukładać talarki z dwóch bananów piec w 200C około 55 minut, jak wierzch się szybciej przyrumieni to nakryć folią srebrną lub papierem do pieczenia i piec dalej - sernik wyjąć jak wystygnie i posypać
W Mojej Kuchni Lubięzrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika na około 50 minut. Ciasto studzimy i cieszymy się puszystym smacznym sernikiem :) Smacznego
W Moim Magicznym Domusernik z sera z wiaderka. Sernik wychodzi leciutki, napowietrzony, super się kroi, super wygląda. Bardzo polecam i zapraszam. Zapraszam na film, na którym pokazuje jak upiec ten sernik, zapraszam też na mój kanał na Youtube :) FILM SKŁADNIKI Przepis na dużą blaszkę około 22x35 lub 25x40 SKŁADNIKI CIASTO -około 180g margaryny lub masła -4 żółtka(...)pianą-dokładnie i delikatnie. Wylewamy na ciasto. Pieczemy około 55-60 minut w temperaturze 170 stopni grzanie góra-dół. Wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. WAŻNE!!!! podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, nie zaglądamy. Po 55 minutach wyłączamy piekarnik, nie otwieramy, zostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Sernik troszeczkę opadnie, ale nie dużo. Po wystudzeniu sernik
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuUwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych(...)blaszkę z wrzącą wodą. • Piec przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze przez 90 minut. • Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i wyjąć sernik po lekkim przestudzeniu. • Wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Mój sernik wyrósł
To co kochamżółtko miksowało się minimum 1 minutę. Na końcu wmieszaj czekoladę z orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Ubij osobno białka na sztywną pianę i wmieszaj delikatnie szpatułką do masy. Tortownicę wyłóż papierem, tylko dno. Zaciśnij obręcz i wyłóż masę. Do wyrównania masy używam lekko wilgotnych dłoni. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ,około 25 minut. Wyjmij z piekarnika(...)końcu wsyp czekoladę i już szpatułką dokładnie wymieszaj. Masę serową możesz wylać na podpieczony spód, który może być ciepły. Piecz w 180 stopniach około 50 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i wystudź sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach. Chłodny wstaw do lodówki. Przygotuj polewę. Do garnuszka włóż wszystkie składniki za wyjątkiem jagły i na malutkim ogniu rozpuść do powstania
Z Kuchni Do Kuchnimąki ziemniaczanej (płaska łyżka), która zagęściła sos. Wszystko wymieszałam, wrzuciłam do rondelka, dodałam łyżkę wody i gotowałam na wolnym ogniu ciągle mieszając przez ok. 7 minut, aż sos stracił mączny posmak. Wystudzonym sosem polałam sernik tuż przed podaniem. Na koniec udekorowałam listkami mięty
Kulinarne Inspiracjenapowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-80 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.) Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce
Di gotujeSernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka(...)serową, na wierzch rozłożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec przez około 30 minut. Po około 20 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozkruszyć kruszonkę. Upieczony sernik wystudzić i schłodzić w lodówce. Kruszonka: Masło roztopić, ostudzić, dodać do cukru i mąki. Wszystko dokładnie ugnieść
Oryginalny smakKlasyczny sernik o wyrazistej migdałowej nucie z dodatkiem chrupiących płatków migdałów, z wyczuwalnym likierem Amaretto, polany delikatną polewą z białej czekolady zawsze świetnie smakuje i szybko znika z stołu. Składniki: Spód: 200g pełnoziarnistych herbatników 60g masła extra Masa serowa: 1kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) 5 jajek(...)budyń i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe, całość dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Na wcześniej przygotowany i schłodzony spód wlać masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-65 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. 4. Polewa: czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę
Szalona Kuchnia Ewelinypiekę od wielu , wielu lat i który zawsze super się udaje. Tym razem wprowadziłam jeszcze troszkę zmian, m.in.jajka dodawałam w całości , nie ubijałam osobno białek bo to powoduje, że sernik mocno wyrasta i później niestety opada , pominęłam proszek do pieczenia (z tych samych względów) i piekłam w niższej temperaturze niż zwykle. No i jeszcze spód jest z dodatkiem mąki(...)piekarnika. Pieczemy 20 minut na termoobiegu a następnie przełączamy na program góra-dół i dopiekamy. Łączny czas pieczenia ok.95 minut.Ja piekłam 100 minut i w ostatnich 5-ciu pękł mi na środku , na szczęście w niczym to nie przeszkadza. Tak więc 95 minut będzie ok.Po tym czasie można zostawić sernik na 1h w uchylonym, wyłączonym piekarniku. Lukier marcepanowy:- kilka
Smaczne Zdrowemiłośnik serników złożył już zamówienie na kolejny Składniki na spód: 200 g kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie 75 g masła Ciastka kruszymy w blenderze lub ręcznie zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy, wlewamy do pokruszonych ciastek i mieszamy całość. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę ciasteczkową, ugniatamy i wkładamy na około 15 minut do lodówki(...)wsypujemy do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dekorujemy białą czekoladą i pozostałymi malinami. Źródło
Made By Mom And Sondodatek moja pierwsza przygoda z brownie, bo mimo, że uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru; - 1 duże jajko(...)mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru wanilinowego; - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
dom-agi.pl