salami - 2500 przepisów (strona:84/167)

Makaron z pesto z marchewki (Pasta con pesto di carote) 182

pieprz **** INGREDIENTI per 4 persone 300 g di pasta 2 carote 2-3 cucchiai di parmigiano 1 spicchio d'aglio 200 g di tofu prezzemolo olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Marchewki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Marchewki i obrany ząbek czosnku blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając oliwę(...)pietruszki. **** PREPARAZIONE Pulite le carote, lavatele e tagliatele a dadini. Mettete net tritatutto le carote con l'aglio, 2-3 cucchiai di parmigiano reggiano grattugiato, un pizzico di sale, pepe ed un filo di olio extravergine d'oliva. Frullate fino ad ottenere un composto omogeneo. Scolate la pasta lasciandola bene al dente. Tenendo da parta un po' dell acqua

La grande e la piccola cuoca
Pizza z ziemniakami i rozmarynem 131

Pizza z szynką, salami, pomidorami, pieczarkami..ale żeby z ziemniakami??? Cóż to za dziwadło? A jednak! Mówię Wam, to dziwadło jest grzechu warte 🙂     Pizzę zieniaczaną pierwszy raz w życiu ujrzałam w jednej z małych pizzerii, gdzieś wśród małych, wąskich uliczek w Rzymie. Byłam wtedy na początkowym etapie nauki języka. Stanęłam przed ladą z […] Artykuł Pizza

Wiszniówka
Szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami (Le campanelle di spinaci con un cuore di formagg 146

formaggio spalmabile (tipo philadelphia) 50 g di pomodori secchi 50 g di olive nere 50 g di spinaci baby 1 spicchio d'aglio origano secco prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Oczyszczamy szpinak, myjemy i odcinamy łodygi.  Zagotowujemy wodę, w której blanszujemy szpinak ok. 1 minuty. Szpinak starannie osuszamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)prezzemolo. In una ciotola mescolate il formaggio con i pomodori secchi, le olive nere, 1 spicchio d'aglio e il prezzemolo. Insaporite a piacere con origano secco, sale e pepe. Mescolate bene il tutto fino ad ottenere una crema omogenea. Foderate 6 stampini da budino con della pellicola alimentare. Distribuite le foglie degli spinaci sul fondo e sui bordi degli

La grande e la piccola cuoca
Pasztet z cukinii, orzechów włoskich i szpinaku (Terrina di zucchine, noci e spinaci al forno) 101

pangrattato 2 uova 2 spicchi d'aglio 100 ml di latte 1 cucchiaio di fiocchi d'avena 2 cucchiai di burro 2 cucchiai di  olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w cienkie plasterki.   Mleko podgrzewamy i zalewamy nim bułkę tartą. Na 2-3 łyżkach oliwy podsmażamy cukinię (ok. 10 minut). Cukinię  rozgniatamy(...)colino. In una ciotola mettiamo le zucchine, poi aggiungiamo le uova, le noci macinate, i fiocchi di avena macinati, il parmigiano grattugiato, il pangrattato ammorbidito oltre a sale e pepe. Friggiamo con 2 cucchiai di burro 2 spicchi d'aglio tagliati finemente e gli spinaci. Foderiamo la teglia con della carta da forno. Il primo strato inferiore sara' creato

La grande e la piccola cuoca
Morelowe ciasto z białą czekoladą (Torta con albicocche e cioccolato bianco) 116

łyżki konfitury morelowej **** INGREDIENTI 250 g di albicocche 200 g di farina 00 50 g di zucchero 100 g di cioccolato bianco 100 g di burro 3 uova sale 1 cucchiaio di lievito vanigliato 2 cucchiai di marmellata di albicocche PRZYGOTOWANIE W garnuszku rozpuszczamy maslo z biala czekolada, odstawiamy do wystygniecia. Do masy czekoladowej dodajemy cukier, szczypte soli(...)cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una casseruola fate sciogliere il burro con il cioccolato bianco. Lasciamo raffreddare. Montiamo il cioccolato sciolto ed il burro con lo zucchero, un pizzico di sale e le uova. Aggiungiamo poco a poco la farina mescolata con il lievito. Mescoliamo tutti gli ingredienti accuratamente. Foderiamo una teglia rettangolare con carta da forno. Versiamo l'impasto sulla

La grande e la piccola cuoca
Quiche z pieczonymi pomidorami w sosie z pesto i ricotty (Quiche con pesto, ricotta e pomodori al forno) 148

pesto 50 g di parmigiano reggiano 50 ml di latte 1 uovo 2 pomodori cuore di bue 100 g di pomodorini 1 cucchiaio di origano secco sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pomidory bawole serce kroimy w plastry a pomidorki na połówki. Pomidory układamy na sicie na 15 minut do puszczenia soków. W misce mieszamy ricottę z pesto(...)pomodori per 15 minuti. In una ciotola lavoriamo la ricotta con il pesto e il parmigiano grattugiato. In un'altra ciotola montiamo l'uovo con il latte, il sale e il pepe. Mescoliamo il mix di uova con la ricotta e il pesto. Srotoliamo la pasta sfoglia in una teglia foderata con carta da forno. Distribuiamo la crema di ricotta

La grande e la piccola cuoca
Pizza z cukinią i salami 178

35cm: Ciasto: 500g mąki typ "00" 350ml zimnej wody 20g drożdży łyżeczka soli oliwa Sos: szklanka passaty lub przecieru ze świeżych pomidorów dwa ząbki czosnku Dodatki: 250g mozzarelli 150g salami mała cukinia Przyprawy: sól pieprz ostra papryka bazylia oragano tymianek Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody, dodajemy do mąki. Dolewamy zimną wodę i dosypujemy sól. Wyrabiamy gładkie ciasto. Umieszczamy

Wrzosowa Polana
DOMOWA PIZZA 176

oleju * szczypta soli * 1 łyżeczka cukru Na sos: * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * 3 łyżki ketchupu * po pół łyżeczki oregano i bazylii Dodatki: U mnie były pieczarki pokrojone w plasterki, salami, pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni z ulubionymi przyprawami, papryka czerwona pokrojona w kostkę i żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Wykonanie: Ciasto

Zrób to smacznie
Muffiny wiśniowo-czekoladowe (Muffin con amarene e cioccolato) 123

dolci 200 g di amarene  100 g di cioccolato fondente 70 g di zucchero 100 ml di latte 50 ml di olio di semi di girasole 2 uova sale mandorle a lamelle per decorare PRZYGOTOWANIE Wydrylowane wiśnie przekrawamy na połowę.    Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W jednym naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę pszenną, mąkę(...)stopni. **** PREPARAZIONE Tagliamo le amarene a meta'. Tritiamo il cioccolato. In una ciotola mescoliamo la farina, la farina di mandorle, lo zucchero semolato, il lievito e un pizzico di sale. In un'altra ciotola mescoliamo il latte, l'olio e le uova. Versiamo il composto liquido sul mix di farina e lavoriamo rapidamente. Aggiungiamo il cioccolato tritato a le amarene

La grande e la piccola cuoca
Pizza z cukinią 114

Pizza to moje ulubione danie, najlepsza oczywiście to pizza z salami i mogłabym ją jeść codziennie ale to już pisałam wcześniej. :) Tym razem tak dla odmiany zrobię pizzę z cukinią, kukurydzą i pomidorami. Muszę przyznać, że obawiałam się jak to będzie smakowało bo przyzwyczaiłam się do klasyka ale byłam bardzo mile zaskoczona. Pizza wyszła rewelacyjna. Tak naprawdę jest

Kuchnia Viki
Pizza w domu i na wakacjach 157

sól i pieprz. Skrapiam trochę oliwą. Tak przygotowany placek wkładam na 8 do 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220stopni. Po tym czasie wyjmuję układam wybrane dodatki, tu salami. Ser mozzarella, ale w plastrach, nie tarty. Znowu lekko skrapiam oliwą. Posypuję oregano. I do piekarnika na czas do 10 minut. To ciasto ma tę zaletę, że po wyrośnięciu można

I tu będę miała takie te
Dietetyczna pizza- pizzerinki z cukinii 175

roboty i cieszycie się pyszną i zdrową przekąską. Jeśli jesteś na diecie low carb, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie Oczywiście, żeby podnieść tłuszcze w daniu, możesz dodać salami. Ja do posmarowania plastrów cukinii użyłam ajwaru, ale jeśli go nie macie, sprawdzi się również idealnie zwykły sos pomidorowy. Print Dietetyczne pizze- pizzerinki z cukinii window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php

Mieszam w Garnku
Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) 286

spinaci 30 g di parmigiano reggiano 8 g di lievito istantaneo per torte salate 2 uova 50 ml di latte 50 ml di olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie ok. 30 sekund.  Szpinak osuszamy i drobno kroimy. Jaja miksujemy z olejem i mlekiem.  Stopniowo dosypujemy mąkę(...)asciughiamo. Tritiamo gli spinaci. Mescoliamo le uova con il latte e l'olio. Successivamente aggiungiamo poco alla volta la farina setacciata con il lievito. Aggiungiamo gli spinaci, parmigiano reggiano, sale e pepe. Mescoliamo il tutto fino ad ottenere una crema liscia. Mettete l’impasto a cucchiaiate negli stampi da muffin e riempiteli per 2/3. Cuociamo i panini in forno preriscaldato

La grande e la piccola cuoca
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 143

wiśni z syropu 200 ml syropu z wiśni  **** INGREDIENTI Pasta frolla 250 g di farina 00 50 g di zucchero 100 g di burro 2 uova sale Crema 300 g di mascarpone 300 g di ricotta 200 g di amarene sciroppate 200 ml di sciroppo di amarene PRZYGOTOWANIE Ciasto W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne(...)PREPARAZIONE Pasta frolla Per preparare la crostata, iniziamo dalla pasta frolla. Inseriamo nel mixer la farina, lo zucchero, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frulliamo il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungiamo le uova e frulliamo ancora ottenendo una pasta omogenea. Formiamo un panetto da avvolgere nella pellicola che riponiamo in frigo

La grande e la piccola cuoca
Włoska pizza 140

jest jednolity możecie go zblendować. Z podanej ilości sosu wystarczy na 2 pizze.  Dodatki: ok. 150 g mozzarelli w wiórkach ok. 50 g startego cheddara szynka konserwowa salami ananas w kawałkach kukurydza konserwowa pieczarki papryczka jalapeno oregano Oczywiście kwestia dodatków jest bardzo indywidualna. Możecie stworzyć dowolną kompozycję smakową. My najbardziej lubimy pizzę z pieczarkami oraz ananasem, zazwyczaj robimy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania