ser biały - 9461 przepisów (strona:439/631)

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem 157

cebula 400 g pieczarek (najlepiej małych) 100g żółtego sera w plastrach sól, pieprz kilka łyżek oleju ponadto będziemy potrzebować dwie patelnie - jedną z pokrywką, a drugą bez pokrywki 1. Pieczarki umyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Jeśli pieczarki są duże - pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki. Polędwiczki oczyścić z białych błon i pokroić na plastry grubości(...)Usmażone mięso przykryć równomiernie pieczarkami z cebulą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 50 min. Jak trzeba, podlać odrobiną wody. Po tym czasie całość obłożyć plastrami sera, przykryć i gotować jeszcze na 5 min. Gotowe! Podawać z ryżem basmati

Posadzone i zjedzone
Zapiekany bakłażan z farszem porowo-pieczarkowym 119

pieczarek 2 małe pory lub jeden większy 15 dag twardego żółtego sera (może być parmezan albo cheddar) 1 duża kula mozzarelli 3 łyżki posiekanej natki pietruszki + 2 łyżki do posypania sól, pieprz do smaku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej ok. 6 łyżek oleju + ok. 2 do posmarowania bakłażanów Przygotowanie: Białe części porów kroimy na cienkie pół krążki i szklimy(...)następnie farsz pieczarkowo-porowy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy, posypujemy grubo startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5-10 minut, do momentu aż ser się roztopi. Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pozostałą pietruszką. Smacznego ! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Kiełbaski w cieście 158

Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone brzoskwinie z pieprzem i tymiankiem podane z serem ricotta i miodem 56

Grillowane lub pieczone brzoskwinie dobrze komponują się z sałatami, z serem, np. kozim, mogą być również podstawą deseru. Tym razem znalazłam przepis* na pieczone brzoskwinie z miodową ricottą oraz z dodatkiem tymianku i pieprzu. Jest  to szybki, łatwy i wyjątkowo smaczny letni deser. Ser ricotta możemy zastąpić waniliowymi lodami , które również możemy skropić miodem i posypać tymiankiem i pieprzem(...)temperatury 180°C około 15 – 20 minut, aż owoce puszczą lekko sok. Ser ricotta mieszamy z 1 łyżką miodu. Upieczone brzoskwinie podajemy z miodową ricottą, całość polewamy miodem i posypujemy pozostałymi listkami tymianku i pieprzem. Smacznego! Polecam również podobny deser Ricotta z białą czekoladą, z figami i anyżowym syropem *Inspiracja – „Aromen Feuerwerk” Kathariny Küllmer ** Miseczki z Pracowni Kasi

Tajemnice Smaku
Caccio e peppe – rzymski makaron 79

każdej rzymskiej restauracji. Musicie go spróbować podczas podróży lub zrobić go w domu. Konieczny jest do niego ser peccorino i nie warto go zastępować lub dodawać do potrawy innych serów typu parmezan, to już nie będzie to samo! Owczy ser peccorino ma niesamowity smak i aromat, dzięki czemu sosy z nim nabierają innego wyrazu. A do przygotowania makaronu potrzebujecie dosłownie(...)gotującego się makaronu. Dodaj 3/4 porcji startego sera pecorino i delikatnie wymieszaj. Makaron przełóż na talerze, posyp resztą tartego sera pecorino i odrobiną pieprzu. Podawaj od razu. Do mojego makaronu podałam wino Le Grand Pinot Noir, czerwone wytrawne dość lekkie wino. Ale ten makaron będzie idealny także z schłodzonym białym winem typu chardonnay lub pinnot grigio. Wino jest praktycznie jedynym

nietylkopasta.pl
Zupa cebulowa 114

Zupa cebulowa – czyli soupe à l’oignon jest potrawą kuchni francuskiej, której bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, a głównym składnikiem jest smażona

Kulinarne Przeboje
Tanie dania Marzec 134

Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą

Dorota Smakuje
Risotto grzybowe na białym winie 115

risotto grzybowe, na które przepis dziś prezentuję.  500g fileta z indyka 250ml białego, wytrawnego wina 300g ryżu do risotto 1,5 litra gorącego bulionu 2 cebule 500g grzybów świeżych lub mrożonych  2 marchewki 1 pietruszka  4 ząbki czosnku 100ml śmietanki 30% 200g sera cheddar  1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz masło  1. Filet, cebulę

Szefowa kuchni
Sałatka owocowa – hit imprezy! 300

dlatego też ze składników sałatki wykluczyłam banana czy jabłko. Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów Przepis na sałatkę owocową Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki granat 6 mandarynek 6 kiwi spora kiść białego winogronu 6 łyżek miodu 6 łyżek soku z cytryny Przepis 1 Granat obieramy i oddzielamy

Kuchnia Bazylii
Sernik zebra z borówkową pianką-rewelacyjny sernik na zimno 418

wraz z cukrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Studzimy.  Dodajemy do sera miksując na najwyższych obrotach (masa powinna być lejąca) dzielimy ją na pół i do jednej części dajemy kakao.  Następnie wylewamy na biszkopt po  dużej łyżce(lub chochelce)  naprzemiennie masę białą i kakaową (zaczynamy pod środka formy) Wstawiamy do stężenia do lodówki. MASA BORÓWKOWA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem 271

stania przy kuchence się nie żałuje. Składniki: 3 - 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 duża biała cebula, ½ świeżego małego kalafiora, ½ świeżego małego brokuła, 200 g ryżu riso, ok. 1 l bulionu, 1 łyżka masła, pęczek świeżej pietruszki, kilka liści świeżego lubczyku, pieprz czarny świeżo mielony, ser żółty, twardy. Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki

Moniki Smakołyki
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem 246

Składniki: 40 g kostki masła 1,5 kopiatej łyżki mąki 350 ml mleka sól, biały pieprz 400 g makaronu rurki 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku sól, świeży pieprz 100 g żółtego sera pietruszka Sos beszamelowy Masło roztopić, następnie wsypać mąkę i podsmażać, cały czas dokładnie mieszając. Mleko

Magda Kucharzy
Torcik szarlotkowy na fasolowym spodzie 126

mąką bezglutenową. Co w nim było wyjątkowego? Oprócz sera ricotty największy zakalec, jaki w życiu widziałam i jadłam, bo owszem jadłam. A w smaku był przepyszny i Sławkowi też smakował, ale przepisu nie dostaniecie! Składniki: Ciasto • 1 puszka białej fasoli • 1 banan • 1 łyżka siemienia lnianego mielonego • 1 łyżeczka przyprawy do piernika

To co kocham
Sernik śmietankowo-kakaowy na kakaowym cieście 152

waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie miksujemy blenderem, masa jest kremowa jak masło. Na koniec ser dodajemy do białek i bardzo delikatnie mieszamy. Połowę masy serowej przekładamy do drugiej miski i dodajemy do niej 1 łyżkę kakao. Masy serowe wykładamy na ciasto-najpierw masę białą a potem masę kakaową wylewamy  zygzakami.  na wierzch dajemy ciasto. Pieczemy 50 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MAKARON W SOSIE MUSZTARDOWYM 159

zeszklić,czosnek i cukinię.Wlewamy bulion i śmietanę,dodajemy pomidory i tymianek.Przyprawiamy solą i białym pieprzem,gotujemy ok.2 min.Do sosu dodajemy musztardę, jak potrzeba to robimy zasmażkę z mąki,i dodajemy do sosu,chwilę gotujemy mieszając.Makaron przekładamy na półmisek i polewamy sosem,posypujemy serem cheddarem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania