ryba na parze - 1502 przepisów (strona:82/101)

Sojowy kebab – gyros i z OpenCard w Kyoto Sushi 181

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)przypomina ciasto francuskie kampyo suszona tykwa kabayaki węgorz japoński   miso tradycyjna zupa japońska, w składzie: bulion dashi, pasta miso, wodorosty wakame, tofu oshinko marynowana rzepa sashimi sposób serwowania ryb i owoców morza, pokrojonych w płatki lub kostkę z dodatkiem przypraw shiitake gatunek grzybów japońskich tempura warzywa, owoce morza lub owoce smażone w specjalnym cieście teriyaki rodzaj japońskiego sosu, którego

Qlinarnie i Qlinarnie
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 281

kapusty na świąteczny bigos. choinek, jemioły, stroików, pięknie pachnącego suszu na wigilijny kompot (podobno dobry na trawienie), nawet były żywe karpie (ja osobiście wolę już rybkę wypatroszoną, bo jednak ryba też zwierzę i uczucia ma...  Ja bym nie potrafiła jej zabić... :)  ), więc tak chodząc miedzy tymi straganami wymyśliłam, że moja łopatka zamieni się w roladki w sosie musztardowo(...)odstawiamy na 20 min żeby przeszło solą, w tym czasie możemy pokroić cebulę w piórka i ogórka w ćwiartki. Następnie każdego kotleta smarujemy musztardą, kładziemy kawałek ogórka, parę plastrów cebuli, posypujemy majerankiem, sola i pieprzem i zawijamy i tak przygotowujemy każda roladkę, na koniec obwiązujemy je sznurkiem, nitką lub zapinamy wykałaczką. Soli i pieprzu używałam świeżo mielonych. Na koniec

Zainspiruj się kuchnią
ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 172

Dobry pomysł na zdrowy i sycący obiad lub inspiracja na spotkanie z przyjaciółmi. Niewątpliwą zaletą jest krótki czas pieczenia łososia. 15-20 minut wystarczy, by można

cool and minty
Ryż po meksykańsku z tuńczykiem i marchewką 182

Czasami gotowe produkty wykorzystujemy, z których szybkie dania przygotowujemy. Bo jeśli czasu nie mamy, albo niespodziewanego gościa w drzwiach witamy, to można proste danie w fajnej

Moniki Smakołyki
Kuleczki z tuńczykiem, marchewką i soczewicą z aromatycznym barszczem 179

Zawsze w domu gotujemy barszcz właśnie w ten sposób. Wiem, że ta zupa pewnie nie powinna być nazywana barszczem, bo ten prawdziwy powinno sie przygotowywać na

FitKot
Śledzie po kaszubsku 126

Śledzie po kaszubsku to jedne z moich ulubionych śledzi marynowanych. Są jednocześnie słodkie, słone, kwaśne i ostre, co sprawia, że nie można się im oprzeć. Zazwyczaj

niecodziennikpary
Wastwowa sałatka śledziowa z quinoą i domowym majonezem 192

nigdy nie kosztowałam. Cóż, nie pałałam do nich jakąś szczególną miłością. Mówiąc wprost, obrzydzał mnie ich widok i przeszkadzał mi ich zapach. Pewnego razu stwierdziłam jednak, że skoro surowa ryba w peruwiańskim ceviche bardzo mi smakuje, to może jednak spróbuję tego śledzia. Skubnęłam ociupinkę i okazało się, że wcale nie jest taki straszny jak myślałam, a nawet musiałam przyznać(...)dokładnie, aż do uzyskania pożądanej konsystencji (w razie potrzeby można bardziej doprawić, musztardą, solą, lub pieprzem).    Pozostałe 4 jajka gotujemy na twardo i studzimy, buraki gotujemy na parze i również zostawiamy do ostygnięcia. Jedne i drugie kroimy w kostkę, buraki marynujemy w soku wiśniowym.  Por pozbawiamy zielonych końcówek (zostawiamy tylko zwartą jasno zieloną część) i kroimy

Quinoa Raz!
Tagliatelle z mięsem kraba 143

Ostatnio na niedzielny obiad zrobiliśmy tagliatelle z mięsem kraba . Wykorzystaliśmy do tego kupione po okazyjnej cenie gotowane kraby. Ponieważ w skorupiakach jest mało mięsa, zdecydowaliśmy się

niecodziennikpary
Łosoś zapiekany pod pesto z mizerią z rzodkiewki i pieczonymi młodymi ziemniakami 190

To już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne

Be Fit Be Strong
ETERNO- współpraca 176

pieczonych kiełbasek i mięsiw.  Na śniadanie podaj razem z żółtymi serami, na obiad jako sałatka do pieczeni czy smażonych kotletów. Jako pyszny dodatek do serów, wędlin, mięs, ryb oraz jako składnik sałatek. Syrop zielona herbata Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: cukier, sok z cytryny, woda, zielona herbata 2,5%.  Butelki szklane: zawartość netto 200ml Zastosowanie: do herbaty(...)naturalnego soku z owoców z cukrem. FIRMA ETERNO POLECA: Jako tradycyjny dodatek do herbaty: plasterek cytrynki z łyżeczką syropu. Do sporządzania orzeźwiających napojów: do wody mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach

ClauditteMissCooking
Krewetki z kurkami 136

Krewetki z kurkami to sezonowa potrawa, którą można przyrządzić na romantyczną kolację na ciepło. Pomysł na to danie zaczerpnęliśmy z greckiej restauracji, w której byliśmy pewnej

niecodziennikpary
Tatar ze śledzia 119

Tatar ze śledzia rzutem na taśmę pojawia się na naszej stronie przed Wigilią. Dla nas nadszedł czas zasłużonego odpoczynku od blogowania, a dla Was być może

niecodziennikpary
Pasta z makreli i twarożku 116

Pasta z makreli i twarożku to pomysł zaczerpnięty od Koleżanki z pracy, która zrobiła ją podczas jednego z wyjazdów. Ta pasta jest dla mnie nowością, bo

niecodziennikpary
Światowy Dzień Żywności - 16 października 2016 181

Zbliża się Światowy Dzień Żywności i w związku z tym wydarzeniem zapraszam dziś Was na parę słów o tym jak sobie radzić z problemem marnowania produktów spożywczych w naszych domach i jak przygotować proste danie obiadowe wykorzystując przy tym resztki, które nam pozostały z poprzedniego dnia. Światowy Dzień Żywności - 16 października 2016 Dla mnie, blogerki kulinarnej, która(...)produktów. Oto kilka szczegółów: niska temperatura spowalnia procesy pogarszania się jakości produktów procesy chemiczne są zredukowane poziom wilgotności jest być dostosowana do typu jedzenia niska wilgotność dla mięsa i ryb wysoka wilgotność dla większości owoców i warzyw wysoka wilgotność zapewnia chrupkość, odpowiednią ilość witamin i kolor suche wnętrze jest pożądane, aby zapobiec skraplaniu się wody i zadbać o bezpieczeństwo naszego

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie z kolendrą i limonką 113

Śledzie z kolendrą i limonką zrobiliśmy, bo od czasu do czasu nachodzi nas ochota na dobre, domowe śledzie. Z racji tego, że w domu mieliśmy świeżą

niecodziennikpary