ryba w folii - 1016 przepisów (strona:55/68)

KANAPKA NICEJSKA 204

Pyszna kanapka z czarnymi oliwkami, tuńczykiem oraz marynowaną czerwoną cebulą i ogórkiem. Z plasterkami perfekcyjnie ugotowanego jajka i listkami świeżego szpinaku. Podana na ciepło w opieczonej

cool and minty
Rolada z wędzonego łososia 165

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Na słodko lub wytrawnie
Pasta z tuńczyka 192

                           

Kuchnia Prezydentowej
Paella z ośmiornicą i kurczakiem 149

Istnieje wiele sposobów jej przygotowania, podstawą każdego jest prażony, a potem wolno gotowany ryż, który tradycyjnie zabarwia się szafranem. W zależności od przepisu, do ryżu dodaje się owoce morza, ryby, mięso, kiełbasę chorizo, warzywa- wszystko to w różnych proporcjach i kombinacjach. W Walencji najlepszą paellę przygotowuje się na powietrzu, na płonącym drewnie pomarańczowym, w ten sposób naczynie nazywane paellerą, otoczone(...)doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy bez mieszania przez 12 minut, następnie zmniejszamy ogień do minimum, na wierzchu układamy pokrojoną ośmiornicę oraz grillowaną paprykę pokrojoną w paski, przykrywamy szczelnie patelnię folią aluminiową i gotujemy kolejne 6 minut (przykrytą paelle można też na ten czas włożyć do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika). Odstawiamy z ognia i trzymamy pod przykryciem jeszcze przez

Smakowity Blog Kulinarny
Krem z zielonego groszku 182

piasek z Macbooka. Wcześniej wykopiemy sobie grajdoł i będziemy wypatrywać pana z drożdżówkami, żeby go zapytać, z czym te jagodzianki. Jest jeden mały problem – nienawidzimy leżeć na plaży, smażone ryby też nam nie leżą, bo starej frytury nie lubimy, gofry i lody z automatu oraz pamiątki oblepione muszelkami też nie wzbudzają naszych dzikich kwików radości. Skoro mieszkamy w Krakowie(...)Pierś z kurczaka pozbawiamy chrząstek, ewentualnych kości i tłuszczu. Dzielimy na dwa pojedyncze filety. Filety rozcinamy, robiąc z nich „motylka”, czyli rozcinamy wzdłuż dłuższego boku i rozkładamy. Filet przykrywamy folią i rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Na to układamy suszone pomidory zmiksowane z serem i bazylią. Zwijamy roladkę i zawijamy ją szczelnie najpierw w folię spożywczą, a potem w folię aluminiową

ladykitchen
Pieczony łosoś teriyaki 160

Wygląda to tak, że jeden przepis piszę teraz około 5 dni. Wciągnęłam się w wieczorne oglądanie "Gry o Tron", a przed pójściem spać muszę przeczytać choć

bistro mama
Rolada szpinakowa z łososiem 332

Zupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze

UgotujmyTo.pl
Sushi w pięciu smakach. 339

dodatki 100g wędzonego łososia 100g wędzonego halibuta 8 krewetek 6-8 paluszków krabowych awokado zielony ogórek czerwona papryka mango rzodkiewka szczypiorek majonez lub inne ulubione dodatki : surowy tuńczyk/ łosoś, ryba maślana, serek kremowy, krewetki w tempusze, pieczony łosoć, tykwa, pędy bambusa, kiełki etc. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Odmierzyć 1,5 szklanki ryżu, przepłukać kiklukrotnie aż woda z mętnej stanie się przezroczysta(...)nałożyć cieniutki paseczek wasabi oraz majonezu. Zwinąć i otrzymany rulon pokroić na ok. 8 kawałków. CALIFORNIA MAKI łosoś wędzony paluszki krabowe ogórek awokado majonez czarny sezam Na macie ułozyć folię spożywczą. Na foli ułożyć plastry łososia, na niego ryż, a na ryż płat nori. Na płacie nori w miejscu gdzie będziemy układać dodatki rosmarować cienką warstwę majonezu, ułożyć paluszki krabowe

DefinicjaSmaku
Rolada Szpinakowa z Łososiem i Serkiem z Chrzanem 2107

Rolada szpinakowa, jak ja się bałam ją robić. Nawet sobie tego nie wyobrażacie. To jest moja pierwsza w życiu rolada :) Teraz z perspektywy czasu, napiszę, że

Blondynka Gotuje
Łosoś w sake 204

Dzisiejszy przepis jest trochę nietypowy. Łosoś w sake brzmi nieco egzotycznie, ale bez problemu można zastąpić sake bardziej swojską wódką lub białym winem. Alkohol jest w

Poezja smaku
Tradycyjne gazpacho andaluz i wspomnienia z Hiszpanii 137

smak tamtego wieczoru. W gorącym klimacie Hiszpanii zimne napoje cieszą się dużym wzięciem. W górnym prawym rogu - typowy widoczek z Barcelonety. Poniżej: piękna architektura to kolejna wizytówka Barcelony. Świeże ryby na targu miejskim.  Dobre gazpacho = dobre pomidory Nie ma gazpacho bez dobrych pomidorów. Jest to typowo letnia potrawa, dlatego też użyjcie do niej najsłodszych pomidorów, jakie(...)zupy dodaj 100-150 ml zimnej wody, do uzyskania pożądanej przez Ciebie konsystencji. Dopraw zupę cukrem, octem winny, solą i pieprzem. Wymieszaj. Przelej gazpacho do miski, przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny (możesz zostawić też na całą noc). Rozlej do miseczek i posyp posiekanymi warzywami. Możesz wrzucić do każdej miseczki z gazpacho kostkę lodu. Przepis

Chilli Czosnek i Oliwa
Włoska zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym – wegetariańska lazania 233

teksturę zapiekanka z bakłażana zawdzięcza panierowanym i smażonym wcześniej plastrom bakłażana. Do tego domowy, klasyczny sos pomidorowy, bazylia, mozzarella i odrobina parmezanu. Zapiekanka z bakłażana w smaku momentami przypomina rybę po grecku, właśnie ze względu na panierowane i smażone plastry bakłażana oraz sos pomidorowy. Składniki zapiekanki z bakłażana: (6-8 porcji) 3 średnie bakłażany – (1-1.5 kg) 3 duże(...)listków świeżej bazylii sos pomidorowy Powtórzyć 5-ty krok jeszcze raz, kończąc na posypaniu ostatniej warstwy sosu, ostatnią częścią tartego sera i porwaną mozzarellą. Przykryć wegetariańską lazanię szczelnie folią aluminiową. Nakłuć w kilku miejscach nożem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekankę z bakłażana piec 30 minut . Następnie zdjąć folię i dopiec około 15 minut , aż ser się ładnie przypiecze. Wyciągnąć

Moja Delicja
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 171

świetna kolorystyka, szata graficzna i porządny papier kredowy, a kartki szyte. W książce znalazłam ponad sto przepisów, podzielonych na kategorie: Święta i tradycje Meze i przekąski Śniadanie Sałatki Zupy Ryby Mięsa Street Food Dania Wegetariańskie Zapiekanki i Placki Wypieki Dodatki Każdy przepis oznaczony jest symbolem wskazującym na święto żydowskie związane z daną potrawą, a także opisem jak dużo danej potrawy(...)wyrabiamy ciasto dotąd aż stanie się gładkie. Ja w sumie wsypałam cztery i pół szklanki mąki.  Wyrobione ciasto formujemy w kulę i wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy miskę folią spożywczą i wstawiamy ciasto na noc do lodówki (12 godzin). Następnego dnia rano wyciągamy miskę z lodówki i czekamy aż ciasto ogrzeje się do temperatury pokojowej. Potem odstawiamy miskę

Blondynka Gotuje
Sushi z wędzonym łososiem i warzywami 178

Ilość: 4 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 4 sztuki liści alg morskich – 1,5 szklanki ryżu do sushi – 2 łyżki sosu do

Podwójnaporcja
Rolada jarmużowa z tuńczykiem 189

Z ogródkowych warzyw w gruncie zostały jeszcze jarmuż, kapusty toskańskie i pietruszka naciowa. Inne mróz ściął :( Po świątecznym objadaniu się głównie słodkościami, pomyślałam o przekąsce wytrawnej

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania