ryba na parze - 1502 przepisów (strona:75/101)

Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej 81

Jajecznica to domena prostej kuchni, ponieważ nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych ani techniki. Jednocześnie jajecznica to jeden z najpopularniejszych pomysłów na śniadanie lub kolację. Jajecznica na boczku Jajecznica na parze z pomidorami Dietetyczna jajecznica gotowana na mleku Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem zaspokoi każde wymagające podniebienie, jest to smaczne danie, do tego apetycznie wyglądające Jajka na twardo(...)Uniwersalna pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek, rzeżuchę, natkę pietruszki i inne. pasta jajeczna to doskonały dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z rzeżuchą Pasta z jajek i awokado Pasta z jajkami i porem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brokuły pieczone z migdałami 355

stanie surowym zachowują swoje najcenniejsze właściwości, ale nie każdy takie lubi. Można je ugotować w wodzie, na parze albo też upiec. W każdym bądź razie warto na pewno je jeść. Jako ciekawostkę dodam , że są bardzo popularne wśród kulturystów. Swoją sławę zawdzięczają temu, że wzmacniają stawy i wspomagają budowę mięśni. Mają bardzo delikatny smak i idealnie się komponują(...)Posypujemy płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy ok. 30 minut. W połowie pieczenia brokuły mieszamy. Brokuły pieczone z migdałami możemy podać jako dodatek do mięs, ryb i nie tylko. Na pewno wzbogacą każde, nawet najprostsze i najskromniejsze danie obiadowe. Nie każdemu odpowiada smak gotowanych brokułów, ale smak pieczonych z migdałami zaskakuje bardzo pozytywnie. Smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 176

Krakowa wiemy , że to na Jubilacie ;) ) Restaurację , z której widok rozpościera się na całą, najpiękniejszą stronę Krakowa. Widać Wisłę … Wawel … spacerowiczów na bulwarach … i przytulone pary wpatrzone w siebie ( tak, tak , rozmarzyłam się : D ). Nowy Szef Kuchni opracował specjalne menu , które ma zachwycać klientów. Czy mnie zachwyciło? Zobaczcie! ______________________________________________________________________________________________________ 17.11 wybrałam się tam z kolegą Conradem ( właścicielem(...)się porcji nowoczesno/restauracyjnych … a otrzymaliśmy porcje „domowe” ( co jest oczywiście na plus! + ). . . Miętus: Pierwszy raz miałam okazję spróbować miętusa – delikatna , a zarazem nie rozpadająca się ryba … fantastycznie doprawiona … o wyrazistym aromacie ziół …. Podane na obłędnym!!! purre ziemniaczanym … z dodatkiem tagliatelle z warzyw. Do tego fantastyczny kremowy sos, który był taką kropką

Ostra na Słodko
10 powodów, dla których warto jeść szparagi 132

się odkładać w naczyniach krwionośnych, więc nie powoduje zwapnienia naczyń. 6. Wpływają na sprawność mózgu Szparagi są cennym źródłem kwasu foliowego, który - razem z witaminą B12 (występującą m.in. w rybach, mięsie czy nabiale) - zapobiega zaburzeniom poznawczym. Stars i ludzie mający prawidłowy poziom kwasu foliowego i witaminy B12, osiągają lepsze wyniki w testach szybkości reakcji i sprawności umysłowej. Kwas foliowy jest(...)proste w przygotowaniu  Cesarz August mawiał ponoć: "Velocius quam asparagi coquantur" - zrobić coś szybciej, niż można ugotować szparagi. Szparagi można bowiem prosto i łatwo przyrządzić - gotowane na parze, krótko w wodzie, grillowane, czy zapiekane - zawsze pysznie smakują :) A tu garść pysznych przepisów na szparagi :)  UWAGA - ze względu na dużą zawartość puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu

Moje Kuchenne Rewelacje
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 176

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem(...)sól Przygotowanie: Ryż kleisty wypłucz kilka razy zmieniając wodę, zalej świeżą i odstaw na 30 minut. Odlej wodę, dodaj ryż basmati, wymieszaj, ugotuj w niewielkiej ilości wody lub na parze (15-17 minut). W między czasie połącz składniki zalewy, wymieszaj z ugotowanym ryżem, nakryj ściereczką, odstaw. Szpinak włóż do wrzącej wody ze szczyptą soli i cukru na 1 minutę

