Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 jajka 2 łyżki śmietany 1 opakowanie mini mozzarelli kilka plasterków salami lub innej wędliny kilka oliwek cebula kawałek papryki sól i pieprz Przygotowanie: Ciasto … Czytaj dalej Tartinki z ciasta francuskiego
czarrna od kuchnipieprz **** INGREDIENTI 320 g di farfalle 100 g di piselli 1 zucchina 2 uova 100 ml di panna 80 g di grana padano olio d' oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy groszek i cukinie. Warzywa podsmażamy kilka minut. W misce trzepaczką mieszamy jaja(...)sgranatli e la zucchina tagliata. Fate cuocere le verdure a fuoco vivace per qualche minuto. In una ciotola mescolate le uova con la panna, il grana padano grattugiato, il sale e il pepe a piacere. Amalgamate bene tutti gli ingredienti. Cuocete la pasta, scolatela al dente e trasferitela nella padella con piselli e zucchine. Mescolate bene. Per ultimo versate
La grande e la piccola cuocaspaghetti 300 g di barbabietole cotte 15 g di mandorle 4 cucchiai di pecorino 1 spicchio d'aglio 6 foglie di basilico olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Blendujemy ugotowane buraki, obrany ząbek czosnku, listki bazylii i migdały na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy oliwę extravergine. Dodajemy pecorino, doprawiamy solą i pieprzem(...)bazylii. **** PREPARAZIONE Mettete nel tritatutto le barbabietole cotte, l'aglio, le foglie di basilico e le mandorle. Successivamente aggiungete 2-3 cucchiai di pecorino grattugiato, un pizzico di sale, pepe ed un filo di olio extravergine d'oliva. Frullate fino ad ottenere un composto omogeneo. Scolate la pasta lasciandola bene al dente. Tenete da parte un po' dell'acqua
La grande e la piccola cuocaricotta 100 g di formaggio Asiago 40 g di parmigiano 150 ml di panna 2 uova 1 bustina di zafferano (circa 2 g) paprica dolce sale, pepe PRZYGOTOWANIE Fasolkę szparagową gotujemy al dente, po czym odstawiamy do wystygnięcia. W misce ubijamy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy ricottę(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** PREPARAZIONE Cuocete i fagiolini al dente. Scolateli e lasciateli raffreddare completamente. In una ciotola montate le uova con la panna, il sale, il pepe e la paprika dolce. Aggiungete la ricotta, il parmigiano grattugiato e lo zafferano. Mescolate bene il tutto. Tagliate a cubetti il formaggio Asiago e aggiungetelo nel mix di uova
La grande e la piccola cuocamleku i wyciśnięta 2 surowe jajka Wedle naszych upodobań świeża pietruszka i koperek drobno posiekany (ja dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę
Viola cooks with passionfarina 00 100 g di zucchero di canna 150 g di yogurt naturale 500 g di prugne 16 g di lievito vanigliato in polvere 2 uova un pizzico di sale zucchero a velo PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy, jogurt i jaja (wcześniej delikatnie(...)pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Schłodzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciamo la farina 00, il lievito e un pizzico di sale. Aggiungiamo lo zucchero di canna, lo yogurt e le uova leggermente sbattute. Mescoliamo il tutto. Tagliamo le prugne a dadini. Uniamo le prugne all'impasto. Mescoliamo tutti gli ingredienti. Versiamo
La grande e la piccola cuocaPasta z fasoli to kolejna warzywna pasta na kanapki . Nie zawsze mam ochotę na salami lub szynkę. Staram się więc przyrządzić coś na kanapki w wersji bezmięsnej. Warzywne pasty czy hummus , cieszą się u nas dużą popularnością. Nawet dzieci doceniają ich smakowe walory. Ponieważ u nas w domu pasta z fasoli to smakołyk, do jej przygotowania zawsze używam suchej
codojedzeniazłożyłam ja i była naprawdę smaczna A więc ciasto. Troszkę oliwy rozciągnełam razem z sosem pomidorowym Bazylia Ser żółty ,mozarella Cebula czerwona i dymka Pieczarki Bazylia Peperoni z Salami na zmiane Czosnek Bazylia Rozmaryn Słodka papryka Oliwki czarne Ser Mozzarella ( taki w kostce bialy ) kilka plastrów Pomidorki koktajlowe i szczypiorek Bazylia i znów żółty ser mozarella Piekłam 12 minut
Viola cooks with passionzestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi szef kuchni :) Nawet wegetarianie
Grunt to przepis!obficie polane lukrem, ale możemy również na wytrawnie wykorzystując dowolne pesto. Ja do moich drożdżowych, odrywanych bułeczek dodałam pesto z jarmużu, które wzbogaciłam o ser mozzarella, jak również pyszne salami. Czy wyszły smaczne? Oczywiście! Taki wypiek idealnie sprawdzi się jako przekąska na wyjazd, w naszym przypadku na pocieszenie po niezbyt udanym wypadzie na grzybobranie :-). Pomysł na ciasto podpatrzyłam
Pora coś zjeśćkonserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy itp. - matiasy, - kabanosy ,parówki, chorizo, - flaki kielbasa - ryby( pstrąg , coraz , karp), owoce morza , - sery podstawa to parmezan i chedar - salami i szynka parmeńską - nabiał twaróg w wiaderku, mascarpone, jajka,m leki w kartonie, mleko w proszku, - majonez , keczup, musztarda, - cukier,mąka,sól,kasze,ryze,makarony, - masło klarowane,margaryny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 2 zucchine 3 pomodori 2 spicchi d'aglio timo fresco 10 cucchiai di olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana, cukinie i pomidory kroimy w plastry. Czosnek obieramy i drobno siekamy. W miseczce mieszamy oliwę z oliwek, posiekany czosnek, listki tymianku, doprawiamy solą(...)melanzane, le zucchine e i pomodori. Sbucciate l'aglio e tritatelo finemente. In una ciotola mescolate l'olio di oliva con l'aglio tritato, le foglie di timo, sale e pepe. Versate 3 cucchiai di olio aromatizzato sul fondo di una teglia distribuendovi le verdure tagliate a fettine. Cospargete sulle verdure il resto dell'olio aromatizzato. Infornate le verdure
La grande e la piccola cuocasobie takie śniadanie. Składniki: duże jajka masło lub oliwa śmietana (gęsta kwaśna lub kremówka) sól i pieprz dodatki: ćwiartki pomidorów koktajlowych, cieniutkie plasterki pieczarek, bazylia, młody szpinak, szynka, boczek, salami, karmelizowana cebulka, ser, szczypiorek, wszelkie inne zioła, oliwy smakowe, itp. Wykonanie: Kokilki natłuścić oliwą lub masłem. Jeśli używamy dodatków wyłożyć nimi spody naczynek. Ja połączyłem pomidorki z bazylią
zadanie-gotowanieniego obficie wszystkie przyprawy (uważać żeby nie przesolić, uważać z papryką jeśli nie lubimy ostrego). Wszystko dokładnie mieszamy. Na przygotowanych bułeczkach rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy polędwicę lub salami oraz ser. Bułeczki zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Z tylu składników wychodzi około 20 bułeczek. Smacznego
Moje-pitraszenieoregano (może być również bazylia lub zioła prowansalskie) sól, cukier do smaku 1 łyżka oleju lub oliwy Dodatki (ilość według zapotrzebowania): tarta mozarella ser typu camembert - pokrojony w plastry salami - w plastrach kiełbasa jałowcowa - pokrojona w plasterki ananas - w kawałkach papryka - pokrojona w paseczki kilka pieczarek - pokrojonych w plasterki inne ulubione dodatki takie jak, np. szynka, oliwki, pomidorki koktajlowe
Ratunku obiad