ser biały - 9461 przepisów (strona:472/631)

Pomidorowe risotto z boczkiem, cukinią i szparagami 159

chudego boczku 200 ml białego wytrawnego wina ½ kg szparagów zielonych 1 czerwona papryka 3 pomidory najlepiej malinowe 1 cukinia 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego 2 łyżki oliwy 2 -3 łyżki masła Sól morska do smaku lub jarzynka Świeżo mielony pierz do smaku Ser parmezan lub grana padano

Wanilia i Kardamon
Sałatka z kaszy pęczak i sera twarogowego 153

twarogu białego wędzonego, 5-6 łyżek kukurydzy, pęczek posiekanej natki pietruszki, mała czerwona cebula, 10-12 sztuk małych pomidorków, sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę wkładamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy około 25 minut. Odcedzamy, studzimy. Do kasze dodajemy, pokrojone na 2-4 części pomidorki, natkę pietruszki, kukurydzę, cebulę pokrojoną w półplasterki, pokruszony ser twarogowy. Dodajemy szczyptę pieprz i mieszamy. Odkładamy

Lena Gotuje
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 156

twarogu białego (zmieliłam blenderem) 3 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka mleka 3/4 szklanki oleju Żółtka ucieram z połową cukru i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.  Drugą część cukru wykorzystuję do białek - ubijam je na sztywną pianę, pod koniec dodając stopniowo cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do jajek dodaję zmielony ser, budyń waniliowy. Wlewam stopniowo olej, miksuję

W kuchni Karmel-itki
Jak zrobić sos francuski Mornay 236

szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata łyżka • 200 ml mleka (około 3/4 szklanki) • 50 g dowolnego żółtego sera

AniaGotuje.pl
Wegańskie spaghetti „bolognese”, czyli makaron z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą 180

się przy tym dodawać białego cukru dla zbilansowania smaków czy mąki dla odpowiedniej konsystencji. I choć spod mojej ręki wychodziła potrawa, która niejednego co bardziej wprawnego kucharza przyprawiałaby o więcej niż zdumienie, to byłam z niej prawdziwie dumna, serwując ją swoim przyjaciółkom przy okazji spotkań w moim domu (z tego co pamiętam, makaron okraszony kopczykiem sera wszystkim smakował wyjątkowo). Toteż

Even Better Food
Chlebek nadziewany pokrzywą, fetą i roszponką. 129

oliwy 1 średnia cebula biała (czerwona) , posiekane drobno 300g szpinaku baby (150 g listków pokrzywy i 100 g roszponki) 1 łyżka świeżych liści tymianku 1 łyżka drobno posiekanego świeżego rozmarynu 300 g przesianej mąki pszennej 80g przesianej mąki razowej (80 g mąki żytniek razowej 2000) 120g grubo tartego parmezanu (goudy) 250gml maślanki 1 jajko 60g sera fety pokruszonego

Gotuj Sam!
LEKKI SERNIK NA ZIMNO, CAPPUCCINO 150

się połączą. Następnie do sera dodajemy całą bitą śmietanę i rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Wszystko szybko mieszamy aż składniki się połączą. Masę serową dzielimy na dwie połowy, do jednej wsypujemy kakao ( lub cappuccino 3 łyżki ) i dokładnie mieszamy. Na biszkopty wykładamy masę serową ciemną, odkładamy do zamrażarki na 5 minut aby szybciej stężała, następnie wylewamy masę białą i odkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik wiedeński 186

się. Składniki: 4 kostki białego twarogu-każda po 200 g 1 kostka masła 8 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4-5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 2 opakowania budyniu śmietankowego - każde po 40 g Wykonanie: Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser można przepuścić przez maszynkę

Ciasteczkowy Potwór
Frittata z jarmużem 126

innych dodatków takich jak ser, szynka, kiełbasa itp. Jest to danie bardzo popularne w Hiszpanii oraz we Włoszech. Składniki można dowolnie dobierać w zależności na co w danej chwili mamy ochotę. Wystarczy otworzyć lodówkę, wykorzystać to co mamy pod ręką i frittata gotowa. Szybko, smacznie i ekonomicznie :). składniki na 2 frittaty: 10 ziemniaków 1 duża biała cebula 2 ząbki czosnku

noteskulinarnyfiga
Naleśniki z farszem z fasoli 261

puszka białej fasoli na parze  - 310 g po odsączeniu 250g 1 puszka czerwonej fasoli  - 160 g , po odsączeniu 125 g 1 mała puszka kukurydzy na parze  - 170 g , po odsączeniu 140 g 3 kiełbaski wiedeńskie lub parówki 1 cebula garść pietruszki harissa do smaku sól, pieprz ostra papryka wg uznania 100 g sera cheddar przygotowanie Na patelnię

Stare Gary
SAŁATKA Z GRANATEM I ... 130

Capresi 2-3 cząstki białego grejpfruta nasiona granatu 2 kromki bagietki oliwa z oliwek olej z orzechów włoskich A jak to zrobić: Kromki bagietki pokroić w kostkę i usmażyć z nich grzanki na oliwie z oliwek. Grejpfruta oczyścić z błonek. Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty. Na wierzch ułożyć pokrojonego w kostkę pomidora, grejpfruta i ser. Posypać całość grzankami

Kuchnia w opałach
Zupa krem z porów 258

wzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem

Gorący kąsek
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 316

zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania:  5 godzin Składniki Masa serowa: 250 g jogurtu typu greckiego 250 g tłustego sera zmielonego

Kulinarne przygody Gatity
Lasagne z mięsem mielonym i cukinią 138

włoską. Pasty, pizza, sery wino....To wszystko od razy wprawia mnie w dobry nastrój. Dziś zapraszam na lasagne z mięsem mielonym i cukinią w sosie beszamelowym. Składniki: 2 os 500 gram mięsa mielonego ja użyłam mięsa z indyka 10 płatów makaronu lasagne  1 cukinia olej rzepakowy do smażenia 1 mała papryczka chilli czosnek kieliszek białego wina  bazylia, sól

NaKońcuJęzyka
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 131

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych

Ogrodnik w podróży
Kanapki z łososiem i serkiem 88

łososiem i serem ricotta . Kanapki z łososiem i serkiem na roggenvollkornbrot (chleb żytni pełnoziarnisty) łosoś solony (gravlax) w zalewie oliwnej roggenvollkornbrot lub bagietka domowy serek labneh z jogurtu lub dowolny serek kanapkowy o smaku śmietankowym Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły chlebek roggenvollkornbrot , pumpernickel lub bagietka. Łososia wyciągamy i odsączamy z oliwy. Serek doprawiamy białym pieprzem. Smarujemy serkiem dowolne pieczywo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa porowa z serkiem topionym 123

umyć i osuszyć. Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry. W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka. Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać

Trufelkowo
Łosoś z sosem selerowym 113

łososia 1 cebula biała sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka majeranku warzywa: 2 bataty 1 papryka zielona 1 papryka czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy 3 garście rukoli 2 łyżki oliwy od suszonych pomidorów sos selerowy: 4 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/3 pęczka natki pietruszki sól, pieprz 1/2 sera camembert 1 łyżka masła

wesoła kuchnia
jajka 130

jajka nadziewane serem jajka z łososiem i awokado jajka na twardo jajka poszetowe obsmażane jajka sadzone na szpinaku jajka w koszulce na grzance jajka z anchois i "kawiorem" jajka z sardynkami czerwone jajka kraszanki pasta jajeczna z awokado pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim pomidory zapiekane z jajkami rosti/jajko/anchois sałatka wiosenna z jajkami sałatka z białej kiełbasy z jajkami sałatka

królestwo garów
Zupa cebulowa 165

litra wina białego (najlepiej wytrawnego ja dałam po szklance wytrawnego i półsłodkiego) 1 kostka bulionowa 4 ziela angielskie 2 liście laurowe u mnie kości ze schaba - opcjonalnie  (z racji tego ze sama je odcinałam więc pozostało na nich trochę mięsa) 1000-1200 ml wody 2 łyżki masła klarowanego lub zwykłe masła pieprz świeżo mielony ser cheddar lub inny grzanki

Piekielna Kuchnia Pati
Moussaka – prawdziwa grecka zapiekanka 168

zasmażka ma zostać biała. Wlewamy do niej powoli mleko, cały czas mieszając, żeby nie utworzyły się grudki. Po wlaniu całego mleka stale mieszamy, żeby nie potworzyły się grudki, czekamy aż całość ponownie zgęstnieje i zdejmujemy z ognia. Jeśli grudki jednak Wam powstały, zmiksujcie całość. Dodajemy przyprawy – startą gałkę, sól, pieprz. Do sosu ścieramy całą kulę sera mozzarella. Mieszamy dokładnie

Karo in the Kitchen
Zupa krem z porów oraz bruschetta z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą 143

smaku solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Voila! Składniki na bruschettę: - ciabatta lub inne dowolne pieczywo - gruszki - dojrzałe, słodkie i soczyste - gorgonzola - orzechy włoskie Przygotowanie bruschetty: Pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej lub podpiekamy w piekarniku. Na wierzch kładziemy: gruszkę, orzechy i gorgonzolę. Można bruschettę podpiec jeszcze chwilkę dla rozpuszczenia sera, można podawać bez tego

Życie zamknięte w smaku
Porzeczkowy keczup. 198

pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się nim z wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin

Farmażony
Sernik Zebra 218

formy.  Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą masę. Gotowe ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania