ryby - 22088 przepisów (strona:288/1473)

Dorsz we kokosie (Z bananowym sosem ;) ) 134

tyż moge pedzieć, że nasza kōmratka, co to tyż jadła, niy lubi kolyndry, a zōłza ji 6 smakowała i nawet sie ździwioła, że je tam ta kolyndra driny. Ryba moł być i bez ości, i bez skōry. Jak już jōm łobierecie- te kupne filety to nojlepi jeszcze sprołwdzić, żeby sie potyn jaki bezuch 7 niy udołwiōł 8 łościōm- to pokrejcie(...)garam masala, znojdziecie sam: . Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj- chyba, że mołcie frytkownica. Wysujcie 11 sie na jaki talyrzik trocha m ōnki pszynny, łobtoczcie w ni kołżdy kōnsek ryby, potyn tōnknijcie we cieście i do łoleju. Jak sie fajnie przibrōnołci 12 , to je fertich 13 i idzie jeszcze ta ryba yno oblołć zōłzōm i wmōcić 14 Smacznego

Chop w kuchni
Pomidorowa zupa z pstrągiem i krewetkami 110

moje ulubione dodatki. Ta zupa ma w sobie wszystko co mieć powinna. Karmelizowaną cebulę z dodatkiem czerwonego wina, pyszne pomidory, które poza sezonem smakują lepiej z puszki. Delikatną rybę, przepyszne krewetki i smaczny makaron, prosto z Włoch. A całość uwieńczona świeżymi ziołami. Kochani, nie ma lepszej zupy pomidorowej niż ta. Przysięgam! Składniki (na 2-4 porcje): 1 cebula 2 ząbki(...)Redukujemy wino o połowę i wlewamy bulion oraz pomidory z puszki. Dodajemy przecież pomidorowy i całość gotujemy 10-12 minut. W tym czasie krewetki obieramy, jeśli tego wymagają a rybę pozbawiamy skóry i ości. Pstrąga kroimy w kostkę. Do gotującej się zupy dodajemy makaron i gotujemy przez 3 minuty. Następnie wlewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy zupę sosem rybnym, klonowym, solą

Mango Papaja
Dorsz zapiekany z warzywami 157

Dorsz zapiekany z warzywami. Aby obiad nie był nudny, aby znów nie była to ryba panierowana zapraszam was na rybkę z piekarnika z dodatkiem warzyw. Składniki: 500 kg filetu z dorsza 4 marchewki 2 pietruszki 1/3 średniego selera 1 średnia cebula 2-3 liście pora pieprz, sól, cytryna ok. 5 łyżek oleju Wykonanie:  Rybę myjemy. Kładziemy ją na folię(...)Warzywka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę i porę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywka smażymy na patelni z dodatkiem oleju ok. 3-4 minut. Wyciągamy rybę, rozkładamy na nią warzywa z patelni i ponownie zawijamy całość i zapiekamy ponownie 8-10 minut. Wyciągamy i zajadamy się zdrową pyszną rybą! Cała ryba została szybko zjedzona :) Polecam

W Moim Magicznym Domu
BALIK KÖFTE, czyli tureckie kotlety rybne 130

Tureckie kotlety rybne to oryginalny przepis na rybę! Porcja dla 5 osób. Smacznego! Składniki 500g filetów z ryby 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 100g żółtego roztopionego sera 1 ząbek czosnku pół łyżeczki kminku sól pieprz czarny chili lub czerwona papryka Przygotowanie Umyć rybę i zemleć. Wymieszać z resztą składników. Uformawać kotleciki. Grillować w piecu w temperaturze

Tureckie Przepisy
ISPANAK YATAĞINDA BALIK, czyli ryba ze szpinakiem 114

Szpinak bardzo pasuje do ryb! Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 2 filety rybne 250 g szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki oliwy sól pieprz 4 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie Rozmrozić szpinak. Jeśli jest świeży, umyć dokładnie, odcedzić i pokroić. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić(...)filety, przyprawić pieprzem, obtoczyć w mące i bułce tartej z obu stron. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć filety z obu stron. Na talerzu najpierw położyć szpinak, na nim rybę. Artykuł ISPANAK YATAĞINDA BALIK, czyli ryba ze szpinakiem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 169

drugiej wsypać bułkę tartą. Filety ryby obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, najpierw położyć fasolkę i pozostałe pomidorki , na górze rozłożyć rybę. (Można smażyć na patelni jeśli wolicie ) U góry rozłożyć kawałki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec przez 30 minut. Na koniec można skropić sokiem z cytryny

Kuchnia Pokoleń
Ryba po grecku 89

Ryba po grecku Składniki: 250 g filetów z białej ryby (ja dałam dorsza) 5 marchewek 2 korzenie pietruszki pół małego selera 2 duże cebule ok 5 cm pora 100 ml przecieru pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Rybę ugotowałam na parze. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na grubych oczkach(...)bardzo małą ilość na dnie. Dodałam przecier, podsmażoną cebulkę z porem i dusiłam całość ok 5 minut.  Uduszone warzywa przełożyłam do półmiska, na zmianę z ugotowaną na parze rybą

nietadieta
Jesiotr zapiekany z kapustą kiszoną na słodko 168

naprawdę dobrze. Niektórych może przerazić, że podaję rybę na słodko i tutaj niespodzianka, bo też trochę na ostro, a wiem że większość z Was lubi smaki słodki-słony, słodki-ostry. 2 porcje  Składniki:   2 filety jesiotra ok 350 g (możecie użyć flądry lub innej ryby) 400 g kapusty kiszonej mała garść suszonej żurawiny(...)suszonych moreli 40 g orzechów nerkowca 0,5 łyżeczki kminu 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku odrobina mąki najlepiej krupczatki do oprószenia ryby oliwa do smażenia (3 łyżki) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Filety doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą , smażymy dość krótko chodzi

Niezły Młynek
Karp smażony marynowany 145

tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba i nie wiecie co z nią zrobić to polecam rybę przygotować właśnie w marynacie. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Halibut z orzechami i granatem 156

Halibut to smaczna ryba, która świetnie nadaje się zarówno na obiad jak i jako danie na wigilijny stół. Postanowiłam przygotować ją w nieco odświętnej odsłonie z orzechami włoskimi i granatem. Te dwa składniki dość mocno kojarzą mi się ze świętami bowiem bakalie to nieodłączna ich część a piękna barwa granatu nawiązuje do nich niesamowicie. Rybę piekłam w towarzystwie dużej(...)Doprawiam solą i pieprzem. Ewentualnie kroję na mniejsze części. Polewam miodem i posypuję granatem oraz posiekanymi orzechami włoskimi. Cytrynę kroję na ćwiartki. Koper myję. W naczyniu żaroodpornym umieszczam rybę z dodatkami, wokół niej rozkładam cytrynę i koper. Całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 8-10 minut. Po tym czasie wyciągam rybę (i pozostałe dodatki) z naczynia

Mango Papaja
Dorsz w sosie pomidorowo-paprykowym 100

Dorsz to jedna z naszych ulubionych ryb. Najczęściej na talerzu(...)ląduje smażony w panierce, ale tym razem postanowiłam przygotować go zdrowiej, w pysznym, lekko pikantnym sosie paprykowo-pomidorowym. I chyba wyszło pysznie, bo córka stwierdziła że dawno tak dobrej ryby nie jadła. Zapraszam Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczona makrela w marynacie z pietruszki i suszonych pomidorów 163

osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, pomidory pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki posiekać. Rybę natrzeć dokładnie solą (z wierzchu i w środku). Makrelę naciąć delikatnie w 3 miejscach i umieścić w zagłębieniach po zrębku masła. Z czosnku, pomidorów, pietruszki, cytryny, oliwy i pieprzu przygotować marynatę.  Do środka ryby włożyć po łyżce marynaty, resztą wysmarować makrelę z każdej strony. Rybę

na moim stole...
Ryba w cebuli na parze z kulkami ryżowymi 137

szukam, szukam i szukam co by tu wykombinować z zawartości mojej lodówki. Dziś padło na kulki ryżowe ale co do kulek??? I tu z pomocą przyszła mi współlokatorka Ania - ryba na parze z cebulą -MNIAM! RYBA NA PARZE Z CEBULĄ I RYŻOWYMI KULKAMI 1h dla 2 osób (chodź kulek wychodzi spokojnie dla 3) składniki na kulki 2 woreczki ryżu kilka(...)sól, pieprz curry papryka słodka pieprz cayenne - na czubku noża 2 łyżki natki z pietruszki bułka tarta olej łyżeczka masła ok 15 małych kosteczek sera żółtego łyżka parmezanu na rybę 2 filety w kostce z mintaja (może być inna dowolna ryba) pół cebuli szczypta pieprzu cytrynowego 1/4 cytryny sól Do dzieła!!! Ryż gotujemy z curry. Lekko studzimy. Pieczarki przekrajemy

sierotka maRysia w kuchni
Ryba smażona 146

jaka to była rybka.. dowolna ryba sok z cytryny pieprz cytrynowy sól morska mąka pszenna mąka ziemniaczana olej  Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem,odstawić do lodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Ryba w wiórkach kokosowych z sałatka sweet chilli 107

stronie bbcgoodfood, a ze akurat mialam w domu biala rybe od razu postanowilam go wyprobowac. Ryba w wiorkach kokosowych smakuje fantastycznie, a salatka jest lekka orzezwiajaca i lekko slodka. Calosc to perfekcyjny, lekki, smaczny i szybki obiad. Polecam! Skladniki : 250g bialej ryby (u mnie lupacz) 1 jajko 2-3 lyzki maki 2 lyzki wiorkow kokosowych sol, pieprz tluszcze(...)wydrazyc nasionka i pokroic w plasterki, wrzucic do wiekszej miski. W miseczce dokladnie wymieszac majonez z sosem sweet chili i polaczyc z pokrojonym ogorkiem i salata, dokladnie wymieszac. Przygotowanie ryby - rybe oplukac, osuszyc recznikiem papierowym, posolic i popieprzyc. Na patelni rozgrzac olej. W glebokim talerzu roztrzepac jajko z odrobina wody, w drugim talerzu wymieszac make z wiorkami kokosowymi. Rybe

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania