ser biały - 9461 przepisów (strona:446/631)

PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 260

pieczarek 2/3 szklanki kaszy quinoa (u mnie mieszanej) 1/2 białej części pora 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli 2 szklanki wywaru z warzyw 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz 2-3 łyżki oleju roślinnego ok. 80g żółtego sera w plasterkach Kaszę quinoa przepłukuję na gęstym sitku, wrzucam

W kuchni Karmel-itki
Tortilla pieczona w piekarniku 195

duże ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę 4 cebulki dymki - białe i zielone części dobrze posiekane1 zielona papryka, nasiona usunąć i drobno pokroić1 czerwona papryka, nasiona usunąć i drobno pokroićok 200 g ugotowanych ziemniaków pokrojonych w dużą kostkę 5 jajek100 ml kwaśnej śmietany180 g żółtego sera - np Chedar, Parmesan, Gouda - startego na drobnej tarcepęczek szczypiorku drobno pokrojonysól, pieprzopcjonalnie50

Stare Gary
Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 295

Poza sezonem letnim można dodać kawałki tuńczyka, kilka rodzajów sera, marynowane warzywa, wędlinę...itp. To WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego nazwa: dobieraniec :) Przykładowe sosy do sałatki: Najpierw przygotowujemy bazę do sosów. Robimy ją ze śmietany, majonezu, soli oraz pieprzu, najlepiej białego. Proporcje zależą od naszego smaku i upodobań. Śmietanę można

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kolorowa papryka. 197

Colourful peppers. Składniki. 2 papryki 1 jajko 20 dag sera ricotta 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka keczupu 1/4 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżki koperku 1 łyżeczka oliwy sól Wykonanie. Papryki przekroić na pól i oczyścić. Ricottę utrzeć z żółtkiem i śmietaną, doprawić solą i podzielić na trzy części. Białą część odstawić. Do drugiej dodać keczup i paprykę słodką. Trzecią

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w sosie cajun z owocami morza 281

patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki i kawałki łososia. Mieszamy stawiamy na palnik- i trzymamy na ogniu 2-3 min. Obiad gotowy :) Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku, chili w proszku, pieprz cayenne, oregano, tymianek, czarny mielony pieprz, biały mielony pieprzu, czosnek w proszku, cebula w proszku

Smaki Edyty
Mocno serowe roladki drobiowe 148

Mocno serowe roladki drobiowe Mocno serowe roladki drobiowe , może nie są najlżejsze i najbardziej dietetycznym obiadem jaki można zjeść , ale z całą pewnością jednym z najsmaczniejszych

Ogrodnik w podróży
Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose 203

pietruszki i szczypiorkiem. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Co tak naprawdę znajduje się w paluszkach krabowych? Mielone mięso ryb. W naszych polskich paluszkach znajdziecie najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka, uformowane i ‚pomalowane’ tak, by udawało mięso z nogi skorupiaka. Samo słowo ‚surimi’ oznacza w języku japońskim ‚mielone mięso’. Paluszki krabowe to mięso białych ryb, które przeszło przez(...)się w nią wgryźć. Jeśli chcecie podać ją bardziej elegancko, napełnijcie porcjami sałatki liście cykorii lub wewnętrzne, małe liście sałaty. SKŁADNIKI SAŁATKI 250g paluszków krabowych 80-100g żółtego sera 1 spora łodyga selera naciowego 1 mała puszka zielonego groszku(lub ½ standardowej puszki) 1 maluśka szalotka klika gałązek szczypiorku garstka listków pietruszki SOS MARIE ROSE 3 pełne łyżki stołowe majonezu

Karo in the Kitchen
Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem 213

Ależ pyszne danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie

Moje Małe Czarowanie
Festiwal Kocham Wino w Lublinie (relacja) 219

wina czerwone oraz nowości wśród win zarówno białych jak i czerwonych bądź różowych. Przedział cenowy był rozsądnie ustalony: do 29 zł, 30 - 49 zł, 50 - 69 zł, 70 - 99 zł oraz powyżej 100 zł. Przechodząc między stolikami nietrudno było natrafić na miejsca z przekąskami. Do wyczerpania zapasów można było przegryzać kromki bagietki, sery pleśniowe, oliwki i marynowany czosnek . Ten ostatni(...)Felicity aby spróbować swoich sił w samodzielnym wyborze dobrego wina na moją kieszeń. Można uznać, że celem było także samo spróbowanie rozmaitych win. Nie trudno było skosztować delikatnych win białych, mniej lub bardziej cytrusowych czy ciężkich, o intensywnym bukiecie win czerwonych, w których odkryliśmy na nowo czarną porzeczkę czy jagodę. Chyba jednak najmniej było win słodkich aczkolwiek bystre oko wyszukało

Right Behind The Kitchen
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 243

  Składniki: Ciasto do ravioli: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru Sos z białej czekolady: 100 g białej

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik kajmakowy 2300

proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy wyłożone papierem do pieczenia. Masa serowa : Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ubijamy białka na sztywno. W misie robota ubijamy ser z masą kajmakową, cukrem waniliowym, kilkoma kroplami olejku waniliowego, oraz suchym budyniem (lub 2 łyżkami mąki ziemniaczanej) . Dodajemy stopniowo po 1 żółtku, cały czas miksujemy na najmniejszych obrotach. Masło rozpuszczamy(...)otwartych drzwiach piekarnika. Po upieczeniu sernik zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na cała noc. Przygotowujemy polewę z 200 g gorzkiej czekolady i 100 ml śmietany 30 %, oraz 100 g białej czekolady i 50 ml słodkiej śmietanki. Przygotowujemy dwie polewy: zagotowujemy śmietanę, wyłączamy gaz, dodajemy połamane kostki czekolady i dokładnie mieszamy, do rozpuszczenia czekolady, gdy przestygnie smarujemy ozdobnie powierzchnię sernika polewą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek buraczany z kminkiem, czarnuszką i fetą 112

zwykłą, ser kozi na fetę, a śmietanę na jogurt. Jakoś trzeba sobie radzić. Większy problem miałam, kiedy chlebek już się upiekł. Co to za smak? Próbowaliśmy kawałek po kawałku i nikt nie potrafił określić, jak skategoryzować ten wypiek. Dla mnie chlebek świetnie się sprawdził, jako dodatek do sałatki ze świeżych warzyw. Smaczny był również posmarowany kremowym białym serkiem, taka kanapka(...)łyżkę zostawiamy do obsypania chlebka). Nie mieszamy, odstawiamy na bok. W kolejnej misce łączymy jajka, olej, jogurt, miód i parmezan. Wlewamy do miski z burakami, mieszamy wszystko łopatką. Dodajemy ser feta i bardzo delikatnie mieszamy, starając się nie rozetrzeć fety. Przekładamy ciasto do foremki, posypujemy pozostałymi płatkami owsianymi i nasionami. Pieczemy 40 minut, a potem przykrywamy szczelnie folia aluminiową

Tajemnice Smaku
Moules à la marinière czyli mule po marynarsku 127

swojej prostocie. Bo do świeżych muli dodaje się tylko kilka składników, by podkreślić ich smak: drobno posiekaną szalotkę, natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz, czosnek, oliwę lub masło oraz białe wino. Jej historia zaczyna się w 1235 roku, kiedy irlandzki żeglarz Patrick Walton, uratował się z katastrofy statku płynącego do Vendée. Ponoć dzielny marynarz dopłynął do brzegu wpław, ale morze wyrzuciło(...)serem Brie Print Moules à la marinière czyli mule po marynarsku Moules à la marinière to flagowe danie kuchni francuskiej. Nie ma wakacji w Normandii czy na Lazurowym Wybrzeżu bez skosztowania tego przysmaku. Kategoria Obiad Kuchnia Francuska Czas przygotowania 25 minutes Czas gotowania 5 minutes Porcje 4 porcje Autor Magdalena Pinkwart Składniki 1,2 kg małży 200 ml białego wina

smakowitehistorie.com

Proponowane wyszukiwania