Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym

15
  • Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym
  • Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym

    Tak przygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno. Składniki: Szpinak mrożony 30 dag Jajka 3 szt. Mąka tortowa 3 łyżki Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Sól do smaku Składniki na nadzienie: Ziemniaki ugotowane ½ kg Twaróg 20 dag Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Tłuszcz do formy Mąka pszenna do formy Wykonanie: Szpinak rozmrozić i odsączyć. Ubić z białek sztywną pianę i połączyć delikatnie z żółtkami, mąką wymieszaną z mlekiem i solą do smak... Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

    Dodaj komentarz