masa twarogowa, podawana śmiatana była naprawdę kwaśna, natomiast ku mojemu zaskoczeniu całość nie była zła, i współgrała ze sobą. Za drugim razem zamówiłam blin po włosku - z mozzarellą, parmezanem, salami, pomidorami, natką pietruszki i ketchupem wewnątrz. I muszę przyznać, że smak był całkiem w prządku, chociaż jeszcze czegoś mi brakowało, ale i tak był to jeden z najlepszych blinów
psgotujemymogę cieszyć się dostępem do wszystkiego. Dzisiaj pokażę Wam bardzo szybką przekąskę na spotkanie ze znajomymi czy drobną imprezkę. Boczusiowe pieczarki Pieczarki pieczarki (ilość według uznania) żółty ser np. salami wędzony boczek Dip: 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gotowego chrzanu pęczek kopru sok z cytryny pieprz sól
Kuchnia moimi oczamiFilipińskie bułeczki pan de sal czyli dosłownie tłumacząc to solony chleb. Najlepsze oczywiście świeżutkie i cieplutkie na śniadanie idealne. Polecam z masełkiem i konfiturą własnej roboty lub z miodem. Składniki 4 szklanki mąki pszennej chlebowej 1 i 1/3 szklanki letniej wody 1/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 24 g drożdży świeżych(...)Przykryć ściereczką i odczekać aż podwoją swoją objętość. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni C około 20 minut. Bułki muszą mieć złoto rumiany kolor. Źródło: mojewypieki.com pan de sal
O kuchni z uczuciemZapraszam na danie w stylu hiszpańskim - paellę z kurczakiem i chorizo. Składniki na 2-3 porcje: 1 filet z kurczaka 50 g chorizo lub salami chorizo 100 g ryżu do risotto (arborio) 1 pomidor 1 mała czerwona papryka mała puszka kukurydzy 500 ml bulionu drobiowego szczypta szafranu 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1/3 szklanki białego wina 1 łyżka
Moja Galeria Smakudeliziosa pasta sfoglia 250g di farina 250g di burro molto freddo, tagliato a cubetti mezzo cucchiaino di sale 125 ml di acqua ghiacciata Esecuzione Setacciate la farina e creare un tumulo. Mettete il burro e il sale alla farina e tutta palcami.Kiedy strofinare
w mojej kuchniEfektowana przekąska karnawałowa :) 1 opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm 1 jajko Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm. Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając. Wierzch smarujemy rozmąconym
Atlas Smakówburro * 4 cucchiai di mascarpone full-ok.120-140g * 4 uova * 12 cucchiai di zucchero * 50 grammi di lievito di birra fresco * 2 pizzichi di sale * 1.5 L bacche * 4-6 cucchiaio di zucchero a velo ki Crosta: * 1 pieno tg Klank zucchero a velo * 2-3 cucchiaio di succo di limone ki Esecuzione Con 5 cucchiai(...)volta in volta mescolando trzepaczką.Przelewamy in una terrina a raffreddare .Per przestudzonego, ma ancora caldo aggiungere il latte ciotola jajka.Do leggermente sbattuto setacciare la farina con il sale, aggiungere il latte, le uova e il lievito invaso. Miscelatore Impastare con gancio per circa 6-8 minut.Jeśli impasto sarà fortemente attaccarsi alle mani, cospargere loro un po 'di farina
w mojej kuchnipapryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Młode ziemniaczki
Moja smaczna kuchniaIngredienti: 160 g di farina di frumento Zucchero semolato 15g pizzico di sale 50 g di burro fuso 2 uova , tuorlo e albume separatamente 270 ml di latte qualche goccia di essenza(...)burro non salato , ammorbidito zucchero a velo o miele esecuzione Cialde di Michael Roux .Wymieszać in una ciotola la farina , 15 grammi di zucchero , il sale , il burro fuso , tuorli d'uovo e 1/3 di latte . , Beat fino a che, a poco a poco aggiungendo gusto preferito mleko.Dodać liscio , coprire la ciotola con pellicola
w mojej kuchnilattina di pomodori in salsa 2-3 cucchiai di succo di pomodoro spessa o ketchup come pomodori sono freschi mazzo di spinaci freschi Ogni pesce, mi pesce gatto africano Sale e pepe qb 250 g. La pasta fusilli ( Fusilli Oatmeal Jastrzebski Pasta Egg -5) acqua tiepida abbastanza per mettere la sua pasta olive nere ser parmezan fare posypania foglie(...)quando la pasta è al dante Mentre la pasta si sta riprendendo, il tempo sufficiente per uprażych salsa di pesce powstałym.Teraz rimane solo per noi di aggiungere sale e pepe qb e lasciare i piatti per 3-4 minuti, coperto, per la connessione smaków.Gotowe.Smacznego
w mojej kuchniSkładniki: chleb tostowy żółty ser w plastrach plasterki szynki,salami jajko olej do smażenia pieprz, papryka słodka Wykonanie: Z chleba odkroić skórki, następnie rozwałkować na cieniutki placek. Na toście położyć po plasterku wędliny i sera, zwinąć w rulonik. Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy papryką oraz pieprzem. Tost maczamy w jajku i smażymy z każdej
magiczna kuchnia KasiSzybka potrawka warzywna z dodatkiem naszej ulubionej wędliny czyli chorizo, tym razem w postaci salami, które można kupić w jednej z popularnych sieci sklepów. Chorizo podsmażając wytapia się na paprykowy tłuszczyk, który świetnie sprawdzi się do smażenia warzyw i nada daniu lekko pikantny smak. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdelikatne wilgotne- nie suche!!!!- wnętrze przyjemnie gilgoczą kubki smakowe... U mnie chleb zaistniał 3 godziny- wliczam w to czas na wystudzenie go choć troszkę! Podany po włosku- z pikantnym salami, oliwkami i bazylią..moi Drodzy- niebo w gębie! Nic tylko piec, i jeść własny chleb! Szczególnie jeśli mieszanki są przygotowane z troską, kontrolowane i BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW , POLEPSZACZY
Z Kuchni Do Kuchnipomidorki koktajlowe, świeże oregano, świeży tymianek, świeża bazylia, płatki parmezanu dodatki do pizzy z sosem pomidorowym mięso mielone przesmażone z czosnkiem, cebulką, solą i pieprzem ( jak do sosu bolońskiego) salami, oliwki, papryka szalotka szynka drobiowa, pieczarki, świeży tymianek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę wymieszać z cukrem, solą, drożdżami i oliwą. Stopniowo dolewać letnią wodę i zagniesć elastyczne ciasto (trwa to kilka
DefinicjaSmakudługo szukać. Wchodzę do środka i cóż widzę? Cóż czuję przede wszystkim? Zaduch!! Mieszanka zapachów kulinarnych ze smrodem praskim. Rozglądam się dookoła, szukam winnego! Jest, siedzi w samym kącie sali pochylony nad herbatą, bezdomny.. What the fuck? Myślałam, że do takiego miejsca raczej nie wpuszczają śmierdziuszków,a jednak! ale jestem twarda, nie poddaje się i idę zamówić(...)przyszłam. Bezdomnego udaję, że nie widzę - szkoda, że nie da się udawać, że go nie czuję. Hmmm ale to nie koniec niespodzianek. W drugim końcu sali siedzi krawaciarz z laptopem na stoliku zajada naleśniki, gdzieś opodal mama z tatą i dzieckiem.Hmmm, czyli śmierdziel nie tylko na mnie nie robi wrażenia. Skoro oni zostali, to ja też siadam
pieprzny smaczek