ryba na parze - 1502 przepisów (strona:80/101)

Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 187

nazwie  griva .  Tapulone  to jadany w okolicach Novary gulasz z mięsa oślego. Do wielu dań używa się anchois i tuńczyka jako dodatków smakowo-zapachowych, ale ryby jako takie z rzadka pojawiają się w lokalnej kuchni. Wyjątkiem są pstrągi z górskich jezior i potoków. . … Ale my tu raczej zajmiemy się...dynią. I serem Grana Padano. Zaserwuję Wam farfalle(...)obaw Toscanę możecie zostawić bez opieki, nie przypali Wam potrawy! Po 10 minutach na nakrętkę nalałam oliwy z oliwek, bez otwierania pokrywy, na której wytworzyły się już sympatyczne kropleki pary.  Oliwa z oliwek kropla po kropelce, podgrzewana kapała mi delikatnie do środka, aromatyzując całość delikatnie. Gdy całość się poddusiła, większe kawałki rozgniotłam ...ubijakiem do ziemniaków .  I starłam

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym 206

Przepyszne i aromatyczne danie z grilla ,do tego niesamowity sos ananasowy <3 Składniki 4 medaliony z łososia (po 100 g) sól ,pieprz Sos: 150 g

R'n'G Kitchen
Małże, mule, omułki - czyli co skrywa czarna muszelka 243

takie małe mięczaki ukrywające się w czarnej muszli na dnie morza. Są ważnym elementem ekosystemów wodnych, ponieważ filtrują wodę z nadmiaru zanieczyszczeń organicznych. Stanowią pożywienie dla wielu skorupiaków, ryb i ssaków (np. morsów i fok). A także ludzi :) Małże są bogatym źródłem pełnowartościowego białka oraz soli mineralnych. Niestety mogą kumulować szkodliwe substancje pochodzące z bardzo zanieczyszczonych wód, dlatego też(...)Potem mule dokładnie płuczemy pod zimną bieżącą wodą, aby wypłukać je z piasku. Co dalej? Tak przygotowane mule można przyrządzić na wiele sposobów: upiec w piekarniku, ugotować na parze, udusić w winie lub innym sosie :) Do tego obowiązkowo ciepła, chrupiąca bagietka i kawałek cytryny :) Jak zasiąść z małżem do stołu? W restauracjach małże zwykle są podawane w głębokich

W kuchni Katie
Makaron z anchovies 87

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością

R'n'G Kitchen
Quinoa bowl z dressingiem z marakui 212

pomysł, trochę kojarzy mi się to z kuchnią azjatycką, popularne są wśród wegetarian i wegan oraz w diecie Raw, ale widziałam też mięsne, z owocami morza i z rybami.  Miałam okazję jeść tego typu danie w bardzo fajnej knajpce w Limie, gdzie serwowano potrawy bezglutenowe, wegańskie i raw.  Generalnie idea jest taka, że w misce umieszcza się wszystkie(...)stek ;)).  Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej kolorowej quinoy 2/3 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 1 fioletowa marchew garść poszatkowanej czerwonej kapusty pół smaczliwki garść grzybów nameko 2 łyżki orzechów arachidowych parę łodyżek rukwi wodnej (można zastąpić roszponką) 1 łyżeczka klarowanego masła (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej marakui świeżo zmielony kolorowy pieprz sól Wykonanie:  Ugotowaną quinoę

Quinoa Raz!
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 167

Po eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych

Buniabaje w kuchni
Smażone pierogi z łososiem, gorgonzolą i sosem bazyliowym 138

Od dłuższego czasu „ chodziły za mną „ pierogi. Co prawda lepienie ich nie należy do moich ulubionych czynności , ale jak już się za nie biorę tak wszystko

Ostra na Słodko
Warsztaty Kuchni Włoskiej z Karolem Okrasą i Lidlem 230

Dwa tygodnie temu miałem wielką przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Kuchni Włoskiej - Amore Mio Zakochaj się we włoskich smakach, zorganizowanych przez Lidl Polska, gdzie wraz z innymi

Parowar Faceta
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 193

Kolejny szybki przepis w cyklu DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - połowa cukinii - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 120 g łososia - sos rybny - sól Warzywa nadziewamy na szpikulce

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 150

też co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka. Zestaw lanczowy jest mocno zróżnicowany: jest dużo warzyw, ale też mięsa – i wołowina i drób – oraz dwie kasze i ryba. Mimo rozmaitości przepisy dobraliśmy tak, aby dania można było gotować równocześnie, podczas jednej niedzielnej sesji w kuchni, później zapakować do pojemników i do lodówki (lub zamrażalnika). Menu na tydzień – zawsze(...)danie w całości zrobiliśmy w tygodniu – piątkowe gołąbki z dorszem, przygotowane dzień wcześniej w czwartkowy wieczór. W tym samym czasie ugotowaliśmy minestrone, sos do zapiekanki pasterskiej, kalafiora na parze i zaprawę do skrzydełek Pracy w niedzielę było dużo, bez dwóch zdań. Żeby wszystko się udało musieliśmy działać planowo i w zorganizowany sposób. Ogrom pracy może Was na początku

Niedzielny kucharz
Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami 196

Już dawno nie pokazywałam dań obiadowych, więc tym razem będzie wytrawnie. Zazwyczaj, kiedy już naprawdę nie mam pomysłu na obiad, a potrzebuję zrobić coś w miarę

FitKot
Kotlety mielone z papryką 150

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysty sernik limonkowy 173

Sernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa   | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone

Korniszonki
Pianka Bonduelle z zielonego groszku 184

moich ulubionych dań wegetariańskich jest Pianka groszkowa. Delikatna, mięciutka o bardzo łagodnym aromacie, przez co jest wprost idealna jako przystawka bądź dodatek do dań mięsnych o bogatych smakach oraz ryb. Wspaniale komponuje się z musami na bazie warzyw i śmietany oraz z suszonymi owocami. Mam nadzieję, że posmakuje wam moja wiosenna, lekka propozycja przepełniona witaminami i minerałami :) A teraz słów(...)śmietana, czy jogurt naturalny, ilość musu jaki położycie do potrawy etc.) Składniki: (na 2-3 porcje w zależności od wielkości kokilek) 400 g groszku zielonego Bonduelle gotowane na parze, ponieważ ich kolor jest bardziej intensywny, a smak po zmiksowaniu nie jest kwaśny, jak to często bywa z produktami innych marek szczypta soli szczypta pieprzu- ja użyłam świeżo mielonego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania