warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo zmiennej pogody, było wspaniałe, a radość na twarzach klientów oraz miłe słowa - najlepszą nagrodą! Dziękuję agencji organizującej wydarzenie, całemu zespołowi
Moja smaczna kuchniapodczas degustacji towarzyszącej prezentacji nowych win z Hiszpanii i Portugalii. Makaroniki zawierały bardzo smaczną marmoladą. Mnie najbardziej smakowała ta cytrynowa. Silną reprezentację miały sery. Chorizo oraz Iberico salami jak zwykle pokazały klasę. Od solonych migdałów nie sposób było się oderwać. Drobne przekąski przygotowane przez restaurację Dwie Trzecie mediterranean fusion z produktów będących również w regularnej
królestwo garówCebulaki / Mini pizze cebulowe... Komu? Komu? Mini pizzą się podzielę. Można je robić na wiele sposobów, można dodać co się lubi, czy pieczarki czy szyneczkę, a może oliwki albo salami. Ile pomysłów tyle przepisów. Składniki na ok. 10 sztuk: 3 szklanki mąki 30 g drożdży lub 14 g drożdży instant 1 łyżka cukru 0,5 szklanki ciepłego mleka
Pelusiowa Kuchniamuffinki croque madamme, to właśnie takie porządne weekendowe śniadanie dla całej rodzinki. Składniki : 4 jajka 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 4 plastry polędwicy sopockiej 4 plastry sera żółtego salami 1/2 zielonej papryki 1/2 niedużej cebuli 4-5 średnich pieczarek sól i pieprz 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła/margaryny słodka papryka w proszku szczypior z cebulkami roszponka
zobacz ich smakpenne z sosem brokułowym. Idealne na chłodne dni! Składniki: Dla dwóch osób: 300g makaronu pełnoziarnistego penne 2/3 brokuła 6 pomidorków suszonych 3 łyżki bazyliowego pesto 5 dkg sera salami wędzonego 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów Sposób przygotowania: 1. Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i wrzucamy na gorącą, osoloną wodę. Gotujemy
Kuchnia w czekoladzieczosnkiem i natką Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Pomidorowa sałatka z młodą kapustą Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniabyliśmy w Winnicy Płochockich jesienią zeszłego roku. Próbowaliśmy „prosto z krzaka” dojrzałe winogrona kilku odmian. Próbowaliśmy wyobrazić sobie jakie wino z nich powstanie. Oglądaliśmy plac budowy pokojów gościnnych oraz sali degustacyjnej. Próbowaliśmy również sobie wyobrazić jak będzie to wszystko wyglądało po zakończeniu prac budowlanych. W pierwszych dniach czerwca, jadąc na V ogólnopolski festiwal nieskończonych form sera, który(...)się drogowskazy – łatwiej jest trafić. W ciągu kilku miesięcy zmieniło się bardzo wiele. Budowa zakończona. Na gości czekają nowiutkie, bardzo sympatyczne i dobrze wyposażone pokoje oraz duża sala degustacyjna. My zamieszkaliśmy w jednym z nich. Do dyspozycji gości jest doskonale wyposażona kuchnia, lodówki na wino i sklep z winami dosłownie za ścianą. Piękne widoki i cisza przerywana
królestwo garówmakaronu tagliatelle, u mnie Malma 20 dag świeżych kurek 50 dag fileta drobiowego 300 ml słodkiej śmietany, u mnie 18% ojej rzepakowy zielona natka pietruszki 2 średnie cebule ser salami z przyprawami lub z pieprzem, lub inny o ostrym zdecydowanym smaku sól pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka carry 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 2. Mięso
Apetyczna babeczkaKanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste z salami i czarnymi oliwkami Bardzo dziękuję dziewczynom za pomoc w realizacji zadania, a wszystkim klientom za miłe słowa, gotowanie dla Was to sama przyjemność, wciąż mam ochotę na więcej, dlatego
Moja smaczna kuchniaRakowieckiego poza ofertą kulinarną i noclegową zapewnia także liczne atrakcje z tą lokalizacją związane. Wystrój restauracji robi wrażenie nieco chaotycznego. Mieszają się tu akcenty regionalne z zawieszonym na środku sali motorowerem „Komar” ( pamięta cie ? ), starą grającą szafą w kącie i adapterem „Bambino” na półce ( starsi pamiętają go na pewno ). Wszystko razem tworzy jednak specyficzny klimat, w którym gość czuje się(...)często w zależności od okazji i sezonu. Personel „Gniewka” zawsze się stara (c hoć powiem szczerze, że nie zawsze mu to wychodzi ). Nigdy nie czekaliśmy tu zbyt długo, choć sala jest przeważnie pełna po brzegi. Nigdy też nie narzekaliśmy na niewłaściwą temperaturę jedzenia. Jeśli więc będziecie w okolicy albo zastanawiacie się dokąd wybrać się w poszukiwaniu dobrej kuchni i innych
Smaki Ewysposobu na rybę? To właśnie ten sposób przyrządzenia jest dla Was. Aromatyczny miks koperku, skórki z cytryny i pomidorów oraz nieco sera żółtego - wyśmienite :) Składniki : 500g tilapii 200g sera salami 3-4 średnie pomidory 1 cytryna pęczek koperku 2 łyżki bułki tartej 4-5 łyżek oliwy z oliwek masło Sposób przyrządzenia : rybę opłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy oraz
zobacz ich smaklodówki mamy pyszne ,pachnace ,smakowite ogórki malosolne .Ogórki robilam i są pyszne.Przepis przywieziony przez męża z jego wojaży . Componenti 500g cetrioli, Sale 1/2 cucchiaio un pezzo di rafano 1mala testa d'aglio pelati, tagliati a metà sacchetto di stringa(...)rametto di semi di finocchio ew . foglia rafano esecuzione Cetrioli lavati aggiungere al sacchetto .Dodac sale, aneto , rafano e si mescolano borsa di corda .Zamknąć czosnek.Wszystko e agitare un più razy.Tak cotto borsa inserto pochi nel frigorifero per noc.Wody non dare , perché produco cetrioli stessi . La mattina dopo la rimozione dal frigorifero , abbiamo deliziosi , fragranti , gustosi
w mojej kuchnimasa twarogowa, podawana śmiatana była naprawdę kwaśna, natomiast ku mojemu zaskoczeniu całość nie była zła, i współgrała ze sobą. Za drugim razem zamówiłam blin po włosku - z mozzarellą, parmezanem, salami, pomidorami, natką pietruszki i ketchupem wewnątrz. I muszę przyznać, że smak był całkiem w prządku, chociaż jeszcze czegoś mi brakowało, ale i tak był to jeden z najlepszych blinów
psgotujemymogę cieszyć się dostępem do wszystkiego. Dzisiaj pokażę Wam bardzo szybką przekąskę na spotkanie ze znajomymi czy drobną imprezkę. Boczusiowe pieczarki Pieczarki pieczarki (ilość według uznania) żółty ser np. salami wędzony boczek Dip: 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gotowego chrzanu pęczek kopru sok z cytryny pieprz sól
Kuchnia moimi oczamiFilipińskie bułeczki pan de sal czyli dosłownie tłumacząc to solony chleb. Najlepsze oczywiście świeżutkie i cieplutkie na śniadanie idealne. Polecam z masełkiem i konfiturą własnej roboty lub z miodem. Składniki 4 szklanki mąki pszennej chlebowej 1 i 1/3 szklanki letniej wody 1/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 24 g drożdży świeżych(...)Przykryć ściereczką i odczekać aż podwoją swoją objętość. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni C około 20 minut. Bułki muszą mieć złoto rumiany kolor. Źródło: mojewypieki.com pan de sal
O kuchni z uczuciem