ser biały - 9461 przepisów (strona:459/631)

Sernik kajmakowy 2239

proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy wyłożone papierem do pieczenia. Masa serowa : Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ubijamy białka na sztywno. W misie robota ubijamy ser z masą kajmakową, cukrem waniliowym, kilkoma kroplami olejku waniliowego, oraz suchym budyniem (lub 2 łyżkami mąki ziemniaczanej) . Dodajemy stopniowo po 1 żółtku, cały czas miksujemy na najmniejszych obrotach. Masło rozpuszczamy(...)otwartych drzwiach piekarnika. Po upieczeniu sernik zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na cała noc. Przygotowujemy polewę z 200 g gorzkiej czekolady i 100 ml śmietany 30 %, oraz 100 g białej czekolady i 50 ml słodkiej śmietanki. Przygotowujemy dwie polewy: zagotowujemy śmietanę, wyłączamy gaz, dodajemy połamane kostki czekolady i dokładnie mieszamy, do rozpuszczenia czekolady, gdy przestygnie smarujemy ozdobnie powierzchnię sernika polewą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek buraczany z kminkiem, czarnuszką i fetą 64

zwykłą, ser kozi na fetę, a śmietanę na jogurt. Jakoś trzeba sobie radzić. Większy problem miałam, kiedy chlebek już się upiekł. Co to za smak? Próbowaliśmy kawałek po kawałku i nikt nie potrafił określić, jak skategoryzować ten wypiek. Dla mnie chlebek świetnie się sprawdził, jako dodatek do sałatki ze świeżych warzyw. Smaczny był również posmarowany kremowym białym serkiem, taka kanapka(...)łyżkę zostawiamy do obsypania chlebka). Nie mieszamy, odstawiamy na bok. W kolejnej misce łączymy jajka, olej, jogurt, miód i parmezan. Wlewamy do miski z burakami, mieszamy wszystko łopatką. Dodajemy ser feta i bardzo delikatnie mieszamy, starając się nie rozetrzeć fety. Przekładamy ciasto do foremki, posypujemy pozostałymi płatkami owsianymi i nasionami. Pieczemy 40 minut, a potem przykrywamy szczelnie folia aluminiową

Tajemnice Smaku
Moules à la marinière czyli mule po marynarsku 68

swojej prostocie. Bo do świeżych muli dodaje się tylko kilka składników, by podkreślić ich smak: drobno posiekaną szalotkę, natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz, czosnek, oliwę lub masło oraz białe wino. Jej historia zaczyna się w 1235 roku, kiedy irlandzki żeglarz Patrick Walton, uratował się z katastrofy statku płynącego do Vendée. Ponoć dzielny marynarz dopłynął do brzegu wpław, ale morze wyrzuciło(...)serem Brie Print Moules à la marinière czyli mule po marynarsku Moules à la marinière to flagowe danie kuchni francuskiej. Nie ma wakacji w Normandii czy na Lazurowym Wybrzeżu bez skosztowania tego przysmaku. Kategoria Obiad Kuchnia Francuska Czas przygotowania 25 minutes Czas gotowania 5 minutes Porcje 4 porcje Autor Magdalena Pinkwart Składniki 1,2 kg małży 200 ml białego wina

smakowitehistorie.com
Surówka Colesław – najlepsza 270

użyć kapusty? Jeśli jest wiosna wybierz młodą kapustę białą a jeśli nie jest dostępna możesz znaleźć kapustę typu Coolwrap, płaską, delikatną, więcej o niej we wpisie gotowanie warzyw. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sos do sałatki – sałatka gyros – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka

nietylkopasta.pl
Sałatka warstwowa z szynką i ananasem 464

słoik selera, 1 puszka kukurydzy, 1 duży por (tylko biała część), drobno pokrojony 1 puszka ananasa, pokrojonego w kostkę 2 duże jabłka (niezbyt twarde), obrane i pokrojone w kostkę 300 g ulubionej szynki, / wędliny pokrojonej w kostkę 6 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę 200-300 g tartego żółtego sera, startego na tarce o dużych oczkach duży słoik majonezu

Świat Domowej Kuchni
Sernik jagoodowy bezglutenowy 163

krótko aby całość nie została nazbyt mocno napowietrzona. Ser, podczas pieczenia, mógłby  mocno urosnąć i mocno opaść. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto półkruche i wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60-70 minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić lekko uchylone do całkowitego wystygnięcia. Biała polewa 3 łyżki wody 2 łyżki cukru

Ze smakiem bez glutenu
Sernik jagoodowy bezglutenowy 135

krótko aby całość nie została nazbyt mocno napowietrzona. Ser, podczas pieczenia, mógłby  mocno urosnąć i mocno opaść. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto półkruche i wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60-70 minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić lekko uchylone do całkowitego wystygnięcia. Biała polewa 3 łyżki wody 2 łyżki cukru

Ze smakiem bez glutenu
TORT BEZOWY PAVLOVA BEZ CUKRU, GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo) 376

nabiałem: 200 ml śmietany 36% 200 g sera mascarpone opcjonalnie słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Dodatki: owoce jagodowe: maliny, jagody, borówki, truskawki listki świeżej bazylii   Kilka uwag: 1. Beza z ksylitolu jest lekko złota/beżowa i nie uzyskamy białej czystej barwy. Po upieczeniu jest lepka i miękka, dlatego należy

Ola la LCHF
ŁOSOŚ W SOSIE CHEDDAR 166

szkl.kremówki 2 łyżki masła gałka muszkatołowa biały pieprz sok z cytryny ***************************** Rybę umyć , osuszyć , skropić sokiem z cytryny , odstawić na 30 minut.Jeszcze raz osuszyć po tym czasie , posypać pieprzem  i usmażyć na złoty kolor . Patelnię rozgrzać z masłem , przesmażyć pokrojoną szalotkę , wlać kremówkę , zagotować sos.Dodać starty ser cheddar , doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.Na talerze ułożyć rybę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Konfitura z truskawek 152

kanapki, do deserów, do pieczonego mięsa czy do serów z patelni (lub zapiekanych). Pyszna i aromatyczna konfitura z truskawek - polecam!;) Konfitura pachnąca niesamowicie truskawkami z dodatkiem cukru trzcinowego. Ta pyszna słodkość w słoiczku, która mieści w sobie truskawkowe małe co nie co możemy zastąpić (z powodzeniem) innymi owocami, także białym cukrem lub miodem. Składniki: 2 kg truskawek oczyszczonych

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i sosem beszamel 160

smaku. Wbrew pozorom nie ma dodatku śmietany ani żółtego sera. Szczerze polecam :) Składniki na porcje dla 4-5 osób: 6 średniej wielkości ziemniaków (wagowo około 0,7 kg obranych ziemniaków) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 4 podłużne pomidory 1 średniej wielkości marchewka 1 korzeń pietruszki 1/2 pora (biała część) 1/4 selera 2 ząbki czosnku 1 duża cebula

Ugotować
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 131

opakowanie łososia wędzonego (ok. 150g) 200g twarogu białego półtłustego 1 mała świeża papryka czerwona kilka zielonych oliwek 3-4 łyżki jogurtu greckiego pieprz kolorowy firmy RAFEX szczypiorek koperek  sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić. Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt

Prosto i Smacznie z Anetą
Śniadaniowe bułeczki scones 154

dodawać możecie przeróżne składniki: bakalie, nasiona, zioła, czekoladę, sery. Scones, te już gotowe zajadajcie z domowym dżemem, serkiem śmietankowym lub kwaśną śmietaną. Mniam ! Prosto i pysznie. hhh * Zobaczcie też: PRZEPIS na scones wytrawne. Składnik: ( użyłam szklanki o pojemności 250 ml )   2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru trzcinowego ( ewentualnie biały )   100 g zimnego masła   1 jajko

kolorowotorcikowo
Sernik amerykański 134

wyraźnie powiększy swoją objętość. Masę żółtkową dodać do sera i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odlać jedną szklankę masy serowej i wymieszać ją z roztopioną czekoladą. Ubitą pianę połączyć z resztą masy serowej i dokładnie wymieszać. Na masę ciasteczkową wyłożyć masę czekoladową, a na wierzch masę serową białą. Piec w piekarniku, w temperaturze 180 stopni, przez 45 minut

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania