Jeśli lubisz nowe połączenia smaków wędzonego łososia , szpinaku i chrzanu daj się namówić ta taki torcik na zimno, wystarczy że zrobisz go po południu a rano
Wanilia i KardamonTatar rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po porostu na zdrową kolację. Danie powstało z łososia firmy Suempol
Wanilia i Kardamonodkładamy na pół godziny na blat. Dzielimy ciasto na 6 porcji (ja używam wagi), następnie każdą z nich na pół. Porcje na których nie pracujemy trzymamy zawinięte w folię żeby nie obsychały. Porcję ciasta toczymy w dłoniach w kulkę, kulkę w palcach rozklepujemy na placek, a placek wałkujemy na 12-15cm średnicy i grubość 3mm na podsypanej mąką stolnicy(...)trzymają formę – jeśli trzeba wydłużcie czas pieczenia. Jeśli już sztywne i gotowe – grzanie wyłączamy i zostawiamy je w piekarniku do ostygnięcia, na czas przygotowania nadzienia. Tacos z białą rybą w chrupkiej panierce, miksem sałat, sosem majonezowo-paprykowo-limonkowym i salsą z awokado na blogu już w piątek! SKŁADNIKI na 12 tacos 200g mąki typ 550-650 + ½ szklanki do podsypywania
Karo in the KitchenPyszna rolada szpinakowa z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem, idealna na święta Bożego Narodzenia lub sylwestra. Składniki: Ciasto : 2 op. mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 2
Bajeczna KuchniaW różowej krasie, w bucikach na obcasie, z rozpuszczonymi blond włosami, chadza swymi ulubionymi trasami po królewskim parku. Ptaki śpiewają radośnie, wiwatują słonecznej wiośnie, a uśmiech
W kuchni Karmel-itkiŚwięta! Jeszcze tylko kilka dni. Odliczam ze zniecierpliwieniem. //Weihnachten! Nur noch ein paar Tagen. Ich zähle mit Ungeduld ab.Nareszcie na blogu znajdą się świąteczne receptury! Studia
W kuchni Karmel-itkiDo zrobienia tej rolady zbierałam się 3 lata.... Wydawała mi się zbyt skomplikowanym wyzwaniem -teraz już wiem, że się myliłam! Wypróbowałam przepis niespełna miesiąc temu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 7 ziemniaków, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka oregano, pieprz, sól, 3 łyżki oliwy z oliwek, sos koperkowy: 8 czubatych łyżek gęstego jogurtu naturalnego
W kuchni u MonikiOśmiornica to taki delikates, który trudno jest podać tak,by wyglądał ładnie i elegancko na talerzu. To jednak nie jest istotne, bo dla konesera osmiornicy nie
Sztuka gotowania w/g SamiryKlasyczny śledź na Wigilię ? Oczywiście, że śledź w oleju z cebulką. Przecież to wie każdy, nawet dziecko. Postanowiłam nieco urozmaicić tę klasyczną pozycję świątecznego menu
Kulinarne przygody GatityNiby już myślę o tym co zrobić na Święta ale tak naprawdę jakoś do mnie nie dociera, że to już tuż, tuż… i tylko
UgotujmyTo.plMimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na
Be Fit Be StrongUwielbiam łososia i pomidorki cherry też - zwłaszcza te z mojego ogródka. Niestety na razie jeszcze są zielone, więc musiały mi wystarczyć te ze sklepu. Pyszne, trochę
Pasja Smakupodzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane(...)powinno być bardzo twarde, ale nie suche – elastyczne. Wyrabianie go zastąpi Wam kilka machnięć hantlami, to pewne. Jest ciężkie. Sami się o tym przekonacie. Uformujcie kulę, owińcie szczelnie folią spożywczą i dajce jej odpocząć przynajmniej godzinę, żeby mąka zdążyła uwolnić gluten a ciasto stało się delikatniejsze i łatwe do wałkowania. Tak naszykowane może czekać w lodówce 24 godziny zanim
Karo in the KitchenPierwszy raz robiłam ją wczoraj na kolację wigilijną. Może nie wyszła idealna, ale goście byli zadowoleni. Jako, że uwielbiam wędzonego łososia, to pewnie jeszcze nie raz
Pasja Smaku