mleku i wyciśnięta 2 surowe jajka Wedle naszych upodobań świeża pietruszka i koperek drobno posiekany (ja dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę
Viola cooks with passionfarina 00 100 g di zucchero di canna 150 g di yogurt naturale 500 g di prugne 16 g di lievito vanigliato in polvere 2 uova un pizzico di sale zucchero a velo PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy, jogurt i jaja (wcześniej delikatnie(...)pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Schłodzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciamo la farina 00, il lievito e un pizzico di sale. Aggiungiamo lo zucchero di canna, lo yogurt e le uova leggermente sbattute. Mescoliamo il tutto. Tagliamo le prugne a dadini. Uniamo le prugne all'impasto. Mescoliamo tutti gli ingredienti. Versiamo
La grande e la piccola cuocaPasta z fasoli to kolejna warzywna pasta na kanapki . Nie zawsze mam ochotę na salami lub szynkę. Staram się więc przyrządzić coś na kanapki w wersji bezmięsnej. Warzywne pasty czy hummus , cieszą się u nas dużą popularnością. Nawet dzieci doceniają ich smakowe walory. Ponieważ u nas w domu pasta z fasoli to smakołyk, do jej przygotowania zawsze używam suchej
codojedzeniazłożyłam ja i była naprawdę smaczna A więc ciasto. Troszkę oliwy rozciągnełam razem z sosem pomidorowym Bazylia Ser żółty ,mozarella Cebula czerwona i dymka Pieczarki Bazylia Peperoni z Salami na zmiane Czosnek Bazylia Rozmaryn Słodka papryka Oliwki czarne Ser Mozzarella ( taki w kostce bialy ) kilka plastrów Pomidorki koktajlowe i szczypiorek Bazylia i znów żółty ser mozarella Piekłam 12 minut
Viola cooks with passionzestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi szef kuchni :) Nawet wegetarianie
Grunt to przepis!obficie polane lukrem, ale możemy również na wytrawnie wykorzystując dowolne pesto. Ja do moich drożdżowych, odrywanych bułeczek dodałam pesto z jarmużu, które wzbogaciłam o ser mozzarella, jak również pyszne salami. Czy wyszły smaczne? Oczywiście! Taki wypiek idealnie sprawdzi się jako przekąska na wyjazd, w naszym przypadku na pocieszenie po niezbyt udanym wypadzie na grzybobranie :-). Pomysł na ciasto podpatrzyłam
Pora coś zjeśćkonserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy, - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez , keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 2 zucchine 3 pomodori 2 spicchi d'aglio timo fresco 10 cucchiai di olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana, cukinie i pomidory kroimy w plastry. Czosnek obieramy i drobno siekamy. W miseczce mieszamy oliwę z oliwek, posiekany czosnek, listki tymianku, doprawiamy solą(...)melanzane, le zucchine e i pomodori. Sbucciate l'aglio e tritatelo finemente. In una ciotola mescolate l'olio di oliva con l'aglio tritato, le foglie di timo, sale e pepe. Versate 3 cucchiai di olio aromatizzato sul fondo di una teglia distribuendovi le verdure tagliate a fettine. Cospargete sulle verdure il resto dell'olio aromatizzato. Infornate le verdure
La grande e la piccola cuocasobie takie śniadanie. Składniki: duże jajka masło lub oliwa śmietana (gęsta kwaśna lub kremówka) sól i pieprz dodatki: ćwiartki pomidorów koktajlowych, cieniutkie plasterki pieczarek, bazylia, młody szpinak, szynka, boczek, salami, karmelizowana cebulka, ser, szczypiorek, wszelkie inne zioła, oliwy smakowe, itp. Wykonanie: Kokilki natłuścić oliwą lub masłem. Jeśli używamy dodatków wyłożyć nimi spody naczynek. Ja połączyłem pomidorki z bazylią
zadanie-gotowanieniego obficie wszystkie przyprawy (uważać żeby nie przesolić, uważać z papryką jeśli nie lubimy ostrego). Wszystko dokładnie mieszamy. Na przygotowanych bułeczkach rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy polędwicę lub salami oraz ser. Bułeczki zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Z tylu składników wychodzi około 20 bułeczek. Smacznego
Moje-pitraszenieoregano (może być również bazylia lub zioła prowansalskie) sól, cukier do smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość według zapotrzebowania): tarta mozarella ser typu camembert - pokrojony w plastry salami - w plastrach kiełbasa jałowcowa - pokrojona w plasterki ananas - w kawałkach papryka - pokrojona w paseczki kilka pieczarek - pokrojonych w plasterki inne ulubione dodatki takie jak, np. szynka, oliwki, pomidorki koktajlowe
Ratunku obiadINGREDIENTI 6 pomodori 1 mozzarella 1 spicchio d'aglio 1 panino 40 g di olive nere prezzemolo olio d'oliva origano sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kroimy bułeczkę w male kawałki. Bułeczkę tostujemy na rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oliwy z oliwek z wyciśniętym(...)aglio tritato. Tritate le olive nere. Tagliate la mozzarella a dadini. In una ciotola mettete le olive nere, la mozzarella, il pane e prezzemolo tritato finemente. Condite con sale, pepe, origano e olio d'oliva. Mescolate bene il tutto. Tagliate la calotta dei pomodori e tenetela da parte. Prelevate la polpa con un cucchiaino e salate internamente i pomodori svuotati
La grande e la piccola cuocadowolnie przyrządzony kawałek kurczaka i gotowany i smażony czy pieczony. Wszystko zależy od tego, co zalega właśnie w Waszej lodówce. Jeśli nie macie kurczaka, nie dodawajcie go, możecie dodać salami, szynkę lub pominąć wkładkę mięsną Sos oparty jest na jogurcie i miodzie ale wiem, że dla niektórych może być zbyt mdły, dlatego tym polecam majonez lub połączenie jogurtu
Mieszam w Garnkuocet i kilka minut jeszcze pozostawiamy na ogniu. Fasolkę odcedzamy. Układamy na półmisku i polewamy sosem z pomidorków, na wierzch układamy pomidorki. U mnie też kilka plastrów chudego włoskiego salami
AZgotuj!zjedzeniu peperoncino, nauczyła robić Limoncello. Pokazała najpiękniejsze tereny tamtejszego Regionu, który słynie z najsłodszych mandarynek i pysznego likieru Mandarino. Tamtejsza kuchnia jest niesamowicie aromatyczna, niejednorodna i bardzo bogata. Salami, wino, sery, soczyste pomidory, mozzarella i oliwa, to tylko niektóre z podstawowych produktów. Mieszkając w domu u pewnego znanego chirurga z Cosenza zauważyłam ,że codziennie pan domu miał na stole
Z Kuchni Do Kuchni