nabierze wyjątkowego smaku jeżeli dodamy do niej śmietanę lub majonez. Do czego podać surówkę z marchewki i ananasa. Propozycje podania: halibut smażony z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką z marchewki >>> chrupiące udka kurczaka z ryżem jaśminowym i surówką z marchewki>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką z marchewki>>> Smacznego :) Surówka
Moja Książka Kucharskakawałek sera i oblepić go mięsem tak jak na zdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć na patelni na rumiano Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkakawałek sera i oblepić go mięsem tak jak na zdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć na patelni na rumiano Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkawystarcza. Smażcie na rumiano z obu stron. Możecie trochę przykręcić gaz, tak żeby się smażyło na średnim ogniu. Z jednej strony smażcie dłużej, a gdy przekręcicie na drugi bok nieco krócej. Do tego ziemniaczki, ryż, kasza, surówka, buraczki, kapusta kiszona, plasterki cytrynki i obiad gotowy! A jaki pyszny!;D Smacznego rybnego
Zasmakuj Kuchnikukurydzę, znowu dusimy do miękkości wszystkich warzyw,doprawiamy (sól, pieprz, Maggie, wegeta czy co tam macie) Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy z każdej strony, Dorzucamy go do warzyw. Całość chwilkę dusimy. Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus
Mamuśka wraca do formychrupko. Do chrupkiego boczku dodajemy pokrojoną w miarę drobno cebulę i szklimy ją z boczkiem. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy mieszając, do momentu aż stracą swój ostry, surowy zapach. Do rondla wrzucamy ryż i tak jak cebulę – szklimy go. Ryż powinien stać się prawie przeźroczysty. Zalewamy zawartość rondla 2 łyżkami wazowymi bulionu. Mieszamy, gotując całość
Karo in the Kitchenumyciu pokroiłem w cienkie ukośne plasterki. Oczyszczoną paprykę umyłem, pokroiłem w cienkie paski. Cebulę obrałem, posiekałem. Mięso obsmażyłem na rozgrzanym oleju, dodałem warzywa, smażyłem ok. 5 minut, mieszając je. Doprawiłem solą do smaku. Podałem z gotowanym ryżem
R'n'G Kitchentych roślin, które najczęściej poddaje się modyfikacjom genetycznym, dlatego najlepiej jest wybierać ziarna ekologiczne) 2 łyżki masła klarowanego (lub preferowanego oleju do smażenia) 60 g masła 60 g cukru kokosowego 2 łyżki syropu z brązowego ryżu duża szczypta soli szczypta sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Duży garnek o grubym dnie rozgrzać, dodać klarowane masło i po chwili, kiedy
Even Better Foodpapryka, pieprz, bazylia (wedle uznania) Wykonanie: Na patelni z odrobiną tłuszczyku podsmażamy szyneczkę na złoto potem dodajemy szczypiore. W miseczkę wykładamy ugotowany ryż i mieszamy go razem z jajkiem. Następnie dodajemy na patelnie do szyneczki. Smażymy, aż zetnie się nam jajko. Smacznego :) Ten przepis bierze udział w konkursie na pyszne danie z patelni, zapraszam do wzięcia udziału. FLORINA
Moje pyszne gotowanieKolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych Z czym łączyć : Z fasolą, szparagami, szpinakiem, czosnkiem, smażonym boczkiem, szynką parmeńską, serem pleśniowym, cebulą, pietruszką, tahini, kminem rzymskim ( kuminem ), tymiankiem, ryżem, ziemniakami, makaronem, z kaszą pęczak. Oczywiście są to moje propozycje, myślę jednak, że w tworzeniu nowych potraw ograniczyć nas może jedynie wyobraźnia
Ale Prosteodpowiednio klejącej się konsystencji, by pulpeciki nam się nie rozpadały (na moje oko wystarczą 2-3 łyżki). Z uzyskanej masy lepimy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto-brązowy kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, ryżem lub kuskusem
Gotuj z Rumcajsemkażdej strony oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Rozgrzać oliwę. Każdy kawałek fileta zanurzyć w jajku, obtoczyć w płatkach i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z frytkami, ziemniakami lub z ryżem. Smacznego
