ser biały - 9461 przepisów (strona:467/631)

Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami 62

zioła, które doskonale pasują do musztardy Dijon. Mona użyć suszonych albo świeżych. Chrupiące kawałeczki smażonego boczku to kolejny pyszny element tego dania. Białe wino - aby sos był naprawdę niezwykły w smaku, trzeba użyć dobrej jakości białego, wytrawnego wina. Rozumiem, że wielu czytelników, z różnych powodów, nie może włączyć wina do posiłków, dlatego można zastąpić go bulionem z kurczaka albo warzywnym(...)rozmaryn. Po około 1 minucie wlać białe wino (ewentualnie bulion) i zdeklasować, zeskrobując wszystkie przywarłe do dna patelni kawałeczki mięsa. Odparować mniej więcej połowę dodanego wina. Krok 3. Wlać śmietankę, dodać musztardę Dijon, wymieszać i chwilę gotować, aż sos odrobinę jeszcze zgęstnieje.  Pod koniec dodać parmezan, rozpuścić, cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu sera do sosu włożyć podgotowane lekko brokuły

Moja Książka Kucharska
Szakszuka z fasolą 217

śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA Z FASOLĄ PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – 3 średnie pomidory lub puszka krojonych pomidorów – 1 puszka białej fasoli

nietylkopasta.pl
Risotto con prosciutto + warsztaty fotograficzne 173

sprawą, jednak pamiętajcie! Nie dodajemy sera do dań z owocami morza i rybami!!! To grzech we włoskich oczach!  Składniki (na 4 porcje): -360g ryżu Arborio -1l wywaru warzywnego -40g masła -cebula -50g prosciutto   -4 łyżki startego parmezanu -2 łyżki miodu Melixir -oliwa z oliwek extra virgin -kieliszek białego wina -sól i pieprz do smaku

Gawron w rosole
Zupa krem z pieczonej dyni i jabłek 113

dyni biały dzik* 500 g jabłek 3 ząbki czosnku 800-1 l bulionu 250 ml mleka kokosowego ok 1 cm kawałek świeżego imbiru sól, pieprz ok 1 łyżeczka suszonego tymianku ok 4 kulki ziela angielskiego oliwa z oliwek Dodatkowo ok 100 g pestek dyni ok 100 g sera feta ok 180 g boczku Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Słodki Kompromis
Serek topiony 199

inny sposób wykonania .. 500 g twarogu białego 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka masła 1 jajko Miseczkę postawić  na garnuszku z gotującą wodą. Do miski dodać zmielony twaróg, sodę, sól, 1 łyżkę masła. Zmniejszyć gaz , jak już się będzie mocno gotowała woda. Cały czas mieszać aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z Surimi 130

sporządzonym na bazie zmielonego mięsa  białych ryb z dodatkiem warzyw i jajek to przepyszna przekąska dla wielbicieli kuchni dalekowschodnich . Ja przyrządziłam ją niedawno pierwszy raz i przyznam szczerze zachwyciła mnie swoim smakiem . składniki na 4 porcje opakowanie Surimi 1 pomidor 2 ogórki puszka kukurydzy 3 jajka ugotowane na twardo 15 dag sera żółtego mały słoiczek majonezu sól i pieprz

Smakowite Dania
PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKI I SELERA NACIOWEGO 235

przejadły" nam się wszelakie wędliny i sery i szuka się w lodówce czegoś innego jak to mawiają "na ząb" :) Wtedy szybko kombinuję 2-3 składniki pasujące ze sobą i już na kolację jest coś innego niż pospolita kanapka z szynką :) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym mała cebula czerwona mała cebula biała 1 łodyga selera naciowego 1/2 zielonej papryki

Walijskie Pichcenie
Proste i szybkie spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów 212

ząbki czosnku - 100 ml białego wytrawnego wina* - 100 ml wody - 2 - 3 łyżki oleju - 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich - 1 łyżeczka suszonej bazylii (lub kilkanaście posiekanych listków świeżej) - 1 łyżeczka suszonego oregano (lub garstka posiekanych gałązek świeżego) - szczypta papryki ostrej - szczypta papryki słodkiej - sól, pieprz do smaku Dodatkowo: - drobno starty ser do posypania - listki bazylii do dekoracji - ugotowany wg przepisu

Kraina Tysiąca Smaków
C - Francuskie paluchy z serem i oliwkami 164

rozsmarować fromage wysypać starte sery, na nie krążki oliwek.   Przykryć drugą połową, docisnąć brzegi, podzielić nożem na sześć paluchów.   Posmarować je roztrzepanym jajkiem i skręcać je tworząc kształt świderków: Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez kwadrans. Można podawać   zarówno na ciepło jak i schłodzone.   Serwować z białym winem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
GOŁĄBKI PO GRECKU W LIŚCIACH Z WINOROŚLI 140

mięsa,oregano,kaszy bulgur ,mięty i niesamowitego sosu , w którym zanurzamy na sam koniec gołąbki.Zrobiłam je pierwszy raz i pomyślałam dosłownie o " Raju" smaków.Jedząc je czułam słoność sera, słodko kwaśny smak sosu, pikantne nuty dość mocne papryczki chili i smak mięty z cytryną.Tak musi smakować "doskonałość".Polecam.    18 liści winorośli ze słoika( ja kisiłam swoje(...)opakowania) 1 pęczek mięty 3-4   ząbki czosnku 8 dag.cebuli dymki 1 op.sera feta 1 puszka pomidorów pellat 1 wyszorowana cytryna  100g.zielonych oliwek 0.5 papryczki chili Sól Biały pieprz Odrobina cukru 100 ml.oliwy z oliwek 5 szczypt dużych  oregano  **************************************  Moja rada- za nim zaczniecie robić gołąbki , ugotujcie liście winogron ,samo ich sparzenie nie pomoże

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Obiad w 10 minut – makaron, białe wino, czosnek, szalotki i ziołowa posypka 252

mężczyzna zje absolutnie każdą ilość i nigdy przenigdy nie odmówi dokładki, a ja jako łasuch lubię sobie sprawiać przyjemność jedzeniem. Ten makaron w kremowym sosie z szalotek, czosnku, wytrawnego białego wina i śmietanki tortowej naprawdę jest do zrobienia w 10 minut! Szykujemy sobie garnek do gotowania makaronu i szeroki, głęboki rondel lub patelnię w którym przygotujemy sos i wymieszamy(...)pozostałym serem i grzankami z ziołami. Popijamy pozostałym winem, nic nie może się zmarnować! SKŁADNIKI 2 duże albo 3 mniejsze porcje 230g suchego makaronu bucatini albo bavette 1 czerstwa pszenna mała bułka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 2 małe szalotki 1 liść laurowy 1 garść listków pietruszki i świeżego estragonu 4-5 ząbków czosnku 150ml białego półwytrawnego

Karo in the Kitchen
Sałatka z szynką i ananasem 350

Sałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza bianco ze szpinakiem 235

Pyszna pizza bezmięsna, pizza bianco ze szpinakiem. Pizza bianco, a więc pizza z białym sosem. Tego typu pizzę przyrządzam również ze szparagami i feta , a dla moich mięsożernych fantastów z mielonym mięsem . Pizza bianco ze szpinakiem i z pieczonym czosnkiem to moje ostatnie odkrycie. Pizza bianco Składniki: na 2 pizze Ciasto do pizzy 400 g pszennej mąki 400 ml mleka(...)świeżych drożdży 1 łyżka oliwy po ½ łyżeczce tymianku i bazylii 1½ łyżeczki soli Sos bianco 250 g sera ricotta 4 duże ząbki czosnku, upieczone po szczypcie oregano i rozmarynu sól i pieprz do smaku 250 g świeżego szpinaku 120 g mozzarella oregano i płatki chili do posypania Przygotuj spód do pizzy. W podgrzanym mleku rozpuść drożdże. Dodaj oliwę, a następnie

codojedzenia
Zupa krem z selera 167

   Aromatyczna, pachnąca, rozgrzewająca ... idealna na zimowe dni. Mowa o zupie-krem z selera. Spróbujcie, na pewno nie pożałujecie. Składniki:* 300 g selera* 100 g

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno na kukurydzianym spodzie 146

samo, nie ten smak i nie ta idea. Taki świeżo uwarzony ser pachnie w całym domu, Monika zapytała nawet, czy robię pierożki z waniliowym serem. Ser ma konsystencję grudkową i utarty z masłem zachowuje swoją grudkowość, co dodaje mu charakteru. Niestandardowy spód z płatków kukurydzianych i migdałowych chrupie podczas jedzenia tworząc zdrową, bezglutenową(...)mleka 3,2 % • 0,5 litra kwaśnej, gęstej śmietany 18% • 5 jajek • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła Dekoracja • ok. 500 g truskawek • 2 szklanki wina białego słodkiego • 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Spód • Płatki kukurydziane włożyć do miski i utłuc tłuczkiem do mięsa. • Płatki kukurydziane wymieszać z migdałowymi, miodem i roztopionym masłem

To co kocham
Enchilada z kurczakiem 65

Moja propozycja na dziś – enchilada z kurczakiem. Składniki dwa opakowania dużych tortilli 100 g ryżu 500 g filetu z piersi kurczaka cebula czerwona papryka puszka kukurydzy puszka białej fasoli z puszki 200 g tartej mozzarelli świeża kolendra lub zielona pietruszka papryczka chili Przyprawienie kurczaka 2 ząbki czosnku  łyżeczki ostrej papryki łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki kuminu łyżeczka suszonego(...)rozgrzaną oliwę. Chwile podsmażyć i dodać pomidory i przyprawy. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Dotować na małym ogniu przez ok 10 minut. Końcowe przygotowanie Rozłożyć farsz na tortille, posypać serem (połową) i listkami kolendry, zwinąć w ruloniki. Zwinięte tortille ułożyć w formie, łączeniem do dołu, polać sosem i pospać pozostałym serem (połową) . Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Pomysłowa kuchnia
Sałatki na majówkę – 10 najlepszych propozycji 141

Sałatka Paseczkowa z kiełbasą i serem przepis na: e-PrzepisyKulinarne 5. Sałatka ziemniaczana przepis na: Kolorowe Garnki 6. Sałatka brokułowa przepis na: Kuchnia na Wypasie 7. Sałatka z pora i jajek przepis na: Kulinarne Przygody 8. Sałatka z makaronem kurczakiem ananasem i prażonym słonecznikiem przepis na: Ulubione Przepisy 9. Sałatka z białą kiełbasą przepis na: Wszystko Smaczne 10. Sałatka

BabskiePorady.pl - Przepisy
Spaghetti z zielonymi szparagami i parmezanem 89

Osuszamy. Odłamujemy zdrewniałe białe i jasnozielone końcówki. Każdą szparagę kroimy na pół. Zagotowujemy wodę na makaron, solimy. Do wody dodajemy makaron oraz szparagi. Odcedzamy. Do makaronu ze szparagami dodajemy oliwę z oliwek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane startym grana padano lub parmezanem. Nie kupujmy gotowego, już startego w woreczkach sera, który jest kiepskiej

Moja smaczna kuchnia
Sałatka kalafiorowo- brokułowa 205

Kielecki   czosnkowy   charakteryzuje łagodny, śmietanowy smak delikatnie wzbogacony warzywami - cebulą, szczypiorkiem i natką pietruszki oraz naturalnym olejkiem aromatycznym z czosnku. Całość uzupełnia i wzbogaca szlachetne białe wino, nadające mu niepowtarzalny, jedwabisty aromat winogron. Idealny dla osób lubiących smak czosnku, ale unikających go ze względu na ostry zapach. Niezastąpiony do wędlin, dań z grilla, a także do pieczonych ziemniaków(...)Sałatka kalafiorowo- brokułowa Składniki : brokuł mały - 1 szt kalafior - 1/2 szt ser feta - 1 opak jajka - 4 szt pomidor - 2 szt sos czosnkowy w słoiku - 180 g   SPOŁEM sól i pieprz szczypiorek pokrojony - 2 łyżki Przygotowanie : Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, al dente. pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki. Ser feta pokroić w kostkę

Kuchnia Danusi
Ryba na cieście francuskim 338

użyć każdą inną białą rybę, np. dorsza). Z reguły do sosu śmietankowo-koperkowego używam słodką śmietanę, tym razem jednak skorzystałam z kwaśnej, gęstej śmietany, co nadało potrawie ciekawy smak. Ryba na cieście francuskim – składniki: Sola – 2 filety Sól – do smaku Pieprz – do smaku Papryka słodka – do smaku Pieczarki – 500g Ser żółty – 200g Ciasto

Kulinarne Przeboje
Sernikowa krówka 215

cukrem  i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy serowej. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3/4 puszki masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 274

przejazdem na Węgrzech, gdzie podczas obiadu w restauracji zainteresowało mnie danie sąsiada. Kawałek wołowiny na grzance, a na nim grillowany ser. Nie wiem jaka to była część krowy, jaki ser ani jak smakowało, ale obraz tej kompozycji pozostał mi w pamięci. Nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła sobie tego dania skoro już tak za mną chodziło. A że mamy pełnię(...)zwykle przygotowuję ją w ten sam sposób – z cebulą albo truskawkami. Ten przepis to coś zupełnie nowego – wątróbkę szpikuje się kawałkami słoniny, a następnie dusi w białym winie, cytrynie, musztardzie i estragonie. Brzmi niezwykle ciekawie. W książce są przepisy na różne rodzaje mięsa – cielęcinę, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, królika. Każdy mięsożerca znajdzie coś dla siebie. Książkę można kupić

OstryKęs
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 300

przejazdem na Węgrzech, gdzie podczas obiadu w restauracji zainteresowało mnie danie sąsiada. Kawałek wołowiny na grzance, a na nim grillowany ser. Nie wiem jaka to była część krowy, jaki ser ani jak smakowało, ale obraz tej kompozycji pozostał mi w pamięci. Nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła sobie tego dania skoro już tak za mną chodziło. A że mamy pełnię(...)zwykle przygotowuję ją w ten sam sposób – z cebulą albo truskawkami. Ten przepis to coś zupełnie nowego – wątróbkę szpikuje się kawałkami słoniny, a następnie dusi w białym winie, cytrynie, musztardzie i estragonie. Brzmi niezwykle ciekawie. W książce są przepisy na różne rodzaje mięsa – cielęcinę, wołowinę, wieprzowinę, baraninę, królika. Każdy mięsożerca znajdzie coś dla siebie. Książkę można kupić

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania