
Ta babka nie należy do moich ulubionych. Jest ciężka, zbita i taka zakalcowata (ja mówię gliniasta) ze względu na dodatek sera. Jednak mojej mamie i mężusiowi bardzo smakuje więc może znajdzie więcej zwolenników. składniki: 350 g mąki, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g sera jak na sernik może być mielony lub też z wiaderka 2 jajka 200 g margaryny lub masła 100 g cukru pudru 2 garście rodzynek kilka kropel aromatu rumowego 5 kopiastych łyżek śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę rozpuś... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...