ryba w folii - 1016 przepisów (strona:47/68)

Wykwintny łosoś z camembert i zielonym pieprzem 123

Dzisiaj w piątkowej odsłonie pyszny łosoś. Idealny na obiad jak i na kolację. Przygotowany został na "specjalne zamówienie" i okazał się strzałem w dziesiątkę :)  Mam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki z tuńczykiem i kiełkami 230

Babeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g

Gospodyni Miejska
Karp zapiekany z czerwoną porzeczką 88

Zbliża się czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuje ?  Składniki 4 filety z karpia sól pieprz 250 g cebuli 2 małe marchewki 50 g masła

R'n'G Kitchen
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 183

 Quiche powstał z potrzeby chwili, kiedy z powodu awarii nie mogłam skorzystać z płyty grzewczej. Jest to danie, które w całości powstaje w piekarniku. Pełnoziarniste

Pyry na Gaz
PUSZYSTE CIASTO MARMURKOWE. 271

Pada. Deszcz bębni o metalowy parapet, do nieznanego mi rytmu. Nasłuchuję go i próbuję ustalić, w jakim to metrum, jakie jest uzupełnienie głosu głównego i czy

W kuchni Karmel-itki
W obliczu eksperymentu. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. 151

  Wchodzę do kuchni. Na blacie widze kilka kostek sera, kilka tubekmleka zagęszczonego karmelowego. Szukam podstępu, haczyka, podtekstu.Może jakaś karteczka z wymaganiami odnośnie deseru? Albo

W kuchni Karmel-itki
Imbir w kuchni – jak obieramy i przechowujemy imbir 136

wspaniałe i zdrowe warzywo! Dodaję je do wypieków i deserów zarówno świeże jak i zmielone na proszek. Po za tym imbir świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs i ryb . Ma wspaniały aromat przez co mięsne i rybne potrawy smakuję lepiej. Imbir to nieregularny korzeń pokryty skórką. Przyznam, że nie lubię obierać imbiru, dlatego robię to raz na jakiś czas(...)zeskrobując. Przygotowując ostre warzywa zawsze używam rękawiczek. Jak przechowujemy imbir? Świeży imbir przechowuję w lodówce. Najlepiej umieścić go w naczyniu z naturalnego tworzywa lub jak wspomniałam wyżej zamrozić. Owinięty folią imbir szybko atakuje pleśń. Przechowywany w koszyczku z trawy może leżeć w lodówce kilka tygodni pod warunkiem, że kupiony imbir jest świeży. Jak poznajemy, że imbir jest świeży? Korzeń świeżego

codojedzenia
Sałatka makaronowa z warzywami i majonezem 235

Sałatka makaronowa z warzywami to bardzo szybkie i proste danie. Można do ugotowanego drobnego makaronu dodać ulubione warzywa, oraz majonez, można dla urozmaicenia jej dodać wędzoną rybę, czy szynkę. Sałatka makaronowa jest łatwa, tania, smaczna, sycąca, uniwersalna, zarówno idealnie pasuje na rodzinne spotkanie, jak i do zjedzenia przed TV 🙂 Dla mnie niezastąpiona na grillowe spotkanie. Ta sałatka z makaronem(...)pietruszki drobno siekamy, mieszamy wszystkie składniki z ugotowanym makaronem, dodajemy sok z cytryny, całość doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki majonez i wszystko delikatnie mieszamy widelcem. Miseczkę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy np. do grillowanego mięsa z kurczaka. The post Sałatka makaronowa z warzywami i majonezem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FILET Z OKONIA MORSKIEGO Z MASŁEM WANILIOWYM I CZARNYM RYŻEM 145

Dzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a szczególnie miłośnikom ryb. Danie to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych(...)pół i ostrzem noża wyskrob ze środka ziarenka. Połącz ziarenka wanilii z masłem, rozgniatając je widelcem, aby dobrze rozprowadzić ziarenka. Z masła uformuj rulon i zawiń go w folię żywnościową. Zamknij brzegi i wstaw do lodówki na 2 godziny. Czarny ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż filety okonia morskiego po 4-5 minut

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
FUFU Z ŁOSOSIA 418

Pyszna rybna przystawka, zajadałam się nią w jednej z knajpek w Międzywodziu, miałam kilka podejść aby powtórzyć smak i chyba udało się dzięki pakowarce próżniowej, ale

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tarta z cukinią i łososiem 145

Fajna rzecz mi tutaj wyszła! A jak nieziemsko smakuje następnego dnia na śniadanie... Mniami!Składniki: dwie szklanki mąki + odrobina do podsypania trzy jajka 100 gram masła

Mango Papaja
Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 174

Będąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które w swoim składzie mają niską zawartość tłuszczu, np. mintaj, miruna, dorsz. Będą nam dostarczać odpowiedniej ilości białka w diecie. Pamiętajcie też, że chociaż raz w tygodniu głównym źródłem białka  powinny być warzywa strączkowe(...)pieprzem. Wyrabiamy masę w dłoniach. Tworzymy małe pulpeciki. Mi wyszło 16 sztuk (na 3 obiady) Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia ciasta. Układamy w naczyniu, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową , pod przykryciem zapiekamy około 12 minut, potem kolejne 12 minut bez przykrycia. Temp. pieca 200 stopni. Na porcję obiadową gotujemy w osolonej wodzie 300 g brukselki (105kcal) Sos: 2 łyżki

SMYKWKUCHNI
Domowe kostki ziołowe – świeże zioła przez cały rok 204

problemu.   Nie bez znaczenia jest i to, że zioła można dowolnie wybierać i ze sobą mieszać, tworząc własne, autorskie kompozycje – jeśli wiecie, że w domu często przygotowujecie rybę czy kurczaka, wybierzcie odpowiednio do nich dobrane zioła, dodajcie jeszcze aromatyczną skórkę z cytryny albo wysuszoną ostrą papryczkę i zamroźcie wszystko razem – żeby gotować jeszcze szybciej, jeszcze wydajniej i jeszcze bardziej(...)płynu, żeby zioła utworzyły smarowną pastę. Gotową pastą napełniamy foremki do lodu, ugniatając w nich zioła, następnie mrozimy przez dobę, wyjmujemy z kostkarki i przekładamy do woreczka z grubej folii – w przeciwieństwie do cienkiej folii torebek, tzw. śniadaniówek, gruby woreczek wyraźnie zapobiega wysychaniu i utracie smaku. To mój ulubiony, szybki i wygodny sposób na zioła – suszone nie są do końca

Karo in the Kitchen
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 265

fakt, że tymianek stymuluje proces odnowy nabłonka, co pomaga w szybszej regeneracji uszkodzonej śluzówki jelit. Jestem fanatyczną wielbicielką tymianku i dodaję go do bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa.W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko(...)kilka godzin do lodówki aby przeszło ziołowym aromatem ;) Piec w żaroodpornym naczyniu lub brytfannie z przykrywką, jeśli takich nie mamy, to może być też forma np. keksówka, którą przykryjemy folią aluminiową. Na dno nalać trochę oleju, włożyć mięso, przykryć i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec pod przykryciem 1,5 godziny, następnie przykrywkę zdjąć i piec jeszcze około

głodny alergik
Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym 194

Przystawka w postaci tej rolady, nie tylko atrakcyjnie wygląda, ale też świetnie smakuje.Składniki;  400g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku,  3 jajka,  200g

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania