Moules à la marinière czyli mule po marynarsku

Moules à la marinière czyli mule po marynarsku

Moules à la marinière czyli mule po marynarsku

Przepis na : obiad

Moules à la marinière to flagowe danie kuchni francuskiej. Nie ma wakacji w Normandii czy na Lazurowym Wybrzeżu bez skosztowania tego przysmaku. A przy tym bardzo łatwo je przygotować. Moules à la marinière czyli mule po marynarsku to potrawa genialna w swojej prostocie. Bo do świeżych muli dodaje się tylko kilka składników, by podkreślić ich smak: drobno posiekaną szalotkę, natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz, czosnek, oliwę lub masło oraz białe wino. Jej historia zaczyna się w 1235 roku, kiedy irlandzki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję