propozycja, to burrito z kurczakiem, ryżem i ostrą salsą pomidorową. Do dopełnienia smaku salsy została użyta kolendra, która idealnie komponuje się z całością. Przepis możecie modyfikować na wiele sposobów i wykorzystać swoje ulubione warzywa :). Burrito z kurczakiem i ryżem 2 wrapy pełnoziarniste ((mogą być również pszenne)) 1 filet z kurczaka 200 g 50 g ryżu 1/2 cebuli 1/2 pomidorów krojonych(...)tartej mozzarelli 2 łyżki śmietany 12% 1 pęczek świeżej kolendry Przyprawy: pieprz, sól, chili, do mięs, do kurczaka Ryż wsyp do garnka, posól i zalej wodą. Gotuj do momentu odparowania wody. Fileta z kurczaka umyj i pokrój w drobne kawałki. Smaż na patelni posmarowanej oliwą, dopraw do smaku przyprawami. Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. W momencie, kiedy
Przepisy na widelcurozgrzać masło, włożyć imbir, czosnek i cebulę i smażyć przez około 3 minuty lub do czasu aż składniki lekko się zrumienią. Następnie włożyć krewetki, doprawić solą i smażyć przez około 1 minutę, zamieszać i znowu smażyć przez kolejną minutę/ dwie. Dodać paprykę, kurkumę i ostrą paprykę w proszku i smażyć wszystko przez około pół minuty cały czas mieszając(...)patelnię wlać sos, zeskrobać resztki z dna patelni, zagotować. Gotować przez minutę i odstawić z ognia. Podawać z ryżem i posypać szczypiorkiem. Krewetki powinny być chrupkie i jędrne. PROPOZYCJA PODANIA: ¾ szklanki ryżu jaśminowego/basmati oraz świeży szczypiorek
Calzonella.compatelni na oliwie z oliwek. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kurczaka. Wlewamy sos sojowy oraz miód. Smażymy do momentu miękkości mięsa i zgęstnienia sosu. Podczas wrzenia mieszamy często danie aby miód ładnie skarmelizował całość. Po usmażeniu obsypujemy ziarnami sezamu. Podajemy z ugotowanym do miękkości brązowym ryżem
VioletoweKucharzeniekonserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane Smacznego Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także krótki makaron. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory pokrojone(...)czosnkiem, dodałam suszone pomidory; gdy składniki zmiękły dodałam pierś pokrojoną w średnią kostkę, pomidora i ogórki, przyprawiłam i smażyłam do miękkości mięsa i warzyw; po tym czasie dodałam śmietanę, w razie czego jeszcze przyprawcie do smaku, dolejcie wodę; podawajcie z ugotowanym ryżem
Zasmakuj Kuchnikonserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane:) Smacznego:) Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także krótki makaron. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 2 ząbki czosnku(...)dodałam suszone pomidory; gdy składniki zmiękły dodałam pierś pokrojoną w średnią kostkę, pomidora i ogórki, przyprawiłam i smażyłam do miękkości mięsa i warzyw; po tym czasie dodałam śmietanę, w razie czego jeszcze przyprawcie do smaku, dolejcie wodę; podawajcie z ugotowanym ryżem
Zasmakuj Kuchniczosnkiem lekko podsmażamy na oliwie z oliwek , dodajemy pokrojony miąższ z cukinii i bakłażana i wszystko razem smażymy do momenty aż warzywa będą miękkie , ale nie rozpadną się. Na drugiej patelni podsmażamy lekko mięso , następnie dodajemy do niego usmażone warzywa i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy ,a następnie przyprawiamy. Tak przygotowaną masą faszerujemy bakłażana i cukinię , a następnie układamy
Aromatyczne Podróżepatelni rozgrzać olej, obsmażyć pierś kurczaka, pędy bambusa i cebulkę. 4. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć kilka minut. 5. Do mięsa dodać sos Wok Sauce Curry. Wymieszać. 6. Do sosu dodać sos sojowy. Doprawić. Gotować około 10 minut. 7. Ugotować ryż. Na talerzu ułożyć porcję ryżu. 8. Dodać sos curry. Smacznego. Mój blog został zgłoszony do konkursu
W mojej kuchnipietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona sól, pieprz Zupa ogórkowa - łatwy przepis Wykonanie: Cebulkę drobno kroimy i smażymy na maśle i oliwie w garnku, w którym zrobimy zupę. Dodajemy wszystkie przyprawy, żeby wydobyć z nich aromat. Zupa ogórkowa - łatwy przepis W tym czasie obieramy wszystkie warzywa i ścieramy(...)zagotowujemy wodę w czajniku i wrzącą wlewamy do garnka z warzywami. Ogórki ścieramy tak samo w robocie na grubych oczkach. Gdy warzywa będą półmiękkie dodajemy do garnka ogórki i ryż wysypany z torebki. Gotujemy około 15 minut do miękkości. W tym czasie przyprawiamy zupę do smaku i możemy dolać wody z ogórków, żeby zupa była bardziej kwaśna i wyrazista
Pyza i Surówkaskładniki sosu i odstawiamy go (będzie użyty na samym końcu). W woku rozgrzewamy olej arachidowy do bardzo wysokiej temperatury, wrzucamy papryczki chilli i pieprz syczuański. Po chwili dodajemy kurczaka – smażymy intensywnie mieszając (można użyć łyżki lub podrzucać), aż mięso się lekko zrumieni. Dodajemy pokrojony czosnek oraz imbir (jeżeli dajemy świeży, to go ścieramy). Zmniejszamy temperaturę pod wokiem, dodajemy papryki, cebulę(...)mieszamy do chwili, aż zgęstnieje i pokryje składniki potrawy. Odstawiamy, posypujemy posiekaną dymką i szczypiorkiem. Podajemy z ryżem. Kurczak Gong Bao - sekretem tego dania jest niezwykła kruchość i soczystość mięsa uzyskana dzięki marynacie (obowiązkowy dodatek mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej) oraz szybkiemu smażeniu w woku, w bardzo wysokiej temperaturze. Chrupkość potrawy zachowamy przygotowując jednorazowo nie więcej, jak 2 – 3 porcje
mojewypiekiinietylkoOd dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie
kuchnia doskilubczyk oliwa do podania: 3/4 szklanki sypkiego ryżu, posiekana natka pietruszki i tarty parmezan PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję, oczyszczam z błon, kroję na małe kawałeczki. Cebulę siekam w cienkie piórka, cukinię w talarki i na cztery, paprykę w kostkę. Na oliwie przesmażam cebulę, lekko solę i pieprzę. Gdy się zeszkli dodaję paprykę, chwilę smażę często mieszając. Następnie dodaję cukinię, mieszam(...)mięso będzie gotowe dodaję je do warzyw na patelni (a na patelnię, na której smażyło się mięso wlewam odrobinę wody, by wypłukać patelnię, wlewam cały smak do warzyw). Mieszam danie, w razie potrzeby przyprawiam do smaku. Podaję z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem, dekoruję natką i posypuję tartym parmezanem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnisię lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając. Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostusmażyć na małym ogniu przez około 15 minut, następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe, zalać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem do całkowitej miękkości warzyw przez około 30 minut. Po tym czasie wyjać ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i zmiksować blenderem na gładką masę. Filety ryby ugotować na parze, następnie rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Ryż
Jadło i czytadłosmaki rewelacyjnie się ze sobą komponują. Żurawina nadaje delikatnej słodkości kontrowanej przez orzechy. Ciekawy i inny smak dzikiego ryżu. No i dynia! Pieczona dynia, jak to śpiewała Tina jest „simply the best”. Składniki: 200 gr. dzikiego ryżu 4-6 mini dyń masło/smalec itp 350 gr. brukselki 1 szklanka rosołu (opcjonalnie) 1 cebula 1 szklanka orzechów pekan(...)roztopiony tłuszcz po boczku dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż zrobi się złocista. Dodajemy brukselkę pokrojoną w cienkie paski. Smażymy około 10 minut. Dorzucamy drobno pokrojone orzechy, żurawinę oraz zioła i przyprawy. Jeśli trzeba dodajemy smalec lub olej kokosowy. Pieczemy kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany ryż, zalewamy rosołem i ściągamy z ognia. Dynie nadziewamy farszem, posypujemy
PaleoLifewymieszać. Jabłko obieramy kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do ciasta. Na koniec jeszcze roztopione masło i można smażyć. Na suchą gorącą patelnię nakładamy placuszki z dwóch łyżek ciasta. I smażymy pod przykryciem, wolno i cierpliwie. Gdy na wierzchu zaczną pokazywać się pęcherzyki powietrza tzn że można placuszki obracać. Drugą stronę dopiekamy już bez przykrycia(...)delikatne. To za sprawą ryżu, który tak naprawdę jest mało wyczuwalny. Kto lubi bardziej słodkie rzeczy, może sobie spróbować pierwszej partii. I jeśli zajdzie potrzeba można dosłodzić ciasto, albo więcej dodać czekolady lub też posypać sobie cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta wyszło około 15 placków. Pierwsza strona na której się smażą jest równa i gładka, ją to właśnie
Dieta moja pasja