ryż smażony - 6533 przepisów (strona:156/436)

Klopsy gotowane w sosie z leśnymi grzybami 118

mąkę. Zamknąć, gotować 100 C , czas 5 minut. Wrzucić klopsy do sosu, dodać posiekaną natkę pietruszki,wymieszać. Podawać ziemniakami lub ryżem. Wykonanie bez Thermomix Klopsy jak wyżej. Sos – do garnuszka wlać trochę oleju, wrzucić posiekaną cebulkę, por i smażyć aż zmięknie. Wlać wywar, dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchew, drobno lub grubo pokrojone grzyby, listki laurowe, ziele angielskie. Zagotować

Kuchnia Pokoleń
Risotto z kurkami i z boczkiem 158

rondla wkładamy resztę masła, szklimy cebulkę, co jakiś czas mieszając, na średnim ogniu. Do zeszklonej dodajemy posiekane kurki i czosnek. Smażymy grzyby z cebulą, mieszając, około 6 minut. Puszczą trochę wody która zaraz odparuje. Wrzucamy do rondla suchy ryż, dodajemy wysmażony boczek i całość dokładnie mieszamy. Wlewamy 2- 3 łyżki wazowe wrzącego bulionu. Mieszamy, gotując całość na małym ogniu

Karo in the Kitchen
Smażony schab teriyaki z warzywami 125

woku smażymy cebulę i marchewkę, po minucie wrzucamy brokuły. Chwilę przesmażamy i dodajemy mięso i pokrojoną kapustę. Jeszcze chwilkę smażymy, aż kapusta lekko zmięknie, ale będzie al dente. Od razu przekładamy na talerze i podajemy w towarzystwie ryżu lub chińskiego makaronu

Kulinarne przygody Gatity
WIEPRZOWINA PO AZJATYCKU W SOSIE ŚLIWKOWYM 143

cebulę. Dodałam pokrojone w kostkę i obtoczone w mące polędwiczki. Smażyłam,aż się zarumienią. Wlałam sos sojowy,doprawiłam cukrem i smażyłam około 5 minut. Następnie połączyłam mięso z sosem śliwkowym i dusiłam wszystko około 10 minut. Podawałam z ryżem. Rewelacja! Smacznego

potrawyregionalne
Kuskusowe kuleczki 129

Kuskusowe kuleczki to znakomity zamiennik ziemniaka czy ryżu .. 200 g kaszki kuskus wrzątek 250 g sera 3 łyżki śmietany sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Kaszkę zalać wrzątkiem w miseczce, ok 1 cm ponad kaszą. Lekko wymieszać i pozostawić do nepęcznienia. Przestudzoną kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku. Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce

Gotowanie jest łatwe
Łatwy stek teriyaki z grzybami i szparagami / Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus 187

głębokiej rozgrzej na dużym ogniu oliwę i dodaj mięso wraz z marynatą. Dodaj szparagi (lub fasolkę) i pieczarki i smaż aż mięso się zarumieni a sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Podawaj danie z ugotowanym makaronem lub ryżem, posypane posiekaną dymką. Smacznego! English version Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus (3-4 servings) Ingredients: 650 g beef steak sliced

karmelowy
Kotleciki z cukinią, ryżem i pieczarkami 163

łyżce oleju podsmażyć pieczarki, następnie cebulę. Wyłączyć ogień, dodać cukinię i marchewkę. Doprawić do smaku. Ostygnięte warzywa wymieszać z ostygniętym ryżem dodać jajka, bułkę tartą i drobno posiekaną natkę. Wszystko wymieszać i formować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.. Smacznego

Gaździnka warzy
Grillowany łosoś w sosie szafranowym z gorgonzolą i tymiankiem 228

świeży tymianek 50 gram sera gorgonzola szczypta szafranu 200 ml śmietanki 30% (lub 36%) do podania frytki, pieczone ziemniaki lub ryż jaśminowy grillowane plasterki limonki Rybę doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sokiem z limonki. Patelnię grillową rozgrzewamy i smażymy rybę 4 minuty z jednej strony i 1 minutę z drugiej strony (w zależności od grubości filetów, jeśli filety

Mango Papaja
Kurczak z suszonymi owocami 182

podsmażamy ok 5 minut na 1 łyżce oliwie, dolewamy 2 szklanki osolonej wody gotujemy ryż na sypko. Ugotowany ryż podsmażamy znowu w rondlu z pozostałą oliwą dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, dodajemy pozostałe przyprawy wszystko razem smażymy ok. 10 minut. Podajemy z upieczonym kurczakiem. Smacznego

kgwjanczewo
Wołowina z Sezamem 148

smażyć ok. 2-3 minuty aż mięso zmieni kolor. Dodać paprykę, czosnek, sos sojowy, brandy, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2 minuty. Przyrządzone danie posypać uprażonym sezamem.       Danie to można podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

Mama Gotuje
Kofty z ciecierzycy z kaszą gryczaną. 191

wyrabiać na palcach wtedy będą miały fajny kształt. Obtaczamy na talerzu w wcześniej przygotowanej mieszance bułki tartej z płatkami żytnimi. Smażymy na oliwie z oliwek. Gotowe :) Podajemy z kaszą gryczaną w naszej wersji lub z innym dodatkiem typu ryż czy kuskus. Możecie oczywiście dodatek zrobić według własnego uznania. Nie każdy lubi kaszę gryczaną :) Ważnym dla nas elementem smakowym jest

vegetanie
Sushi w tempurze 148

Tempura to charakterystyczny sposób przyrządzania potraw w kuchni japońskiej. Polega na smażeniu na głębokim oleju różnych produktów obtoczonych w cieście, np. ryb, owoców morza, czy warzyw

Food Square
Wołowina po azjatycku w pysznym sosie 195

Smażymy około 4-5 minut. Na końcu dodajemy pędy bambusa. Smażymy jeszcze około 2 minuty. Dolewamy przygotowany sos i smażymy do momentu, aż zgęstnieje i oblepi całe mięso. Całość posypujemy posiekaną dymką i   sezamem. Podajemy najlepiej z ryżem basmanti

Mania Gotowania
Ciecierzyca w sosie pomidorowym 106

papryki 1 łyżeczka oregano sól, pieprz, cukier do smaku natka pietruszki 100 g ryżu Ciecierzycę namoczyć w wodzie na całą noc. Wodę wylać, ciecierzycę przepłukać. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem 1h.  Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać pomidory, bulion, oregano, słodką i ostrą paprykę. Dusić przez około

Moja Galeria Smaku
Gołąbki bez zawijania z kiszoną kapustą. 173

mielonej łopatki szklanka ryżu łyżka majeranku łyżeczka ziołowego pieprzu 2 ząbki czosnku duża cebula 2 łyżki oleju 2 jajka 2 łyżki manny sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki keczupu płaska łyżeczka cukru łyżka suszonej bazylii łyżka skórki otartej z cytryny sól i pieprz do smaku Kapustę odciskamy i kroimy na drobno(...)jeśli jest mocno kwaśna można ją przepłukać wodą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy kapustę i wszystko razem dusimy aż kapusta będzie al dente. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku też tak na pół twardo,  jeśli dodamy taki do gołąbków dojdzie bardziej podczas duszenia i będzie akurat, a nie rozgotowany. Do mięsa dodajemy przestudzoną kapustę

Dieta moja pasja