SzczyptaSmaQ
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 161

potrawy, włączenia urządzenia i ustawienia czasu gotowania. Niczego nie musimy mieszać i pilnować. Największą zaletą wolnowarów jest to, że nie wymagają naszego zaangażowania, a podczas gotowania niemal nie wydzielają pary , co szczególnie latem jest niezwykle istotne, jeśli nie mamy w domu klimatyzacji. Ponieważ w crock-potach warzywa gotują się wolniej niż mięso, więc wkładamy je w tym samym czasie(...)wszelkiego typu gulasze (zarówno mięsne, jak i mięsno- warzywne lub z samych warzyw), mięsa duszone we własnym sosie, esencjonalne zupy, owoce (doskonałe są powidła śliwkowe z wolnowaru), ale też ryby i owoce morza. Crock – pot jest też niezastąpiony do przygotowania wspaniałego bigosu i żeberek, węgierskiego leczo i zupy gulaszowej, marokańskiego tajine oraz przepysznej golonki w piwie i rolady boczkowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka śledziowa po wiedeńsku 93

Sałatka śledziowa po wiedeńsku to efekt przeglądania naszych przepisów na blogu. Zauważyliśmy wtedy, że ostatni przepis na sałatkę ze śledziami opublikowaliśmy w grudniu i od tego czasu te morskie ryby musiały trochę czekać na ponowne pojawienie się na naszym stole. Ale jak już się na nim znalazły, to od razu w światowym, a dokładniej wiedeńskim wydaniu. Chociaż niektórych może zaskoczyć(...)dekoracji), połączyć z sosem przygotowanym ze śmietany i majonezu. Sałatkę śledziową po wiedeńsku doprawić pieprzem do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka śledziowa po wiedeńsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKIEM 191

  Pyszna sałatka,która z powodzeniem może być spożywana na kolację czy śniadanie....składniki i połączenie zaskakujące i taki też jest smak.Spróbujcie i dajcie znać

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka z łososiem, zielonym grejfrutem, żurawiną, makaronem i świeżą kolendrą 145

Propozycja wykwintnej sałatki z łososiem na słodko, ale z nutą ostrości, aby nie było za mdło - jak dla mnie świetna! Koszt przygotowania nie jest niski, dlatego

Kolorowy Przepisownik
BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 199

Zrób kawę i siądź nad świeżą gazetą. Upij łyk, rozkoszując się jej aromatem. Ciesz się promieniami słońca, wpadającymi przez otwarte okno, podziwiając ukradkiem zieleń parku. Ach

W kuchni Karmel-itki
Idealny przepis na romantyczną kolację 137

Idealnym kompanem do tej potrawy będzie białe półwytrawne kalifornijskie wino Oak View. W smaku pełne egzotycznych owocowych aromatów z nutą wanilii w tle. Wymarzona para Idealny kompan   Zawsze uważałem gotowanie za jedną z najważniejszych czynności. Nie jest to bynajmniej błahe wrzucanie składników spożywczych do garnka w celu(...)niesamowicie autentyczne. Moja żona może to potwierdzić Podobno wpadłem jej w oko od samego początku ale dopiero moje potrawy sprawiły, że zostaliśmy parą na dobre i złe. Dlatego teraz razem z marką Oak view chciałbym zaprosić Was do wzięcia udziału w konkursie „Przez żołądek do serca

kuron.com.pl
Makaron z serkiem i tuńczykiem 78

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Tak szybkiego i prostego, jednocześnie bogatego w smaku makaronu, już dawno nie robiłem. A więc zrobiłem z podpowiedzi i

R'n'G Kitchen
sałatka śledziowa z ziemniakami 73

200 g śledzi w oleju, 2 ogórki kiszone, 2 papryki pomidorowe kiszone lub jedna czerwona papryka, ½ cebuli cukrowej, ½ jabłka winnego, 1 duży ziemniak – ja użyłam ziemniaka

królestwo garów
Sandacz na risotto z kalafiora z chorizo - warsztaty z Witem Szychowskim 174

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)plastry, tak aby powstały z niego chrupiące chipsy. Chipsy zdejmujemy z patelni o odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę od strony skóry. Gdy ryba będzie już podsmażona na złoty kolor, odwracamy ją na drugą stronę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i dodajemy masło. Smażymy przez chwilę. Rybę układamy

Kuchnia Bon Appetit
Dorsz pod brokułowo kalafiorową pierzynką 170

Zamiast tradycyjnej ryby po grecku, polecamy takie rozwiązanie. Nomen omen, ciekawi nas bardzo, skąd nazwa ryba po grecku"...ale w polskiej kuchni wiele jest takich dań, które i tak uwielbiamy ;) Czasami zdarzają się ości w filetach, więc nieodzownym gadżetem jest pęseta do ości od Fiskars Składniki 300 g filetu z dorsza 500 g brokułu 500 g kalafiora 1 marchew olej(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania