ryż smażony - 6533 przepisów (strona:133/436)

Sałatka z kurczakiem i serem 162

kurczaka - 1 podwójna ananas - 1 puszka szczypiorek sól i pieprz majonez przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić kurczaka w kostkę, posypać dobrze przyprawą, usmażyć. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe składniki pokroić w kostkę, wszystko razem połączyć, dodać majonez, doprawić

Kuchnia Danusi
Zapiekanka kebab 304

przyprawą gyros-kebab i podsmażyć na oleju, cebulkę pokroić w piórka i dodać do mięsa pod koniec smażenia, aby się delikatnie tez podsmażyła. Paprykę pokroić w paski, a ogórki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż, rozsmarować na nim warstwę majonezu, a na nim warstwę ketchupu, wyłożyć 1/3 startego sera, a następnie

Mix smaku
Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą 191

odłożyć, bo nie będzie już potrzebny. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i smażyć do czasu, gdy mięso straci surowy kolor. Cebulę i mięso doprawić do smaku, dodać pokrojonego w kostkę pomidora i ugotowany ryż. Składniki z patelni "zabarwić" koncentratem pomidorowym i zaostrzyć smak przez dodanie chili.  "Łódeczki" z cukinii nafaszerować masą mięsno-ryżową

Pasja Smaku
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 140

ciasto nabrało konsystencji średnio gęstej śmietany).  Zmiksować wszystko razem. Odstawić na 10-15 minut, aby ciasto "odpoczęło".  Smażyć z obu stron na patelni lekko przesmarowanej olejem. Naleśniki nie powinny być zbyt mocno wysmażone. Na lekko przestudzone nakładać ryż i zwijać. ryż: 2 saszetki ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben's 1/2 laski wanilii sól 4-5 łyżek dobrej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki ryżowo-marchewkowe, z jajkiem... 138

lekko czubate łyżki płatków owsianych sól i pieprz bułka tarta do panierowania 1 łyżka oleju +  do smażenia Cebulę drobno posiekaj i wrzucić na rozgrzany olej, dodaj startą na tarce jarzynowej marchewkę. Posól i podsmażaj do zeszklenia cebuli. Wystudź.  Ryż wymieszaj z warzywami i posiekanymi jajkami na twardo. Wbij jajka, dopraw. ( Mój ryż czekał odrobinę za długo

Lejdi of the house
Filet z kurczaka nadziewany jabłkiem 136

: 100 g ryżu 1 garść rodzynek 1 marchew natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki (np. kostkę) Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kminek, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie dodajemy jabłko oraz pokrojony na mniejsze kawałki, seler naciowy. Smażymy do miękkości. Filety(...)rumiano z każdej strony. Następnie zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Do tłuszczu ze smażenia wsypujemy mąkę, zrumieniamy. Cały czas mieszając wlewamy sok i bulion, gotujemy na małym ogniu bez przykrycia, lekko redukujemy. Ryż gotujemy na sypko z rodzynkami. Pod koniec gotowania (3-4 min) wrzucamy startą na dużych oczkach marchewkę. Odcedzamy i mieszamy

R'n'G Kitchen
Kalarepka z ,,wkładką,, 172

kotlety mielone ( pulpety, klopsiki ) robicie w ilościach hurtowych . Ja w każdym razie tak robię . Jak już mam, zmielone mięso to smażę ( duszę, gotuję) z całości. Część podaję na obiad, a resztę dzielę na porcje i mrożę. Mrożę też nadmiar ryżu - jest doskonały potem do zup, farszu , jako dodatek do II Dania. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ryż z warzywami 166

minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z mięskiem, doprawiamy i smażymy aż wszystko się przyrumieni. Następnie wrzucamy ulubioną mieszankę warzyw na patelnię i duśmy pod przykryciem ok. 10 minut. Możemy dolać troszkę wody na patelnię. Gdy ryż już jest gotowy, rozrywamy woreczek i wsypujemy go na patelnię żeby nam się ładnie wszystko wymieszało. Trzymamy

Emcia Pichci
Sałatka z dzikim ryżem, selerem i kurczakiem 225

około 30 minut, cały czas mieszając. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Kawałki mięsa smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. 3. Kukurydzę i selera odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Mieszam. 5. Gotową

Tradycyjna kuchnia Kasi
KOTLETY Z PIECZONEGO ŁOSOSIA 146

jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz niewielką ilość bułki tartej lub mąki migdałowej (zmielonych migdałów). Formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju do lekkiego zrumienienia.  Podaję z pysznym sosem śmietanowo-cytrynowym oraz ugotowanym na parze ryżem . SKŁADNIKI / 6 KOTLETÓW 500-600 g filetu z łososia 1 jajko 2 łyżki mielonych migdałów lub bułki tartej 1 łyżka posiekanego(...)miodu, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku, 2 ząbki czosnku starte na tarce, 2 łyżki soku z cytryny bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia SOS ŚMIETANOWO-CYTRYNOWY 1/2 szklanki bulionu 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka mąki sok i skórka z 1/2 cytryny sól WYKONANIE Łososia nacieramy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, słodką czerwoną

cool and minty
Pierś z kurczaka w curry z masłem orzechowym 195

płaska łyżka cukru brązowego - 3 łyżki przyprawy curry - 4 pełne łyżki masła orzechowego - oliwa z oliwek  - 2 torebki ryżu (może być brązowy) Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę wszystko razem smażymy. Dodajemy przyprawę curry i dokładnie smażymy. Kurczaka kroimy w kostkę, solimy i dodajemy do cebuli. Całość smażymy.  Następnie

Pan i Pani Smith w kuchni
Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym 273

czosnek. Wlewamy oliwę i solimy. Smażymy 3 minuty. Do cebuli wrzucamy pokrojoną w dość dużą kostkę paprykę i pokrojony seler naciowy (ok 1cm) Smażymy, dość często mieszając na średnim ogniu. Po około 20 minutach warzywa powinny zmięknąć, wtedy dodajemy przyprawy: carry, kurkumę, pieprz cytrynowy, garam masala, paprykę. Jeżeli będzie zbyt suche, dodajemy wodę. Smażymy jeszcze około 10 minut, aż warzywa(...)Pieprzymy i solimy do smaku. W międzyczasie przygotowujemy sos. Jogurt grecki mieszamy z majonezem i wyciskamy do środka czosnek. Mieszamy. Sos powinien trochę postać, żeby składniki się połączyły. Podajemy ryż z warzywami i polewamy sosem

Apetyt na Zielone
Gołąbki - wersja light 182

gotującej się wody, odsączamy na sitku. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy 3 minuty, dodajemy mięso i czosnek, smażymy kolejne 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, tymiankiem i majerankiem. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z ugotowanym, odsączonym ryżem i rozmłuconym jajkiem. 3. Na każdy liść wykładamy po 2-3 łyżki farszu (w zależności

My Culinary Art
Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą 199

obsypujemy przyprawami i solą. Mieszamy. Masło rozpuszczamy na patelni. Wkładamy kawałki indyka i smażymy je na rumiano. Dodajemy cebulę, imbir, czosnek i paprykę, smażymy 2 minuty. Dodajemy pomidory i mleczko kokosowe. Zagotowujemy. Dusimy ok 20 minut. W rondelku rozpuszczamy po łyżeczkę masła z oliwą, podsmażamy ryż (tak by wchłonął tłuszcz). Zalewamy 500 ml wody, dorzucamy goździk, skórkę, szczyptę cynamonu

Dzieje kuchennej Wiewióry