oleju * szczypta soli * 1 łyżeczka cukru Na sos: * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * 3 łyżki ketchupu * po pół łyżeczki oregano i bazylii Dodatki: U mnie były pieczarki pokrojone w plasterki, salami, pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni z ulubionymi przyprawami, papryka czerwona pokrojona w kostkę i żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Wykonanie: Ciasto
Zrób to smaczniedolci 200 g di amarene 100 g di cioccolato fondente 70 g di zucchero 100 ml di latte 50 ml di olio di semi di girasole 2 uova sale mandorle a lamelle per decorare PRZYGOTOWANIE Wydrylowane wiśnie przekrawamy na połowę. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W jednym naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę pszenną, mąkę(...)stopni. **** PREPARAZIONE Tagliamo le amarene a meta'. Tritiamo il cioccolato. In una ciotola mescoliamo la farina, la farina di mandorle, lo zucchero semolato, il lievito e un pizzico di sale. In un'altra ciotola mescoliamo il latte, l'olio e le uova. Versiamo il composto liquido sul mix di farina e lavoriamo rapidamente. Aggiungiamo il cioccolato tritato a le amarene
La grande e la piccola cuocaPizza to moje ulubione danie, najlepsza oczywiście to pizza z salami i mogłabym ją jeść codziennie ale to już pisałam wcześniej. :) Tym razem tak dla odmiany zrobię pizzę z cukinią, kukurydzą i pomidorami. Muszę przyznać, że obawiałam się jak to będzie smakowało bo przyzwyczaiłam się do klasyka ale byłam bardzo mile zaskoczona. Pizza wyszła rewelacyjna. Tak naprawdę jest
Kuchnia Vikisól i pieprz. Skrapiam trochę oliwą. Tak przygotowany placek wkładam na 8 do 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220stopni. Po tym czasie wyjmuję układam wybrane dodatki, tu salami. Ser mozzarella, ale w plastrach, nie tarty. Znowu lekko skrapiam oliwą. Posypuję oregano. I do piekarnika na czas do 10 minut. To ciasto ma tę zaletę, że po wyrośnięciu można
I tu będę miała takie teroboty i cieszycie się pyszną i zdrową przekąską. Jeśli jesteś na diecie low carb, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie Oczywiście, żeby podnieść tłuszcze w daniu, możesz dodać salami. Ja do posmarowania plastrów cukinii użyłam ajwaru, ale jeśli go nie macie, sprawdzi się również idealnie zwykły sos pomidorowy. Print Dietetyczne pizze- pizzerinki z cukinii window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php
Mieszam w Garnkuspinaci 30 g di parmigiano reggiano 8 g di lievito istantaneo per torte salate 2 uova 50 ml di latte 50 ml di olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie ok. 30 sekund. Szpinak osuszamy i drobno kroimy. Jaja miksujemy z olejem i mlekiem. Stopniowo dosypujemy mąkę(...)asciughiamo. Tritiamo gli spinaci. Mescoliamo le uova con il latte e l'olio. Successivamente aggiungiamo poco alla volta la farina setacciata con il lievito. Aggiungiamo gli spinaci, parmigiano reggiano, sale e pepe. Mescoliamo il tutto fino ad ottenere una crema liscia. Mettete l’impasto a cucchiaiate negli stampi da muffin e riempiteli per 2/3. Cuociamo i panini in forno preriscaldato
La grande e la piccola cuocawiśni z syropu 200 ml syropu z wiśni **** INGREDIENTI Pasta frolla 250 g di farina 00 50 g di zucchero 100 g di burro 2 uova sale Crema 300 g di mascarpone 300 g di ricotta 200 g di amarene sciroppate 200 ml di sciroppo di amarene PRZYGOTOWANIE Ciasto W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne(...)PREPARAZIONE Pasta frolla Per preparare la crostata, iniziamo dalla pasta frolla. Inseriamo nel mixer la farina, lo zucchero, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frulliamo il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungiamo le uova e frulliamo ancora ottenendo una pasta omogenea. Formiamo un panetto da avvolgere nella pellicola che riponiamo in frigo
La grande e la piccola cuocajest jednolity możecie go zblendować. Z podanej ilości sosu wystarczy na 2 pizze. Dodatki: ok. 150 g mozzarelli w wiórkach ok. 50 g startego cheddara szynka konserwowa salami ananas w kawałkach kukurydza konserwowa pieczarki papryczka jalapeno oregano Oczywiście kwestia dodatków jest bardzo indywidualna. Możecie stworzyć dowolną kompozycję smakową. My najbardziej lubimy pizzę z pieczarkami oraz ananasem, zazwyczaj robimy
Cooking Monstergałką muszkatołową, chilli oraz pieprzem, mieszamy. Dodajemy ok. 50 g cheddara i mieszamy aż sos będzie aksamitny. Gotowe! Dodatki: ok. 100 g wędliny (szynka konserwowa lub salami) ok. 100 g sera żółtego w plastrach ok. 100g mozzarelli w wiórkach ok. 350 g farszu pieczarkowo-cebulowego (przepis TUTAJ ) ananas z puszki pokrojony w kawałki kukurydza konserwowa zioła prowansalskie
Cooking Monsterpomodorini 1 kg di patate 2 peperoni gialli 2 peperoni rossi 2 scalogni 2 zucchine 2 carote 2 spicchi di aglio origano rosmarino salvia olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Piersi kurczaka przekrawamy w poprzek, aby powstały 4 filety, lekko rozbijamy. Na tarce ścieramy marchewki, pół czerwonej i pół żółtej papryki kroimy w podłużne paski. Na każdy(...)mezzo peperone rosso tagliamo in strisce. Su ogni filetto dovremo inserire le carote grattuggiate, i pezzi di peperoni gialli e rossi, le foglie di salvia oltre a sale e pepe quanto basta. A quel punto arrotolare i filetti chiudendoli con degli stuzzicadenti. Cospargere dell' olio sul fondo e sui lati della pirofila. Aggiungiamo ze zucchine, i peperoni
La grande e la piccola cuocaprosty, a sycący. Naleśniki robi się raz-dwa, a są sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte
Proste-przepisy.pljagód, malin i czarnej borówki. Intensywne, z cierpkim posmakiem, lekko mineralne, co jest typowe dla win z tego regionu. Doskonałe do steków, pieczeni, w tym kiełbasek, zimnych przekąsek, pikantnego salami oraz średnio dojrzałych serów. Na deser otrzymaliśmy tartę cytrynową z malinami, do niej kawę. Podsumowanie: Dobra lokalizacja (łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej) – wszędzie blisko. Przyjazny wystrój i otoczenie Lekka
królestwo garówSkładniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi
Gaździnka warzymogłaby zjeść smaczny obiad. No i gdzie podadzą nam również pizzę...;) Trafiliśmy do restauracji Stare Metropolis na ulicy Podmurnej 28. Lokal jest ciekawie położony,wkomponowany w stare mury, ma salę i zadaszony ogródek. Wnętrze lokalu Metropolis jest bardzo ładnie urządzone. Dominująca kolorystyka to ciemne brązy i beże. Ściany z cegieł zdobią ciężkie lustra w zdobionych ramach(...)przegotowany i zbyt mało doprawiony makaron. Bardzo ciekawy w smaku okazał się kurczak alla tabak z sosem tatarskim z ryżem. Był miękki i aromatyczny. Na zamówione potrawy, pomimo pełnej sali nie czekaliśmy długo, bo około 10-15 minut. Dania były gorące a porcje duże. Obsługa miła, zwracała się do nas z uprzejmością. W Metropolis niestety brak jest kącika
WYSPA SZCZĘSLIWAzimne smakują też dobrze. Część zrobiłam ze szpinakiem, ale że nie wszyscy w domu są Papajami, zrobiłam też wersję z żółtym serem i szynką. Można dodać salami, suszone pomidory, oliwki, paprykę. Albo camembert i żurawinę. Takie to by mi smakowały! Muszę na chwilę zawiesić wypiekanie ciast drożdżowych, bo za mocno poluzowałam i coś waga drgnęła
bistro mama