zjawiskowe miseczki, w których możesz podać sałatkę. Szynkę porwij na kawałki. Ser pokrój w kostkę. Rukolę umyj i osusz na papierowym ręczniku. W dużej misce delikatnie wymieszaj kulki z melona z rukolą, szynką i gorgonzolą. Całość przełóż do miseczek z melona i polej sosem. Składniki 1/2 dojrzałego białego melona 1/2 dojrzałego zielonego melona 80 g gorgonzoli lub fety garść rukoli
Eat me! Fit me!plastrów szynki drobiowej paski Zielony groszek z puszki kilka łyżek 1 biała cebula posiekana w piórka 4-5 moreli pokrojone w ćwiartki 1 pęczek rzodkiewki plasterki 1 sałata maślana pokrojoną w paski 1 pęczek koperku posiekany 1 łyżka majonezu sok z pomarańczy ćwiartki wyciśnięty sól pieprz oregano ser cheddar kostka 2 łyżki ************************************** W misce ułożyć sałatę , posypać szynką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilaska kiełbasy podwawelskiej (lub innej) 1 jabłko 1 duża biała cebula 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka miodu 1/2 bulionetki (esencji do duszenia warzyw) 200 ml śmietanki 30% 1 jajko 1 łyżka keczupu lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 -3 łyżki startego żółtego sera (gouda) 1 łyżka masła sól olej Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować
zadanie-gotowaniespodziewać wykwitu dyniowych przepisów na blogu. Dziś gnocchi z dynią i białym serkiem typu włoskiego – bardzo delikatne, idealne jako dodatek do mięsa ale też jako samodzielne danie. My pierwszego dnia zjedliśmy gnocchi z masłem szałwiowym a następnego dnia wzięłam porcję do pracy ze skarmelizowaną cebulką i pokruszonym serem pleśniowym. Poniżej podaję przepis na gnocchi ale trzeba pamiętać, że konsystencja
Cooking for Emilygałązek tymianku (możesz zastąpić go otartym z paczki) ok 400 ml białego wina półwytrawnego (możesz zastąpić je cydrem, ale mi bardziej smakuje wersja na winie) dwie kopiaste łyżki mąki około 50g masła (generalnie spora ilość udko z kurczaka sól, pieprz w ziarnach, cukier, liście laurowe, ziele angielskie ser (najlepiej Gruyere, ae może być też zwykły żółty) No to jedziemy
manslogblogpiekarni. Uwielbiamy go tylko z masłem albo masłem i miodem czy serem żółtym. Jest pyszny również przez kolejne dni i nie kruszy się. Przygotowanie pysznej kanapki z nim nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli nie lubicie kminku, po prostu go pomińcie. Dodatek razowej mąki pszennej delikatnie łamie biały kolor miąższu. Wierzch możecie posypać dowolnymi nasionami czy płatkami lub pozostawić chleb
Mieszam w Garnkuewentualnie jeszcze odrobiną parmezanu. Podajemy od razu. Najlepiej ze schłodzonym, lekkim białym winem. SKŁADNIKI 70g Prosciutto 3 łyżki masła, najlepiej klarowanego sok wyciśnięty ze średniej pomarańczy (uwaga-musi być słodka!) skórka z całej średniej pomarańczy 150ml śmietanki 30% świeżo mielony pieprz 1/3 szklanki startego parmezanu lub sera Grana Padano sól porcja świeżego makaronu tagliatelle dla dwóch osób, np. z TEGO
Karo in the Kitchenpomysł autorstwa japońskiej blogerki. opublikowała przepis na sernik z zaledwie trzech składników.https://www.youtube.com/watch?v=3ES2ajYQXF8 Składniki: 3 jajka, 120 g białej czekolady 120 g serka śmietankowego
w mojej kuchniktórej gotuję z przyjemnością. Dzisiejsza zupa - krem to połączenie warzyw z serem, podane z grzankami są pyszną kompozycją. Zupa krem ziemniaczano pietruszkowy SKŁADNIKI : 3-4 średnie młode ziemniaki 3-4 młode pietruszki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 800 ml bulionu warzywnego 100 g serka topionego gouda pieprz biały do smaku 1 szczypta gałki muszkatołowej grzanki – do podania PRZYGOTOWANIE
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłagodna, taka z fajnym posmakiem. Przygotowałem ją do potrójnego burgera z serem comté, na który przepis pojawi się za jakiś tydzień. Bo jak być może pamiętacie od kilku tygodni w każdą niedzielę serwujemy wam burgery. Dzisiaj sobota więc jutro też burger będzie. Już teraz zapraszamy. 400 g białej kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 4 łyżki majonezu ( KLIK ) 2 łyżki
Marder&Marder Manufacturewymagający wielu składników. Żeby nie było wątpliwości podałam z brukselką i białą kiełbasą wegańską, która uchowała się po wczorajszym grillu. ps. świetnie komponuje się z Cydrem Składniki na 4 porcje około 1 kg ziemniaków (zmieszałam bataty ze zwykłymi) 150 g nasion słonecznika 3 ząbki czosnku 150 g sera wegańskiego 50 g masła roślinnego przyprawy: pół łyżeczki soli, płaska łyżeczka pieprzu
greenscarf150g suszonych pomidorów z zalewy 1 dość duży por, tylko biała część 2 ząbki czosnku 200ml jasnego piwa 1 duża cebula 1 łyżeczka suszonej bazylii olej S&P Surówka 2 duże gałązki świeżej mięty 1/2 świeżej czerwonej papryczki chili 1/2 cytryny 200g młodej cukinii 1/2 kostki sera typu feta (w oryginalnym przepisie kulki mozzarelli) oliwa z oliwek
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/temp. 180'C Upieczone odstawiam aby przestygło. Ser mielę dwukrotnie, masło ucieram na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym dodając po jednym żółtku. Następnie dodaję po łyżce zmielony twaróg i miksuję na gładką masę. Wsypuję mąkę ziemniaczaną oraz bakalie i chwilę miksuję. Biała ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy serowej i mieszam za pomocą drewnianej
Ciasteczkowy PotwórPomysł na błyskawiczne danie. Po prostu kluski. Aby były trochę inne, dodałam do ciasta garść bazylii i trochę pietruszki. Mogą być dodatkiem do mięsa, mogą też
Stare Garyszafranowy. 1 cebulka 1 łyżeczka masła 3 łyżki śmietany 50ml wina białego wytrawnego 10 nitek szafranu Wykonanie. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Wlać wino i chwilę podgrzewać. Przecedzić, wymieszać ze śmietaną i szafranem . Mus selerowy. Składniki. 1 seler mały 2 ziemniaki 1 łyżka masła 3 łyżki sera żółtego, ostrego 1 marchewka ugotowana Wykonanie. Seler i ziemniaki obrać ,pokroić
Kulinarny karnet Christophera