ser biały - 9461 przepisów (strona:465/631)

Kotlety "ruskie" 157

Pierogi ruskie wszyscy znają i kochają a ja dziś przedstawiam inną wersję tych ruskich pierogów. Smakują obłędnie z sosem z maślanki i surówką z białej kapusty

Moje Małe Czarowanie
Szparagi w bekonie, na kruszonym cieście, w serowej piance. 108

ciasto 2 szkl mąki 2 zółtka 160 g masła szczypta soli łyżeczka suszonych pomidorów szczypta bazylii 1 ząbek czosnku szczypta oregano szczypta proszku do pieczenia pęczek

Gotowanie jest łatwe
Lekkie wina na jesienne dni.... 147

szczególności sera feta, gouda i pleśniowych, przyciąga wzrok żywymi refleksami. Podawaj schłodzone do temperatury 6°C. To propozycja dla osób pełnych pozytywnej energii i optymizmu. Czyli coś dla mnie! To wino  polecam! Drugim winem jest:                  MIONETTO PROSECCO D.O.C. TREVISO (Vinpol) Włoskie wino musujące z regionu Treviso, białe, bardzo wytrawne, wytwarzane

Wanilia i Kardamon
Serowe chmurki z akacją 144

szklanka płatków akacji (tylko białe części), 50 ml mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, olej. Do podania: owoce sezonowe, miód lipowy lub  cukier puder, świeże płatki akacji. T kaniny lniane  Kardelen   by  Mira design . Zastawa   Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie: Żółtka wymieszać z serem, mlekiem i kwiatami akacji, dodać

SzczyptaSmaQ
Pierogi rusko-norweskie 309

Może są po prostu pierogami z ziemniakami, serem, łososiem i koperkiem? Jakkolwiek nie dumać by nad nazwą, powiem jedno. Czasami mam wrażenie, że resztki z lodówki specjalnie czekają na swój moment. Tak miałam z łososiem. Kupiłam opakowanie 200 g, trochę dałam do sałatki, dwa razy zrobiłam kanapki do pracy z łososiem i białym serkiem. A łosoś nie ubywało... Czytaj więcej

bistro mama
Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym 348

występuje on w kombinacji z kurczakiem i białym sosem. Ja zachęcam do wypróbowania mojej wersji, zbliżonej do oryginały, czyli z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Połączenia nie byłam pewna, jednak ku mojemu zaskoczeniu wszystko idealnie się komponuje. Polecam! Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym Składniki: około 9 płatów makaronu lasagne 90 g sera żółtego 30 g parmezanu 400 g mięsa

Mania Gotowania
TARTA ZE SZPARAGAMI I MASCARPONE 147

Uwielbiam szparagi pod każdą postacią. Są dla mnie symbolem zbliżającego się lata. Dzisiaj na obiad mieliśmy delikatne i lekkie tarty ze szparagami. Zaserwowałam do nich białe

Przepisy Aleksandry
Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową 176

sera w kawałku startego na tarce opakowanie płatów do lazanii – u mnie Lubella lasagne nr 52 2 łyżki oliwy   beszamel z 30 g masła, 30 g mąki i 200 ml maślanki + szczypta gałki muszkatołowej (może być też kupny sos) cynamon świeżo zmielony pieprz   posiekany koperek do dekoracji   Sałatka: 2 grejpfruty obrane i z usuniętymi białymi błonkami(...)wracamy do pierwszej już gotowej warstwy. Dodajemy połowę ricotty i rozsmarowujemy na niej. Na to idzie połowa szpinaku z warzywami, połowa łososia i ⅓ orzechów nerkowca. Posypujemy garstką startego żółtego sera. Na górze układamy kolejną warstwę makaronu i powtarzamy to samo z nadzieniem i ostatnią 3 warstwą makaronu. Na górę wylewamy resztę beszamelu, układamy plasterki cukinii, posypujemy resztą orzechów i sera

Ugotowane pozamiatane
Halloumi w sezamowej panierce na sałatce z rukoli 204

być coś!"- pomyślałam. I jak pomyślałam, tak zrobiłam :) Jeszcze ciepłe kawałki sera ułożyłam na sałatce z pikantnej rukoli, słodkiej pieczonej papryki i cierpkich zielonych oliwek, która świetnie zrównoważyła ciężkość sera. Wyszło proste, ale efektowne danie, którego nie powstydziłabym się podać gościom.  Halloumi w sezamowej panierce  na sałatce z rukoli, pieczonej papryki i oliwek przepis własny Składniki(...)sezamu oliwa na sałatkę: 1/2 opakowania rukoli, 2 czerwone papryki, garść zielonych oliwek na dressing: 1 łyżka suszonego lub świeżego oregano, 1 ząbek czosnku rozgnieciony, 1 łyżeczka octu z białego wina, 3-4 łyżki oliwy, sól, pieprz, ewentualnie odrobina zimnej wody do rozrzedzenia sosu Przygotowanie: Zacznij od upieczenia papryki. Możesz zrobić to na przykład dzień wcześniej. Przekrój papryki na pół

Chilli Czosnek i Oliwa
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 255

średnie filety z morszczuka świeże lub rozmrożone ok 200 g mrożonych różyczek brokułów ok 200 g mrożonych różyczek kalafiora 5-6 większych pieczarek (ok 150 g) ok 50 g sera żółtego 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek śmietany 18% 2 kopiaste łyżeczki musztardy stołowej 1 liść laurowy 1 łyżeczka koperku suszonego lub posiekanego świeżego przyprawy i sól ziołowa oraz(...)olej do smażenia 1 łyżeczka masła do sosu 1 łyżka mąki pszennej do sosu Przygotowanie: Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przypraw niezbyt mocno solą ziołową, pieprzem cytrynowym i białym mielonym oraz ziołami prowansalskimi. Wetrzyj przyprawy w każdą stronę filetów. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ugotuj w średnio osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego brokuły i kalafior. Ugotuj na lekko twardo

Anioszek w kuchni
Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim 159

lodówce, powinno być schłodzone przed wałkowaniem i pieczeniem * Ser ricotta przekładamy do miski. Gruyère lub Emmentaler ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy do ricotty. Wsypujemy drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, tłuczony lub grubo zmielony pieprz. Dodajemy skórkę otartą z cytryny. W osobnej miseczce rozkłócamy jajko – 2/3 jajka wlewamy do mieszanki serów z dodatkami, pozostałe jajko zostawiamy do posmarowania ciasta przed(...)dobrego, schłodzonego białego wina do każdej porcji. *Poza domowym ciastem francuskim możecie wykorzystać tutaj również kruche ciasto przygotowane na oliwie z TEGO PRZEPISU . Pieczemy galette wtedy tak, jak podałam w tamtym przepisie – ok. 40 minut. SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 1 TARTĘ – 6 porcji 1 porcja domowego ciasta francuskiego – przepis TUTAJ 250g pieczarek brunatnych, świeżych podgrzybków lub rydzów 250g sera ricotta

Karo in the Kitchen
Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami 66

zioła, które doskonale pasują do musztardy Dijon. Mona użyć suszonych albo świeżych. Chrupiące kawałeczki smażonego boczku to kolejny pyszny element tego dania. Białe wino - aby sos był naprawdę niezwykły w smaku, trzeba użyć dobrej jakości białego, wytrawnego wina. Rozumiem, że wielu czytelników, z różnych powodów, nie może włączyć wina do posiłków, dlatego można zastąpić go bulionem z kurczaka albo warzywnym(...)rozmaryn. Po około 1 minucie wlać białe wino (ewentualnie bulion) i zdeklasować, zeskrobując wszystkie przywarłe do dna patelni kawałeczki mięsa. Odparować mniej więcej połowę dodanego wina. Krok 3. Wlać śmietankę, dodać musztardę Dijon, wymieszać i chwilę gotować, aż sos odrobinę jeszcze zgęstnieje.  Pod koniec dodać parmezan, rozpuścić, cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu sera do sosu włożyć podgotowane lekko brokuły

Moja Książka Kucharska
Szakszuka z fasolą 229

śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA Z FASOLĄ PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – 3 średnie pomidory lub puszka krojonych pomidorów – 1 puszka białej fasoli

nietylkopasta.pl
Risotto con prosciutto + warsztaty fotograficzne 178

sprawą, jednak pamiętajcie! Nie dodajemy sera do dań z owocami morza i rybami!!! To grzech we włoskich oczach!  Składniki (na 4 porcje): -360g ryżu Arborio -1l wywaru warzywnego -40g masła -cebula -50g prosciutto   -4 łyżki startego parmezanu -2 łyżki miodu Melixir -oliwa z oliwek extra virgin -kieliszek białego wina -sól i pieprz do smaku

Gawron w rosole
Zupa krem z pieczonej dyni i jabłek 115

dyni biały dzik* 500 g jabłek 3 ząbki czosnku 800-1 l bulionu 250 ml mleka kokosowego ok 1 cm kawałek świeżego imbiru sól, pieprz ok 1 łyżeczka suszonego tymianku ok 4 kulki ziela angielskiego oliwa z oliwek Dodatkowo ok 100 g pestek dyni ok 100 g sera feta ok 180 g boczku Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Słodki Kompromis