tunelu foliowym (4,5m na 3m) w donicach produkcyjnych o pojemności 20l, w mieszance ziemi przeznaczonej do uprawy warzyw i perlitu. Sadzonki jeszcze przed wysadzeniem, już od momentu drugiej pary liści, były fertygowane, czyli nawożone dopasowaną do konkretnej fazy wzrostu dawką odpowiednio zbilansowanego nawozu. Numeracja przy każdej z odmian to nie lista numerowana czy alfabetyczna, ale moja własna(...)soczyste, słodko-kwaśne, o cieniutkiej skórce. Perłoworóżowe, o smaku starej malinówki – idealny balans słodyczy i kwasowości. Do chrupania na surowo i do marynowania. Sprawdziły się genialnie jako dodatek do ryby, pieczone w całości. 6 Maliniak Polska odmiana samokończąca, gruntowa – pomidor o sztywnych liściach, niski. W gruncie (na grządce wyniesionej) dorósł do 90cm. Wymaga palika ze względu na ilość owoców – oklejony
Karo in the KitchenI znów zanurzamy się w "morskie otchłanie", by po raz kolejny zdobyć tak cennego w kuchni dorsza. Najlepiej czarnego dorsza i takiego używam tym razem w
R'n'G KitchenPrzepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad
Moja Delicjamorele, miód oraz róże. Później następuje duże zaskoczenie. W ustach jest ostro kwasowe, mineralne, mocno cytrusowe i wspaniale orzeźwiające. Finisz dość długi z lekką goryczką. Pyszne samo lub do ryb z grilla. Oczywiście dobrze schłodzone. Michał Jancik, poleca go do sałatek w stylu orientalnym, na przykład do sałatki z łososia z goma wakame . Limoux Oc Cellus(...)zawiera 120 gram cukru na litr) choć nieco większa kwasowość spowodowałaby że byłoby nieco „żywsze”. Bardzo dobre wino w bardzo dobrej cenie. Poleca ny do deserów, podczas degustacji tworzył parę z creme brulee. Wina próbowaliśmy na degustacji prasowej zorganizowanej przez Lidl. Degustacja odbyła się w restauracji dwie trzecie m editerranean fusion
królestwo garówwszystko wkurza? I tak sobie czytam i grzebie i po drodze trafiam na Siostry Bukowskie, które są doskonałym przykładem na stare, góralskie powiedzenie, że „dobra dupa ciągnie lepiej niż para koni”. Wybaczcie mój francuski. Siostry Bukowskie to absolutnie cudowne kreatorki życia codziennego, „lajfstajlingu”, diet, żywienia i wynurzeń egzystencjalno – filozoficznych. Wpisy głębokie i ukazujące ból życia, jaki targa autorkami. Jednym(...)sosu. Ja w blenderze mieszam dwie łyżki majonezu, jedynie słusznego Kieleckiego, łyżeczkę musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik anchovis (można pominąć, ale nie czuć smaku ryby), odrobinę pieprzu kajeńskiego, łyżkę startego parmezanu i łyżkę kefiru. Bułka do hamburgera – tu pozostawiam wam wybór, od kajzerki, przez bułki z ziarnami, domowe wypieki, po dmuchane buły z marketu. Bułkę
ladykitchenMakaron w sosie pomidorowym z łososiem Makaron w sosie pomidorowym z łososiem – pomysł na pyszny i zdrowy obiad. Pełnoziarnisty makaron będzie świetnym źródłem węglowodanów złożonych
Healthycreations.plpłynu . Poprzez użycie siły mechanicznej powietrze zostaje wprowadzone i uwięzione po miedzy cząsteczkami płynu. Dzieje się tak dzięki: – ubijaniu, ręcznie lub za pomocą elektrycznego robota, – napowietrzaniu parą pod ciśnieniem, jak w przypadku expresu ciśnieniowego, – napowietrzeniu syfonem z użyciem dwutlenku węgla, tlenku azotu pod ciśnieniem. Zamknięcie powietrza wewnątrz płynu jest możliwe dzięki rozpadzie ich cząsteczek i odsłonięciu hydrofobowych(...)wystarczy zmieszać ją z odpowiednim stabilizatorem. Aby uzyskać pianę z sosu mięsnego należy ten sos przecedzić i w razie konieczności wymieszać z wodą, ponieważ lekkie substancje pienią się lepiej. Rybę możemy zaserwować z pianką cytrynową zamiast kawałka cytryny, a drinki i koktajle wzbogacić o owocową piankę. Piany dzielimy ze względu na ich konsystencję, wilgotność i gęstość . Konsystencja Konsystencję pianki możemy
