Moules à la marinière czyli mule po marynarsku
Moules à la marinière czyli mule po marynarsku
Przepis na : obiad
Moules à la marinière to flagowe danie kuchni francuskiej. Nie ma wakacji w Normandii czy na Lazurowym Wybrzeżu bez skosztowania tego przysmaku. A przy tym bardzo łatwo je przygotować. Moules à la marinière czyli mule po marynarsku to potrawa genialna w swojej prostocie. Bo do świeżych muli dodaje się tylko kilka składników, by podkreślić ich smak: drobno posiekaną szalotkę, natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz, czosnek, oliwę lub masło oraz białe wino. Jej historia zaczyna się w 1235 roku, kiedy irlandzki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com
Autor
Magdalena Pinkwart
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, sałatki, śniadania, sałatka, obiad, deser, desery, mięso, cydr, sosy, ser biały, mięso mielone
Inne przepisy z smakowitehistorie.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję