Sałatka jest wielowarstwowa, przeplatają się różne kolory: biały zielony i ciemno czerwony, czyli burakowy! Wygląda to wyśmienicie Link do filmu z przepisem: 146 - Przepis na SAŁATKĘ z czerwonych BURAKÓW z FETĄ i MIGDAŁAMI -Sałatka wegetariańska odkwaszająca Składniki: opakowanie roszponki (100g) 500g buraków czerwonych pieczonych opakowanie sera feta 50g płatków migdałów Sos: łyżka musztardy 2 łyżki soku z cytryny
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepokrojoną w kosteczkę, groszek konserwowy, starty żółty ser lub posiekaną natkę pietruszki. Razem z mięsem i cebulą możesz zemleć również warzywa pozostałe z rosołu – wtedy masa może być rzadsza, dlatego lepiej dodać trochę więcej bułki tartej, by nabrała ścisłości. Dodatki do kotletów… – Chińska surówka z białej kapusty – Surówka z buraków i jabłka
Kulinarne S.O.S.migdałów 50 g suszonej żurawiny cukier puder / biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania sernika: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy i odstawiamy na chwilę. Miękkie masło ubijamy. Następnie dodajemy na przemian żółtko z łyżką cukru pudru, cały czas dokładnie ubijając składniki. Do masy jajecznej dodajemy ser i cukier waniliowy, mieszamy a na koniec dodajemy mąkę, budyń, kaszę manną
Słodkie Przyjemnościpora z pieczarkami Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami Quiche ze szpinakiem i mozzarellą Quiche Lorraine Składniki Ciasto: jajko łyżka mleka 150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Nadzienie: 1/2 pęczka natki pietruszki 150 g pieczarek 2 czerwone cebule 1 duży por (biała część) 720 ml śmietany 30% 5 jajek Quiche
Delusional Trinepizzę. Więc wyszła rewelacyjna pizza ze szparagami i białym sosem śmietanowo - serowym. Taka klasyka, ale jakże smaczna. Świetnie sprawdzą się także mrożone szparagi, jeśli je mroziliście w maju. Składniki : * 500g mąki pszennej * 1/4 kostki świeżych drożdży * szklanka ciepłej wody * szczypta soli * oliwa * mała śmietana 18% * 100g sera żółtego * 100g mozzarelli * kilka surowych zielonych szparagów
Magiczne Życie MartySchłodzonego arbuza kroimy w kostkę i przy okazji usuwamy pestki. Ser feta również kroimy w kostkę. Na półmisek wykładamy pokrojonego arbuza oraz fetę. Miętę myjemy, rwiemy na mniejsze kawałeczki, posypujemy arbuza i fetę. Całość polewamy sosem. składniki na sos: 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu biały pieprz wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
Domowy Smak Jedzeniapepperoni, pieczarkami, papryką i cebulą, oczywiście z ogromną ilością sera mozzarella. Zamówiliśmy pizzę w rozmiarze średnim – słyszałem od znajomych opinie, że mała pizza to głównie ciasto. Niestety tutaj już pierwsze wrażenie było trochę popsute, po sposobie podania frytek, spodziewaliśmy się czegoś więcej… pizza podana została na zwykłym białym talerzu. Nie wyglądało to dobrze. Ale mówi się trudno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czerwona kapusta, podsmażona cebula i czosnek. Doprawione to zostało odrobiną białego wina i kawą, która doskonale komponuje się z czosnkiem. Nie wierzycie? Sprawdźcie :) Dosypaliśmy jeszcze kaszy manny, żeby cała masa była w miarę zbita i kolejne 30 minut w piekarniku. Na koniec zostało to udekorowane mało kryzysowym kozim serem i octem balsamicznym. Aha i jeszcze rukola z truskawką. Wszystkie przygotowane
Kryzysowa Książka Kucharskaczubate łyżki mąki - 2 solidne łyżki masła - 600 mililitrów mleka - biały pieprz - gałka muszkatołowa - sól Przygotowanie beszamelu: Masło rozpuszczamy i podsmażamy na nim mąkę aż zacznie się "pienić". Dodajemy mleko i mieszamy energicznie trzepaczką aż do zgęstnienia. Doprawiamy pieprzem, solą i gałką. Składniki do lasagne: - płaty makaronu lasagne - ser żółty lub mozzarella - ser grana padano - masło Przygotowanie lasagne: Naczynie żaroodporne
Życie zamknięte w smakuUrząd Lotnictwa Cywilnego. Z lotu rurki z kremowym nadzieniem z sera ricotta, ozdobionej kandyzowanymi wisienkami został nakręcony film. Przepis na ciasto zaczerpnęłam od Anny Olson. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki tortowej- ½ łyżki drobnego cukru do wypieków- szczypta soli- 120g masła (chłodne, ale nie twarde)- 2 jajka- ½ szklanki białego wina wytrawnego- olej roślinny do smażenia- ubite białko do sklejania ciasta
mojewypiekiinietylkoszkl ryżu do risotto Arborio 1 szkl wina białego wytrawnego ok 1 l bulionu (drobiowego, warzywnego) pieprz czarny świeżo mielony 1 szkl mrożonego groszku 1 cebula 2 mniejsze marchewki 200 - 300 g kiełbasy cienkiej (myśliwska GTS) olej rzepakowy do smażenia ok 3 łyżek 20 - 30 g sera Rubin Wykonanie: Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać
Malinowe Pocałunkiparmezan i mozarellę. Całość nadal podgrzewałem do całkowitego rozpuszczenia się sera. Ugotowany makaron odcedziłem i przepłukałem zimną wodą, a następnie wyłożyłem na talerze. Całość obficie polałem sosem. Na makaron dodałem pokrojone w połówki żółte pomidorki koktajlowe, posiekane w plasterki zielone oliwki, a całość udekorowałem listkami bazylii. Podałem z białym winem
Wyprawy kulinarnejajko - odrobina oliwy z oliwek - sól, pieprz (wg. przepisu biały) Składniki na sos: - 4 pomidory (500 g) - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 15 - 20 g posiekanej, świeżej bazylii - 70 g masła - sól, pieprz Dodatkowo: - makaron spaghetti (ilość wg uznania, w przepisie 300 g) - odrobina startego żółtego sera (wg przepisu Grana Padano - u mnie miks ementalera i goudy
Kraina Tysiąca Smakówmeeega pyszne pączusie serowe. Mimo tego, że robione z sera, wcale nie jest on w pączkach wyczuwalny. Lubicie takie małe pączusie? Są idealne, puszyste i bardzo szybko znikają z talerzy!:) Składniki: -400g serka waniliowego -4 duże jajka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szklanka mąki orkiszowej białej -1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej (lub zamiast mąk orkiszowych mogą być
Smaczne Zdrowe