SmartBake.plczytaj dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1. Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest skuteczna(...)mrożonego 2 cebule 4 łyżki mąki pełnoziarnistej sól, pieprz Dodatkowo: 12 ziemniaków 4 pomidory 4 niecałe łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przenosimy do miski i mieszamy z brokułem, mąką oraz cebulą. Doprawiamy
Kuchnia MagdaLenyczytaj dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1. Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest skuteczna(...)mrożonego 2 cebule 4 łyżki mąki pełnoziarnistej sól, pieprz Dodatkowo: 12 ziemniaków 4 pomidory 4 niecałe łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przenosimy do miski i mieszamy z brokułem, mąką oraz cebulą. Doprawiamy
Kuchnia MagdaLenysize:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jarmuż(...)Można go również zamrozić i konserwować. Liście jarmużu mnoga być spożywane w postaci rozmaitych dań: zup, surówek, zapiekanek, makaronów, czy naleśników. Dobrze łączy się z owocami morza, rybami, stekami, orzechami oraz innymi warzywami takimi jak: pomidory, cieciorka, boczniaki, dynia, seler, czy marchewką. Dobra jest zupa z jarmużu zasmażana ze zrumienioną cebulką i podprawiona mlekiem. Z jarmużu można również przygotować smaczne
Ciastka - domowe słodkościstek od befsztyku. Stek to potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych, który się smaży, piecze albo grilluje . Stek można zrobić z każdego rodzaju mięsa, nawet z ryby. Befsztyk z kolei to stek z wołowiny. Jak surowe mięso jest ci obce, to zacznij od steków wysmażonych i staraj się smażyć je coraz krócej, aż za którymś razem osiągniesz(...)jednej stronie i 2-4 na drugiej, a dobrze wysmażony trzeba będzie smażyć odpowiednio dłużej. Tradycyjnie stek się obraca tylko raz, ale mi się czasem zdarza przewrócić mięso parę razy, jak nie jestem zadowolony z wyniku. Do przewracania mięsa użyj szpatułek lub łopatek drewnianych albo szczypiec, pod żadnym pozorem widelca – nie można nakłuwać mięsa! Po usmażeniu stek trzeba koniecznie
PaleoSMAKstek od befsztyku. Stek to potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych, który się smaży, piecze albo grilluje . Stek można zrobić z każdego rodzaju mięsa, nawet z ryby. Befsztyk z kolei to stek z wołowiny. Jak surowe mięso jest ci obce, to zacznij od steków wysmażonych i staraj się smażyć je coraz krócej, aż za którymś razem osiągniesz(...)jednej stronie i 2-4 na drugiej, a dobrze wysmażony trzeba będzie smażyć odpowiednio dłużej. Tradycyjnie stek się obraca tylko raz, ale mi się czasem zdarza przewrócić mięso parę razy, jak nie jestem zadowolony z wyniku. Do przewracania mięsa użyj szpatułek lub łopatek drewnianych albo szczypiec, pod żadnym pozorem widelcem – nie można nakłuwać mięsa! Po usmażeniu stek trzeba koniecznie
PaleoSMAKWitajcie! Wiem, że ostatnio Was zaniedbuję i przez to na blogu pojawia się niewiele przepisów. Ale prawda jest taka, że nie wyrabiam z czasem. Za dużo
W kuchni KatieOśmiornica z suszonymi pomidorami i makaronem to nasze danie na romantyczną kolację z okazji siódmej miesięcznicy ślubu. Poprzednim razem ośmiornicę w domu jedliśmy 1 stycznia 2019
niecodziennikparyskóra staje się bardziej napięta, a cera odżywiona a to wszystko za sprawą składników mineralnych takich jak żelazo, magnez, sód, czy jod, którego jest notabene więcej niż w morskich rybach, a także witamin z grupy B, A, C i K. Ostatnio odkryto, że czereśnie zawierają kwas elagowy który podobno chroni przed nowotworami. Jeżeli myślicie, że to już wszystko to się(...)sierpnia. Wtedy „robaki" wychodzą z owoców, by zagrzebać się w ziemi. Występują zaś w żółtych i czerwonych czereśniach dojrzewających w lipcu. By się ich pozbyć, można zalać owoce na parę minut zimną wodą - larwy wyjdą z nich i opadną na dno naczynia. Jeżeli chodzi o świeżość owoców, rozpoznacie ją po szypułkach. Jak łatwo można się domyślić, śliczne, jasno zielone ogonki
Słodkie Przyjemności