ryż smażony - 6533 przepisów (strona:149/436)

Jarmuż z buraczkami i cieciorką + ryż jaśminowy 139

przez ok. godzinę; widelcem sprawdzić, czy są już miękkie - Ryż wrzucić na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Buraczki pokroić w kostkę - Jarmuż umyć, porwać na mniejsze kawałki - Ząbek czosnku posiekać - Na teflonowej patelni rozgrzać odrobinę oliwy - Wrzucić ząbek czosnku i smażyć przez 30sekund - Dodać jarmuż, wodę i przyprawy; dusić pod przykryciem przez 10 minut - Następnie dodać buraczki

Wegańska kuchnia orientalna
Wspaniały kurczak z ananasem i curry 277

drobną kostkę. Ananasa odsączamy zachowując syrop zawarty w puszce. 3. Do smażącego się kurczaka dodajemy warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy wszystko. 4. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy ananasa i podlewamy wszystko sosem z ananasa i dusimy wszystko jeszcze 5 minut. 5. Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu. Następnie wykładamy go na talerz. Na wierzch układamy naszego kurczaka

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Kotlety z czerwonej fasoli + brązowy ryż z groszkiem 140

zimną wodą- wtedy masa nie będzie się lepiła do dłoni) - Kotlety posypać z obu stron mąką i smażyć na niewielkiej ilości oliwy ok. 5 minut - Po usmażeniu kotlety umieścić między dwa papierowe ręczniki i lekko ścisnąć, by pozbyć się nadmiaru oleju - Do ryżu dodać orzechy piniowe, wymieszać i przełożyć na talerz; obok położyć kotlety

Wegańska kuchnia orientalna
Cukinie faszerowane potrawką z piersi kurczaka 156

Odłożyć w zimne miejsce na godzinę - ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.                                                                     - Cukinię przekroić wzdłuż i wydrążyć środki ,miąższ ze środka pokroić w kostkę(...)patelni rozpuścić masło dać mięso smażyć do zrumienienia mięsa Mięso wyłożyć na talerz.                                           Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę lekko zrumienić ,dodać pokrojony z cukinii miąższ

W królestwie smaków Beaty
Bahrajn - Kebab 104

miski, dokładnie mieszamy. 3) Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej dodajemy ciasto łyżką. Jedna łyżka to jeden placuszek. 4) Smażymy po kilka sekund z każdej strony, potem odsączamy ręcznikiem papierowym z oleju. 5) Można podawać z ryżem i sosem jogurtowym (np. tzatziki

Roślinożerni urlopowicze
ZAPIEKANKA Z CIELĘCINĄ PRZEPIS DLA MARTY 134

jest bliska pierwowzoru :) Składniki: 400 g mielonej cielęciny 500 g makaronu w kształcie ryżu (lub innego dowolnego) - przy IO al dente lub makaron ryżowy lub ryż brązowy cebula 2 ząbki czosnku' 2 małe cukinie 3 marchewki (najlepiej młode) 400 g tomate frito ( smażonych pomidorów domowych lub do kupienia np. tutaj. ) sól, pieprz, łyżeczka oregano, łyżeczka bazylii oliwa z oliwek

Cytryna&Co.
Koreańskie bulgogi z tofu i brokułów 104

pokrojoną w pióra cebulę i brokuła pokrojonego w niewielkie kawałki. Mieszamy i smażymy przez około minutę. Następnie polewamy sosem i smażymy przez około 3 minuty do jakiś czas mieszając. Koreańskei bulgogi z tofu i brokuła podajemy z ryżem, komosą ryżową albo kaszą. Koniecznie posypujemy ziarnami sezamu i ewentualnie zieleninką Smacznego! Artykuł Koreańskie bulgogi z tofu i brokułów pochodzi z serwisu

Lamarida.pl
Bezglutenowe placuszki marchewkowe 196

mojego ogrodu, więc nawet jej nie obieram tylko dokładnie szoruję. Dodatek przypraw nadaje im lekko orientalnego smaku, ale bez obaw nie są pikantne. Placuszki trzymają idealnie formę po smażeniu, więc śmiało nadają się do zabrania ze sobą do pracy , i jestem pewna, że podpieczone na grillu będą jeszcze lepsze Składniki na 6 sztuk: około 300 g marchewki pół selera mała(...)wymieszaj masę. Możesz też śmiało przygotować do tego etapu dużo wcześniej, a nawet przechowywać w lodówce kilka dni i smażyć tuż przed posiłkiem. Smaż na złoto z obu stron (około 5 minut pierwsza strona, ciut krócej druga). Placuszki podałam z ryżem i sałatką z ogórków.   Tak wyglądał mój obiad i Miśki. Artykuł Bezglutenowe placuszki marchewkowe pochodzi z serwisu

greenscarf
Ziołowa pierś kurczaka 123

wzdłuż każdego kotleta (uwaga, by nie przeciąć na wylot mięsa), dobrze przyprawiam, moczę w roztrzepanym jajku z dodatkiem dużej ilości ziół. Smażę na rozgrzanym maśle zaczynając od tej ponacinanej strony kotleta. Będzie ładnie zarumienione i rozchylone. Podawajcie z ryżem, makaronem, ziemniakami, surówkami, sałatką, w bułce z sałatą, pasuje do prawie każdego dania. Smakujcie jak Wam tylko kulinarna wyobraźnia pozwoli

Zasmakuj Kuchni
Sos pomidorowy z fetą i chili 192

faszerowanych warzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania

Zasmakuj Kuchni
Szybkie curry z kurczakiem i szpinakiem / Easy chicken and spinach curry 260

cytryny lub limonki 100 g liści szpinaku baby, ew. posiekanych duża garść świeżej kolendry, posiekanej makaron ryżowy lub ugotowany ryż, do podania Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na większym ogniu olej, włóż cebulę i smaż przez 5 do 6 minut, do zeszklenia. Dodaj kmin, kolendrę, kurkumę, pieprz cayenne, czosnek i imbir i smaż, mieszając od czasu

karmelowy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 133

przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak

Magiczne Życie Marty
dyniowe curry 173

najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również wsypujemy przygotowaną wcześniej cebulę, czosenk, coś zielonego. Puree

chleba naszego
Ziołowa pierś kurczaka 199

wzdłuż każdego kotleta (uwaga, by nie przeciąć na wylot mięsa), dobrze przyprawiam, moczę w roztrzepanym jajku z dodatkiem dużej ilości ziół. Smażę na rozgrzanym maśle zaczynając od tej ponacinanej strony kotleta. Będzie ładnie zarumienione i rozchylone. Podawajcie z ryżem, makaronem, ziemniakami, surówkami, sałatką, w bułce z sałatą, pasuje do prawie każdego dania. Smakujcie jak Wam tylko kulinarna wyobraźnia pozwoli

Zasmakuj Kuchni
Indyk w warzywach 168

pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć krótko Prawie miękkie warzywa dodać do usmażonego mięsa i pogotować chwilę razem.              Do takiego dania pasuje ryż lub makaron, u mnie było to danie samodzielne

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania