ryby - 22088 przepisów (strona:283/1473)

Rewelacyjne kotlety rybne z groszkiem 56

uwielbiają. Nie ma problemu, żeby przygotować je w kształcie paluszków rybnych, jeśli tak preferujecie. Rewelacyjne kotlety rybne z groszkiem (8 sztuk): 400 g filetów bez ości z białej ryby (np. dorsz, halibut, miruna, morszczuk) 1 biała bułka (np. kajzerka czy sznytka) – świeża lub czerstwa 1 jajko 3 łyżki posiekanego koperku mleko do zalania bułki sól, pieprz cytrynowy ¾ szklanki(...)lubicie, można zastąpić małą tartą marchewką) panierka panko do obtoczenia (ewentualnie tradycyjna bułka tarta) olej do smażenia Bulkę zalewamy mlekiem i zostawiamy, aż całkowicie namoknie. W tym czasie rybę rozdrabniamy w malakserze (ewentualnie maszynce do mięsa), mrożony groszek przelewamy wrzątkiem, a koperek drobno kroimy. Do miski wrzucamy zmieloną rybę, dodajemy jajko, posiekany koperek i bułkę, którą odciskamy uprzednio z nadmiaru

Poezja smaku
Chińskie kęski rybne. Nowy pomysł na obiad z rybą. Coś innego, coś pysznego! 71

Mają tylko jedną wadę – niemal zawsze znikają od razu po zdjęciu z patelni. Takie są pyszne! Przepis na chińskie kęski rybne Składniki: Około 400 gramów fileta z białej ryby morskiej, 1 jajko, 3/4 szklanki mleka, 8 kopiastych łyżek mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczki mielonej kurkumy, 1 papryczka chili, sól, olej do smażenia. Jak zrobić(...)chińskie kęski rybne? Do miski wbij jajko, wsyp mąkę, dodaj kurkumę, proszek do pieczenia, płaską łyżeczkę soli, wlej mleko i zmiksuj na gładką i gęstą masę. Rybę bardzo drobno posiekaj, papryczkę drobno pokrój, dodaj do ciasta, dokładnie wymieszaj – masa musi być na tyle gęsta, aby dała się nabierać łyżką. W woku lub na patelni rozgrzej dość dużo oleju (najlepiej

Kulinarna Polska
Ryba po grecku 56

skąd się wzięła nazwa potrawy. Grecy są bardzo zdziwieni, bo nie mają z tym nic wspólnego, a my nie potrafimy wytłumaczyć nikomu jak to się stało, że nasze danie rybą grecką jest. Niemniej jednak bezsporny pozostaje fakt, że danie jest pyszne, proste i idealne na każdą imprezę! Składniki - filet z dorsza 1/2 selera(...)cukier do smaku        Wszystkie warzywa należy zetrzeć na zapałkę ,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Pokrojoną na kawałki rybę obtoczyć mąką i smażyć. U mnie- na oleju kokosowym. ·          Do uduszonych warzyw dodać puszkę pomidorów, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba smażona w panierce z sezamu 97

Nigdy nie byłem mocny w robieniu ryby panierowanej, może dlatego że nigdy też nie usmażyłem panierowanego kotleta.      Jeśli już to wolałem upiec rybę w piekarniku lub kombiwarze.      Świetnie komponuje się z surówką z kapusty kiszonej i mamy idealny obiad... 😁   Link do filmu z przepisem: 046 Smażona ryba w panierce(...)sezamu i złotego siemienia lnianego         Składniki: Ryba (dowolny gatunek) Sezam Siemię lniane złote Jajka Sól Pieprz Tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Lekka panierka do ryb i owoców morza. Łosoś wychodzi przepyszny. PRZEPIS 75

łososia i wyszedł super. Przepis na łososia w lekkiej panierce Składniki: filet lub dzwonka z łososia, mąka krupczatka, sól, pieprz, olej. Jak zrobić łososia w lekkiej panierce? Kawałki ryby oprósz solą i pieprzem, pozostaw minimum na kwadrans do zamarynowania. Każdy kawałek obtocz w krupczatce, otrzep z nadmiaru. Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony(...)pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rada: tak przyrządzonego łososia podaliśmy z ziemniakami z masłem i koperkiem oraz sałatą z pomidorami, ogórkiem, papryką i czerwoną cebulą. Artykuł Lekka panierka do ryb i owoców morza. Łosoś wychodzi przepyszny. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Łosoś pieczony w piekarniku z ziemniakami 75

Łosoś to pyszna i królewska ryba. Do tego tak niewiele jej potrzeba by ją dobrze przygotować, a jednocześnie tak niewiele by ją też niestety przesuszyć w trakcie pieczenia. Dlatego ja wybieram opcje pieczenia w piekarniku zawiniętą w papier jak paczuszkę, dzięki czemu ryba zdecydowanie wolniej dochodzi, zachowuje wilgotność i smak. Tym razem piekłam ją wraz z ziemniakami na jednej blaszce(...)ułatwić sobie życie, czas, ilość garnków, a poza tym pieczone ziemniaki są bardzo dobrym dodatkiem do takiej ryby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Znakomita dorada z pomidorami 56

Witajcie,  Rybka to obowiązkowa pozycja w menu w tygodniu. My, Polacy jemy zdecyowanie za mało ryb, u mnie w domu staram się to powoli powoli zmienić. Czy mi się to udaje ? Słabo, ale na pewno udała mi się dorada:) Zobaczcie sami! Znakomita dorada z pomidorami 2 dorady wypatrszoszone w całości  200 g pomidorków koktajlowych papryczki padron(...)cebula Rwiemy odpowiednią długość papieru śniadaniowego/ papieru do pieczenia. Zwijamy ten kawałek w kulkę, po czym ją moczymy pod bieżącą wodą, wyciskamy z wody i wykładamy w naczyciu żaroodpornym. Rybę myjemy, nacieramy solą i pieprzem, układamy na papierze w naczyniu żaroodpornym. Wokół ryby możemy teraz wyłożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, przekrojone, oczyszczone papryczki padron, pokrojone na plasterki obrane

Kuchnia moimi oczami
Pieczona makrela 110

Świeża pieczona makrela z dodatkiem czosnku i kilku przypraw to pomysł na lekki, zdrowy obiad lub kolację. Składniki: 2 świeże ryby makrele, łyżeczka masła (może być klarowane), sól, pieprz cytrynowy, majeranek, 2 ząbki czosnku cytryna Przygotowanie: Oczyszczoną i umytą rybę nacinamy z obu stron w 4 miejscach. Czosnek obieramy i kroimy w plastry, wkładamy w nacięcia. Do masła dodajemy(...)szczyptę soli, pieprzu oraz majeranku, nacieramy nim rybę (także w środku). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut - ryba będzie lekko zarumieniona. Po upieczeniu, przed podaniem mięso delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny

Lena Gotuje
Domowe sushi- zrób je sam! 101

Kiedy kilka lat temu pierwszy raz miałam okazję zjeść sushi.. nie skorzystałam. Nie przekonywał mnie ani wygląd, ani fakt, że w środku jest surowa ryba. Po pewnym czasie kiedy znowu miałam okazję spróbować skusiłam się. No i stało się… zakochałam się w sushi! <3 Po pewnym czasie zrobiłam domowe sushi i wtedy przepadłam już na dobre. Kiedy(...)tylko mam okazję jem sushi w różnych wersjach- z rybą wędzoną, rybą surową czy rybą w tempurze. Jeżeli kiedyś jadłeś sushi w restauracji to wiesz, że nie jest to tania “impreza”. Wiadomo, że za jakość trzeba zapłacić, ale ja ze względów i ekonomicznych i smakowych uwielbiam przygotowywać sushi w domu. Domowe sushi jest po prostu pycha! Dla porównania

Gotujemywdomu.pl
Karp robiony w papierze. Goście będą pysznie zaskoczeni! PRZEPIS 61

goście zawsze mają dużo frajdy, odwijając papilot, nie ma przy nim dużo pracy i właściwie nie brudzimy patelni (a jak dobrze pójdzie, to talerza też), a nade wszystko ryba tak przyrządzona jest po prostu niezwykle pyszna. Przepis na karpia w papierze Składniki: kawałki fileta z karpia odpowiadające jednej porcji, plasterki czerwonej cebuli, plasterki cytryny, ząbki czosnku pokrojone na połówki, około(...)łyżeczki masła na porcję, gałązki koperku, sól, pieprz. Będziesz potrzebować też arkuszy woskowanego papieru do pieczenia – do kupienia w każdym markecie. Jak zrobić karpia w papierze? Rybę opłucz, usuń łuski i płetwy, dokładnie osusz, pokrój na porcje, połóż na papierze skórą do dołu. Oprósz solą i pieprzem. Na każdy kawałem ryby połóż plasterek cebuli i cytryny oraz połówkę

Kulinarna Polska
Chrupiący amur z sosem z selera naciowego 59

dzisiejszym obiedzie zawitał do nas amur. To niezwykle delikatna ryba z rodziny ryb karpiowatych, którą uwielbiam za jej delikatny smak.  Do obiadu świetnym dodatkiem są młode ziemniaczki i gęsty sos z selera naciowego, który świetnie komponuje się z rybą.  porcja dla 2 osób Składniki:  400 g filetów z amura  sól i pieprz do smaku(...)sokiem z cytryny i delikatnie doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy śmietanę i na małym ogniu redukujemy sos, aż zgęstnieje, na sam koniec dodajemy posiekany koper i wszystko mieszamy.  Rybę umytą i osuszoną doprawiamy solą i pieprzem i nacieramy czosnkiem. Smażymy na oleju razem z czosnkiem na złoty kolor z obu stron. Smacznego

Niezły Młynek
Ryba po japońsku 128

Ryba po japońsku to jedna z moich ulubionych rybek z farszem, tuż obok słynnej ryby po grecku. Świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach oraz jako danie na święta. Gorąco polecam wypróbować mój przepis na rybę po japońsku. The post Ryba po japońsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Aromatyczny pstrąg smażony 105

ulubione dodatki i obiad w kilka minut gotowy. Składniki: 2 pstrągi 1 średnia cytryna łyżka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku mąka pszenna masło klarowane sól, pieprz biały Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Połowę cytryny pokroić w cztery plasterki. Czosnek i pietruszkę posiekać i razem wymieszać. Rybę oprószyć w środku i z wierzchu solą i pieprzem, a z zewnątrz(...)dodatkowo skropić jeszcze cytryną. Następnie nafaszerować pietruszką i włożyć po 2 plasterki cytryny. Na patelni rozgrzać masło. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z obydwu stron  na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka rybna z ziemniakami i tymiankiem 62

Dzisiaj ryba w innym wydaniu. Zapraszam na pyszną zapiekankę rybną z ziemniakami i tymiankiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka rybna z ziemniakami i tymiankiem Składniki 500 g filetów rybnych (np. dorsz) 5 średnich ziemniaków 200 g pieczarek 2 łyżki mąki 100 ml śmietany 22% 20 dag sera żółtego sól pieprz łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej tymianek Instrukcje Rybę solimy, oprószamy(...)się zrumieni. Pieczarki kroimy na dowolne kawałki i obsmażamy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, około 15 minut. Kroimy w plastry 0,5 cm. W naczyniu do zapiekania układamy rybę, na niej warstwę ziemniaków i pieczarek. Całość posypujemy świeżym lub suszonym tymiankiem. Śmietanę mieszamy z odrobiną wody i łyżeczką mąki, polewamy zapiekankę. Ser ścieramy na grubej tarce i posypujemy zapiekankę. Zapiekamy

To co lubię - gotuję i polecam