pieprzny smaczekMięso włożyć do marynaty i schłodzić w lodówce ( u mnie był w lodówce pół dnia). 4. Z mięsa usunąć nadmiar marynaty, smażyć na patelni grillowej z obu stron. 5. Podawać wedle uznania, u nas ryż i sałatka szwedzka . Smacznego!!! Źródło: Kulinarne hity, nr 2/2015
Kuchnia domowa Anikabaczka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Nacieramy solą, dodajemy pieprz, paprykę i łyżeczkę rozmarynu. Przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub samo . Przepis bierze udział w akcji cukinia
Humanistka w kuchnidodać kurczaka, pokrojonego na kostkę ananasa i sos sojowy. Podlać niewielką ilością wody i zagęścić mąką. W dalszym ciągu wszystko razem smażyć przez kolejne 5-10 minut. Doprawić do smaku. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Źródło: perfekcyjnapani linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchniroladki wykałaczkami. Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła. Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami
Kuchnia Danusipatelnie , spryskujemy olejem I dajemy cebulę pokrojoną w cieńkie pół talarki-piórka. Smażymy około 2-3 min. Po tym czasie dodajemy kurczaka I smażymy aż mięso przestanie być różowe - około 5 min. Gotowe. Gyrosa podajemy z ryżem lub z pitą, tzatzykami I surówką. Smacznego
Smaki Edytydodajemy konfiturę, pokrojone mango lub brzoskwinie. Kosztujemy, w razie konieczności doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Curry z kurczakiem i papryką - doskonała propozycja na pyszne i proste danie, które przygotujecie w 20 minut! Idealne z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. [foodiepress] [hide] Curry z kurczakiem i papryką Składniki: filet z kurczaka - 2 pojedyncze cebula(...)patelnie dorzucamy pastę curry lub sproszkowane curry i razem przez chwilę smażymy. Dodajemy śmietankę lub mleko kokosowe, sok i skórkę z limonki. Mieszamy do czasu aż sos zgęstnie. Na koniec dodajemy konfiturę, pokrojone mango lub brzoskwinie. Kosztujemy, w razie konieczności doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. [/hide] Artykuł Curry z kurczakiem i papryką
Pogotujmy.plwraz z wołowiną i smaż rozdrabniając ją drewnianą łyżką przez około 8 minut, do zarumienienia. Dodaj cebulę i smaż, mieszając od czasu do czasu, do zeszklenia, po czym dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze przez minutę. Dodaj kapustę, bulion, passatę, marchewkę, ryż, liście laurowe, brązowy cukier, oregano i dopraw solą i pieprzem. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień
karmelowyryż napęczniał i wchłonął resztę wody. Tak ugotowanego ryżu nie przepłukujemy, dzięki temu jest kleisty i zachowuje wszystkie aromaty. W woku, na odrobinie oleju podsmażamy chilli i pieprz, a po chwili dorzucamy czosnek, imbir i dymkę. Następnie dodajemy mięso i smażymy ok. 1 min na największym gazie. Dodajemy sos i mieszamy. Jeśli zajdzie potrzeba, można dolać jeszcze odrobinę(...)wody. Dodać papryki i smażyć przez chwilkę wciąz na dużym gazie. Po ok. 1 mn. zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze przez chwilkę. Jeśli powstały sos będzie rzadki, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie. (U nas nie było takiej potrzeby). Wykładamy. Ryż podajemy w osobnym naczyniu. Smacznego
Kuchnia od dwojgaWykonanie: - Soczewicę namoczyć w wodzie przez 20 minut - Ryż wsypać do wrzącej wody, posolić i gotować przez 15 minut - Na odrobinę rozgrzanej oliwy wrzucić czosnek, chili, kumin, imbir i kurkumę; smażyć przez 30 sekund - Dodać pomidory, trochę wody i pozostałe przyprawy, zagotować - Dodać odsączoną soczewicę i kostki ziemniaka, gotować przez 7 minut - Do soczewicy dodać różyczki kalafiora, gotować przez
Wegańska kuchnia orientalnatutaj prym. Jeżeli lubisz, koniecznie sięgnij po recepturę :-) Ryż z botwinką z patelni. Zdrowy obiad w kilka chwil. Składniki (3-4 osoby): woreczek 100 g ugotowanego ryżu parabolicznego pęczek botwiny (5 buraków) 1 cebula 1 marchew 2 ząbki czosnku tłuszcz do podsmażenia rukola do przybrania sól, pieprz, łyżka jogurtu naturalnego Wykonanie: Warzywa umyć. Z botwinki odciąć(...)grubych oczkach (lub drobniutko posiekać), czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć warzywa, doprawić do smaku i smażyć na niewielkim ogniu przez 15 minut, lub aż warzywa będą prawie miękkie. Na końcu dodać ryż i łyżkę jogurtu. Przybrać rukolą. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnywrzucamy na nią posiekaną cebule i czosnek, Wlewamy pozostałą oliwę i chwilę smażymy. Dodajemy oczyszczone krewetki i smażymy ok. 4 min. Uważając aby cebula się nie przypaliła. Krewetki również wyjmujemy a do cebuli dodajemy wypłukany i osączony ryż. Co chwilkę dolewamy po odrobinie bulionu i mieszamy aby ryż się nie przypalił, i tak do wykończenia bulionu. Jeśli
Radość kipiąca uśmiechem.pianę. Dodajemy startą włoszczyznę, cebulę, ziemniaki oraz ziele, pieprz, listki i sól. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki i kumin. Smażymy około 10 minut. Gdy ziemniaki będą al dente dodajemy ogórki z sokiem i wsypujemy surowy ryż. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 15 minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącej zupy i wlewamy z powrotem
Qchnia po prostusmaku 1 łyżeczka cukru pudru Wykonanie Ryż ugotować ,na 1 szklankę ryżu 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień na mniejszy do powolnego wchłonięcia wody przez ziarna ryżu. Może potrwać to nawet od 20-30 minut. W międzyczasie rozgrzać połowę oleju na patelni ,dodać czosnek pokrojony drobniutko i smażyć go na zloty kolor. Następnie dodać szalotkę
mojej kuchnicukru pudru Wykonanie Ryż ugotować ,na 1 szklankę ryżu 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień na mniejszy do powolnego wchłonięcia wody przez ziarna ryżu. Może potrwać to nawet od 20-30 minut. W międzyczasie rozgrzać połowę oleju na patelni ,dodać czosnek pokrojony drobniutko i smażyć go na zloty kolor. Następnie dodać szalotkę i poddusić
w mojej kuchnisól i pieprz do smaku posiekana bazylia łyżka oleju rzapakowego sezam do posypania ryż do podania Ryż nastawiamy do gotowania. Cebulę i obraną cukinię kroimy w kosteczkę. Szklimy na oleju i dodajemy przyprawę curry i wędzoną paprykę. Smażymy chwilkę i dodajemy pokrojonego pomidora oraz pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem, aż cukinia zmięknie, po czym dodajemy mleczko
Mienta blogpodgrzewamy i trzymamy cały czas na małym ogniu. Na patelni lub rondelku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy ryż i podsmażamy go mieszając, aż każde ziarenko pokryje się tłuszczem i będzie szkliste. Dorzucamy mieszankę owoców morza. Smażymy 3-4 minuty. Całość zalewamy winem, mieszamy do chwili aż odparuje. Dorzucamy mrożony groszek i zaczynamy dodawać bulion. Za każdym
PatiGotujeszklanki wody 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie torebki) Filety z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić. Ryż gotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aż wyparuje woda. Dodać curry i jeszcze chwilkę smażyć na rumiano. Wsypać warzywa i podsmażać do momentu rozmarznięcia. Następnie dodać 1,5 szklanki wody, przyprawy i sos sojowy
talerz przyjemnościwedług uznania większą ilością pieprzu i sosu sojowego, choć moim zdaniem nie jest to konieczne ;) Gotowe danie najlepiej podawać z ryżem, u mnie był klasyczny biały, ale jeśli macie ochotę, można przygotować go na sypko z kurkumą bądź smażony z curry ;)Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosa