ryż smażony - 6533 przepisów (strona:136/436)

Kurczak z salsą i mozzarellą 276

Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli. Smażyć pod przykryciem jeszcze kilka minut. Posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką

Bullio
Kurczak z salsą i mozzarellą 456

Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli. Smażyć pod przykryciem jeszcze kilka minut. Posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką

Bullio
Kotlety owsiane i Szalone nożyczki 171

jajko, pieprz, sól, majeranek, zioła prowansalskie. Dokładnie zmiksuj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę bułki tartej. Formuj małe, płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Wychodzi 5-6 sztuk. Podawaj z puree ziemniaczanym lub ryżem i surówką.  Szalone nożyczki w reż. Marcina Sławińskiego Niekontrolowane wybuchy śmiechu aktorów i widzów, cięte riposty i zawrotne tempo akcji

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierś kurczaka w kokosie. 139

pszenną, mąkę kukurydzianą, wiórki, jajka, wodę zmiksować. Doprawić ciasto solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki kurczaka obtaczać w cieście i smażyć z każdej strony do zarumienienia. Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać jako dodatek do ryżu, ziemniaków

O kuchni z uczuciem
Losos teriyaki z pistacjami czyli Srodowe Rybki odc.53 221

smarujemy marynatą powstałą z wymieszania powyższych składników. Odkładamy do lodówki na godzinę.Rozgrzewamy patelnię i na średnim ogniu, na niewielkiej ilości tłuszczu, smażymy z obu stron po 4 minuty. Uważamy by marynata nie przypaliła się!!!Podajemy z ryżem, posypujemy siekanymi pistacjami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wołowina w czerwonym sosie curry 175

energicznie wymieszać. Smażyć przez chwilę. Następnie dodać pomidora a potem kolejno sos rybny, sok z cytryny oraz cukier. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Pamiętajcie sos rybny jest bardzo słony, dodawajcie go ostrożnie. Najlepiej serwować z ryżem ugotowanym na sypko

Kulinarna rozmowa
Dufinki 225

Bardzo istotne do obiadu są dodatki typu ryż, kasze, ziemniaki… W zależności od tego, co kto lubi i jak lubi. Ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, frytki, purée …, a może tym razem dufinki?   Składniki: - 1,5 kg ugotowanych ziemniaków - 4 jajka (żółtka do masy, 3 białka do ubicia na pianę, 1 białko do smarowania dufinek) - 130g masła - 3 łyżki

mojewypiekiinietylko
Kurczak garam masala 276

imbir oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojonego w dość sporą kostkę kurczaka. Smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i dusimy ok. 20 minut. Podałam z ryżem, podczas gotowania dodałam szczyptę kurkumy i ryż miał piękny żółty kolor.Mmmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Kotlety z ryżu i pieczarek 245

bułka tarta do panierowania Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić do smaku.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z papryką 4037

papryki dodać mąkę i jajka. Przyprawić do smaku. Wymieszać. 5. Na koniec dodać ser i ponownie wymieszać. 6. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano porcje masy drobiowo-paprykowej z obu stron. Rada: podawać z ziemniakami, ryżem lub dipem

Pasja Smaku
Szaszłyki z kurczaka 190

obrać i pokroić w ćwiartki. Na patyczki nadziewać dowolne kombinacje warzywno-mięsno-owocowe. W każdy arkusz pergaminu wkładać po dwa szaszłyki i smażyć na patelni wg instrukcji z opakowania. Szaszłyki podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie z ryżem i dipami. Przepis na dipy TUTAJ

Pasja Smaku
Wtorek: Domowe sushi – bez zawijania:) 157

sojowy do podania Przygotowanie: Krok 1 Dokładnie przepłucz ryż pod zimną wodą, do momentu, aż woda nie będzie już mętna. Wlej szklankę wody do rondelka, doprowadź do wrzenia, wsyp ryż, znowu zagotuj, przykryj, zmniejsz temperaturę i gotuj na bardzo małym ogniu przez 18 minut. Odkryj rondelek i przemieszaj ryż widelcem, żeby go spulchnić i uwolnić parę jaka(...)łyżeczki soli, zakręć słoiczek i potrząśnij, żeby dokładnie wymieszać składniki. Wlej winegret do ryżu i wymieszaj. Krok 2 W czasie gdy gotuje się ryż usmaż krewetki. Obierz je z pancerzyków. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, następnie wyłóż krewetki i smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejm z patelni i przełóż na ręcznik papierowy

Niedzielny kucharz
Faszerowane pomidory 147

średniej wielkości pomidorów malinowych pół szklanki ryżu 400g mielonego mięsa z kurczaka – u mnie z mięso z podudzia 2 cebule szalotki 2 łyżki siekanej natki pietruszki 100g drobno tartego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz do smaku łyżka oleju   Zaczynamy od przygotowania farszu – ryż gotujemy na sypko w dobrze(...)obieramy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy posiekaną szalotkę – smażymy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż się zeszkli. Następnie dodajemy na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kmin rzymski i smażymy jeszcze kolejną minute, cały czas mieszając.   Na patelnie dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając drewnianą łopatką, aż delikatnie się zrumieni i będzie w drobnych

Smaczna Strona
Paella z kurczakiem i owocami morza 186

paprykę, szafran oraz chili w płatkach i dokładnie mieszamy. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po dwóch minutach pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ryż Arborio i dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu tak długo aż ryż całkowicie wchłonie płyn

Mango Papaja
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 751

kasza manna 3 łyżki jaja 2 sztuki kapusta pekińska 1 główka ryż ugotowany 3 woreczki  cebula 1 sztuka sól 1 płaska łyżka przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka pieprz mielony 1 łyżeczka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia bulion drobiowy lub warzywny ok. 1.5 litra  przecier pomidorowy 1 słoiczek ~~METODA~~ Mięso mielone ze sobą wymieszać. Dodać sól

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania