panierce kokosowe jest chrupiący, soczysty, wręcz rozpływa się w ustach. Dodatkowo nie jest bardzo tłusty i przesiąknięty olejem, gdyż nie jest smażony na głębokim tłuszczu a zapiekany w piekarniku. Kokosowe nuggetsy świetnie smakują z dodatkiem tradycyjnych ziemniaków, ryżu, kaszy, a także z ulubionym sosem czy dipem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA KOKOSOWE NUGGETSY Składniki 500 g fileta z kurczaka
Przepiski.plpulpeciki z indyka w sosie koperkowym , chrupiące kulki ziemniaczane i surówka z marchewki z chrzanem>>> chrupiący halibut smażony z ziemniakami z wody i surówka z marchewki z chrzanem>>> skrzydełka z kurczaka w miodzie , ryż na sypko i surówka z marchewki z chrzanem>>> kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem
Moja Książka Kucharskazająć około cztery minuty. Następnie dodać piersi z kurczaka pokrojone w średniej wielkości kostkę. Smażyć przez pięć minut. Po pięciu minutach dodać śmietankę, sól, pieprz i musztardę. Kontynuować smażenie na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut, od czasu do czasu mieszając. Danie podawać z ryżem, kaszą lub makaronem. Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym Smacznego! O czym warto pamiętać
mecooksoprószamy solą i pieprzem z każdej strony cukinię obieramy obieraczką do warzyw na długie paski rybę zawijamy w cukinię i smażymy na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron przez kilka minut podajemy z ryżem lub kaszą Smacznego
Gotowanie z pasjąZima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Odstaw salsę – niech składniki się integrują. Rozgrzej patelnię grillową lub teflonową. Łososia wyjmij z marynaty i podziel na dwie porcje. Smaż przez 5 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej strony. Na talerze wyłóż ryż, następnie kawałki łososia a całość polej salsą z sosem. Możesz dodać jeszcze kilka kropel zielonego tabasco. Składniki ŁOSOŚ I SALSA
Eat me! Fit me!nasz pyszną kawę po wietnamsku. Wiktoria mówiła nam, że to najlepsza kawa w Wólce i miała rację. Lòng xào - smażone podroby Zupa z golonką – giả cầy Bánh cuốn - ryżowe naleśniki gotowane na parze Xôi mặn - ryż kleisty z dodatkami Bánh chưng - ciasto ryżowe z fasolą mung i tłustą wieprzowiną Giò thủ - wietnamski salceson Cháo lòng - kleik z podrobami
Kulinarne przygody Gatitypatelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta (tak jak na placki ziemniaczane). Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym. (*) Skład: 58% ryż, 15% quinoa, 15% amarantus, 12% bulgur z łubinu "Ziarna Inków" znalazłam w swoim boxie, który można zamówić
Di gotujepatelni podgrzej olej. Przesmaż szalotkę i czosnek. Dodaj krewetki i podsmaż krótko, mieszając. Dodaj marynatę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż na wolnym ogniu przez kilka minut. Posyp posiekanymi ziołami. Podawaj natychmiast, na przykład z białym ryżem. *Świeżych lub mrożonych, najlepiej różowych, ugotowanych. Możesz również użyć krewetek królewskich (ok. 16 krewetek na 4 osoby) lub krewetek średniej wielkości
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamarynaty włożyć kawałki łososia. Odstawić na co najmniej godzinę. Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą, przełożyć łososia wraz z zalewą na patelnię. Smażyć po ok. 4 minuty z każdej strony, zaczynając od strony bez skóry. Łososia podałam z ryżem oraz sałatą winegret z pomidorem i ogórkiem
Moja Galeria Smakugotuję całość na małym ogniu. Na koniec tuż przed podaniem wrzucam do zupy umyty szpinak. Zupę możemy podać z ugotowanym ryżem i skropić całość limonką już na talerzu. Pulpeciki z indyka Na łyżce oliwy z oliwek smażę drobno posiekaną szalotkę, czosnek oraz szpinak przez 3-4 minuty. Przesmażone warzywa mieszam z mięsem mielonym, przyprawami, jajkiem i mąką. Dokładnie wyrabiam
Mango Papajadelikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym
Di gotujeWrzucamy cebulę, smażymy chwilę, aż się zeszkli. Dodajemy mięso razem z marynatą i smażymy cały czas mieszając około 7-9 minut, aż mięso nabierze jednolitego brązowego koloru. Podajemy z ryżem lub noodlami z warzywami. Ma być kolorowo? Wystarczy dodać do wody, w której gotujemy ryż łyżeczkę kurkumy lub curry
Gotuj z Rumcajsem