ryba na parze - 1502 przepisów (strona:81/101)

Makaron z anchovies 69

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością

R'n'G Kitchen
Quinoa bowl z dressingiem z marakui 199

pomysł, trochę kojarzy mi się to z kuchnią azjatycką, popularne są wśród wegetarian i wegan oraz w diecie Raw, ale widziałam też mięsne, z owocami morza i z rybami.  Miałam okazję jeść tego typu danie w bardzo fajnej knajpce w Limie, gdzie serwowano potrawy bezglutenowe, wegańskie i raw.  Generalnie idea jest taka, że w misce umieszcza się wszystkie(...)stek ;)).  Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej kolorowej quinoy 2/3 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 1 fioletowa marchew garść poszatkowanej czerwonej kapusty pół smaczliwki garść grzybów nameko 2 łyżki orzechów arachidowych parę łodyżek rukwi wodnej (można zastąpić roszponką) 1 łyżeczka klarowanego masła (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej marakui świeżo zmielony kolorowy pieprz sól Wykonanie:  Ugotowaną quinoę

Quinoa Raz!
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 151

Po eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych

Buniabaje w kuchni
Smażone pierogi z łososiem, gorgonzolą i sosem bazyliowym 122

Od dłuższego czasu „ chodziły za mną „ pierogi. Co prawda lepienie ich nie należy do moich ulubionych czynności , ale jak już się za nie biorę tak wszystko

Ostra na Słodko
Warsztaty Kuchni Włoskiej z Karolem Okrasą i Lidlem 216

Dwa tygodnie temu miałem wielką przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Kuchni Włoskiej - Amore Mio Zakochaj się we włoskich smakach, zorganizowanych przez Lidl Polska, gdzie wraz z innymi

Parowar Faceta
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 182

Kolejny szybki przepis w cyklu DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - połowa cukinii - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 120 g łososia - sos rybny - sól Warzywa nadziewamy na szpikulce

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 139

też co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka. Zestaw lanczowy jest mocno zróżnicowany: jest dużo warzyw, ale też mięsa – i wołowina i drób – oraz dwie kasze i ryba. Mimo rozmaitości przepisy dobraliśmy tak, aby dania można było gotować równocześnie, podczas jednej niedzielnej sesji w kuchni, później zapakować do pojemników i do lodówki (lub zamrażalnika). Menu na tydzień – zawsze(...)danie w całości zrobiliśmy w tygodniu – piątkowe gołąbki z dorszem, przygotowane dzień wcześniej w czwartkowy wieczór. W tym samym czasie ugotowaliśmy minestrone, sos do zapiekanki pasterskiej, kalafiora na parze i zaprawę do skrzydełek Pracy w niedzielę było dużo, bez dwóch zdań. Żeby wszystko się udało musieliśmy działać planowo i w zorganizowany sposób. Ogrom pracy może Was na początku

Niedzielny kucharz
Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami 180

Już dawno nie pokazywałam dań obiadowych, więc tym razem będzie wytrawnie. Zazwyczaj, kiedy już naprawdę nie mam pomysłu na obiad, a potrzebuję zrobić coś w miarę

FitKot
Kotlety mielone z papryką 140

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysty sernik limonkowy 159

Sernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa   | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone

Korniszonki
Pianka Bonduelle z zielonego groszku 174

moich ulubionych dań wegetariańskich jest Pianka groszkowa. Delikatna, mięciutka o bardzo łagodnym aromacie, przez co jest wprost idealna jako przystawka bądź dodatek do dań mięsnych o bogatych smakach oraz ryb. Wspaniale komponuje się z musami na bazie warzyw i śmietany oraz z suszonymi owocami. Mam nadzieję, że posmakuje wam moja wiosenna, lekka propozycja przepełniona witaminami i minerałami :) A teraz słów(...)śmietana, czy jogurt naturalny, ilość musu jaki położycie do potrawy etc.) Składniki: (na 2-3 porcje w zależności od wielkości kokilek) 400 g groszku zielonego Bonduelle gotowane na parze, ponieważ ich kolor jest bardziej intensywny, a smak po zmiksowaniu nie jest kwaśny, jak to często bywa z produktami innych marek szczypta soli szczypta pieprzu- ja użyłam świeżo mielonego

KreatywnePiny
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 130

jedna ważna uwaga: na patelnię kładziemy mięso o temperaturze pokojowej. Grzechem, gorzej, zbrodnią jest smażenie steka wyciągniętego wprost z lodówki Dwa razy naszym w menu na tydzień pojawiła się ryba, cudownie pachnący dymem pstrąg z lokalnej hodowli , wędzony w tradycyjny sposób, a nie na zimno – metodą przemysłową. W menu najwięcej wykorzystaliśmy warzyw – hitem stołu było spaghetti z cukini(...)zapałki, wymieszane z tak samo pokrojoną kalarepką. Wszystko zamarynowaliśmy w sporej ilości soku z cytryny, dzięki której sałatka zachowała kolor i jędrność. Dodatkowo kwaśna cytryna bardzo ładnie idzie w parze ze słodyczą jabłka i kalarepki. Całość dopełniły komosa czerwona i rukola . I jedno i drugie ma delikatny, orzechowy smak co koresponduje z orzechowym pesto do steka. Przepis na stek

Niedzielny kucharz
Tuńczykowy stek z salsą imbirowo- pomarańczową 211

musi być jakieś ale :) Tuńczyk jest dość kapryśną rybą jeśli chodzi o obróbkę termiczną i błędów nie wybacza. Wystarczy kilkanaście sekund za długo na patelni i zamiast soczystego kawałka ryby, zostanie nam tylko suchy, wiórowaty tuńczyk, nadający się tylko do zapuszkowania :P Bardzo ważna jest grubość steków, zwłaszcza jeśli smażymy ich kilka naraz powinny mieć one taką sama grubość inaczej(...)należy wyjąc z lodówki na 20-30 minut przed smażeniem. Następnie rozgrzać patelnię grillową i smażyć steki po około minucie z każdej strony. Ściągnąć z patelni i dać im parę minut aby odpoczęły. W słoiczku umieszczamy wszystkie skłądniki na sos, zakręcamy słoiczek i potrząsamy nim aż do uzyskania jednolitej emulsji. Powstałym sosem zalewamy roszponkę i mieszamy. Na talerzu układamy roszponkę

DefinicjaSmaku
Kanapki z jajecznicą 163

Wielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!