ryż smażony - 6533 przepisów (strona:123/436)

Łosoś na maślanym ryżu 215

łososia olej rzepakowy do smażenia 1 łyżka ziaren czarnuszki 1 łyżka ziaren jasnego sezamu 100 g ryżu długoziarnistego 2 łyżki prawdziwego masła sól do smaku dodatkowo: 6 zielonych oliwek 6 czarnych oliwek garstka rukoli garstka solirodka kawałek sera feta 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: W dużym rondlu w którym będzie gotował się ryż, rozgrzać delikatnie masło. Na masło wrzucić suchy

Sztuka gotowania w/g Samiry
Turkey Burgers - Burgery z Indyka 151

mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Klopsy z ziołami. 146

namoczone i odciśnięte bułki, musztardę, sól, pieprz, lubczyk, majeranek, rozmaryn i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy małe klopsy, które obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem pomidorowym i ryżem. Pycha!!!      Polecam też przepis na  pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są niesamowicie soczyste

Rozpustne gotowanie
Krewetki smażone w cieście z białym winem 117

minut. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Olej rozgrzać na głębokiej patelni. Krewetki zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor. Odsączyć na grubym ręczniku papierowym. Podawać z pikantnym ryżem. Smacznego

Pełny talerz
Turkey Burgers - Burgery z Indyka 252

mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Rozgrzewająca zupa z kaczki 126

Kroimy na plasterki. Tłuszczu nie wylewamy. Na tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę marchewkę i pora, pokrojonego w piórka, wlewamy sos sojowy. Zalewamy wodą (1,2 l), dodajemy liść kaffiru, posiekany czosnek i imbir. Wrzucamy paski grzybów mun i mięso kaczki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie curry z ananasem! Mniammm! 192

kokosowy, dodaj posiekaną papryczkę chili i czosnek. Podsmażaj 1-2 minuty, dodaj kurczaka. Smaż przez 3-4 minuty, dodaj ananasa, sok z limonki, trawę cytrynową i smaż kolejne 4 minuty.  Dodajemy następnie mleczko kokosowe, przykrywamy pokrywką i gotujemy 12 minut. Do wydrążonego ananasa wkładamy porcję ryżu i kurczaka w tajskim sosie curry. Posyp świeżymi ziołami i gotowe! Jeśli lubisz

SMYKWKUCHNI
Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami 185

łyżka oleju sezamowego Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w niewielkie paski. Na dno patelni wlewamy łyżkę oleju sezamowego, a gdy się rozgrzeje – wrzucamy kurczaka. Podczas smażenia doprawiamy mięso solą i przyprawą do kurczaka i mieszamy. Gdy kurczak straci surowość (zetnie się ze wszystkich stron), dodajemy mrożone warzywa i dusimy kilka minut pod przykryciem. Do kurczaka(...)zgęstnieje i zacznie lepiej się „kleić” do pozostałych składników. Jeśli mamy ugotowany ryż lub makaron – dodajemy go do dania na samym końcu. Całość nakładamy na talerz i… wcinamy! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Smażymy kurczaka, wrzucamy warzywa, zalewamy śmietaną i danie gotowe. Po drugie: jest zdrowy. Mięso kurczaka jest i bogate

Proste-przepisy.pl
Przepis #9 Klopsiki drobiowo-porowe w sosie pomidorowym podawane z ryżem 157

pora - cebula czerwona - odrobina mąki - 250 ml  przecieru pomidorowego - 1 łyżka śmietany  - szklanka ryżu - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka, odrobina cukru, tymianek - olej do smażenia Wykonanie Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojonego w kostkę pora oraz podsmażoną cebulkę.  Przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Wszystko razem mieszamy do powstania jednolitej(...)zbyt gęsty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, czosnkiem oraz tymiankiem. Zostawiamy do momentu aż sos się zagotuje. Kolejno dodajemy łyżkę śmietanki i zostawiamy do ponownego zagotowania.   Międzyczasie gotujemy ryż według tradycyjnego przepisu. Możemy podawać z surówką bądź ogórkami - u mnie sałatka meksykańska z ogórków własnej produkcji:) W ostatnim czasie polubiłam połączenie pora z kurczakiem ponieważ jest bardzo delikatne

Health-Fit-Life
Aromatyczne risotto dyniowe z pieczonej i surowej dyni 198

oczyszczamy i osuszamy. Kroimy w kosteczkę. Cebulę również  kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku z grubym dnem. Smażymy na małym ogniu, aż cebulka się zeszkli (ale by nie była zarumieniona). Dodajemy ryż i chwilę tostujemy (podsmażamy), aż pokryje się olejem. Wlewamy wino i odparowujemy. Po odparowaniu wina, zaczynamy stopniowo dolewać bulionu do ryżu

Be Fit Be Strong
Sałatka z ryżem na ciepło 401

papryka 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis 1 cebula 3 łyżki śmietany 18 olej do smażenia Piers kurczaka pokroić w kostkę. Słodką paprykę wymieszać z jedną łyżeczką oregano i opruszyć pokrojone mięso, wymieszać i odstawić. Brązowy ryż ugotować, wsypać do miski aby odparował. Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem

Monia miesza i gotuje
Gołabki inaczej, czyli bez zawijania 6337

mielonych i po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Sos: w garnku zagotowujemy wodę (na podane proporcje gołąbków trzeba przynajmniej 2 litry), dodajemy kostkę rosołową, keczup i koncentrat i mieszamy do rozpuszczenia. Do sosu wkładamy gołąbki i gotujemy 40-50 minut, aż ryż będzie miękki. Sos zaprawiamy śmietaną 30%. Rada

Kolorowy Przepisownik
Gołąbki w innej odsłonie 132

opcjonalnie by uzyskać odpowiednią mąka pszenne do obtoczenia tłuszcz do smażenia 1 puszka pomidorów zioła prowansalskie do smaku konsystencję PRZYGOTOWANIE: Kapustę szatkujemy dość drobno (ja użyłam robota kuchennego - większe oczka), przekładamy do dużego garnka bądź miski i solimy, odstawiamy na około 15-20 minut. W tym czasie ryż i kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, kiedy przestygnie dodajemy(...)dokładnie mieszamy po czym dodajemy mannę aby uzyskać odpowiednią konsystencję, farsz nie powinien być zbyt luźny, powinien ładnie formować się w klopsy.  Te obtaczamy w mące a następnie smażymy po około 4 minut z każdej strony, następnie przekładamy wszystko do garnka o szerokim spodzie, puszkę pomidorów przekładamy do malaksera, dodajemy zioła i rozdrabniamy, dolewamy około 200 ml wody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak imbirowy z miodem 172

łyżka mielonej kolendry 1 łyżka mielonej gorczycy 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku (u mnie 1 łyżeczka) około 3 łyżki oleju (do smażenia) 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego lub świeżej kolendry (opcjonalnie) 1 szklanka suchego ryżu (dla 3 osób) Przygotowanie: Świeżą pierś umyć, oczyścić z żyłek i pokroić na niezbyt duże kawałki. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i pokroić(...)już ugotowany to posolić i dodać kukurydzę, gotować jeszcze z 5 minut bez przykrycia. Nie wydłużać czasu gotowania, gdyż kurczak zrobi się zbyt suchy. Podawać z ugotowanym ryżem (u mnie ryż basmati). Ryż opłukać na sitku zimną wodą, zalać  go zimną wodą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcedzić i jeszcze raz przepłukać. Zalać

Kuchcik gotuje
Łosoś z kaparami w sosie winno-maślanym 172

łosoś otulony sosem winno-maślanym. Doskonale  smakuje z lampką nowo zelandzkiego Mount Riley , k tórego użyłam do przygotowania sosu.   Łosoś smażony ze skórą, która pozwala przygotować rybę w zwartym kawałku. Świetnie smakuje zarówno z ryżem, ziemniakami jak i warzywami z wody. Moja rodzina uwielbia wariant z ziemniaczkami opiekanymi z tymiankiem.  Jeśli lubicie dania bardziej wyraziste i pikantne(...)pietruszki, kilka gałązek świeżego tymianku, oliwa,  świeżo zmielony czarny pieprz,  sól morska.   Przygotowanie: Łosoś: oczysz czoną i osuszoną rybę posypać solą i pieprzem, przyklepać przyprawy ręką. Smażyć na patelni zwykłej lub grillowej po ok. 5 minut z każdej strony, aż ryba będzie odpowiednio wysmażona.  Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu (np. na garnku

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania