ryba na parze - 1502 przepisów (strona:67/101)

Śledź z żurawiną 133

Chciałabym się dzisiaj podzielić z wami bardzo prostym i bardzo szybkim przepisem na śledzika :) Przygotowanie go zajmie max 10 minut! Składniki: 8 matjasów 1 czerwona cebula

Taste Therapy
Gulasz z łososiowymi kabanosami 106

Polecamy nie tylko w piątki, choć nie wiedzieć czemu tak wszyscy upierają się, że w piątki "mięsa" nie jada się...a ryba, to też mięso przecież :/ Składniki 1 duża marchew 3 kiszone ogórki 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml passaty pomidorowej 250 g kabanosów z łososia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Miętus z młodymi ziemniakami i ajwarem 136

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)Olej rzepakowy- 1 łyżka Papryka wędzona – 1 łyżeczka Wykonanie: Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki myjemy i gotujemy, aż będą prawie miękkie. W między czasie myjemy i osuszamy rybę, a następnie przyprawiamy ją wędzoną papryką i pastą ajwar. Pokrojone warzywa mieszamy z ziemniakami, kaparami, olejem, wędzoną papryką i pastą ajwar. W naczyniu do zapiekania układamy warzywa i ziemniaki

Kuchnia Bon Appetit
Gyros - rodem z Grecji, w wersji polskiej :) 121

size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language(...)samej Grecji podaje się ją jednak w nieco innej wersji. Jednak, Kochani nie ukrywajmy, jesteśmy narodem niezwykle kreatywnym – i chwała nam za to! Nikt w Grecji nie słyszał o rybach po grecku, ani też nikt w Izraelu nie słyszał o karpiu po żydowsku ;) Ale Grecy z pewnością słyszeli i świetnie znają GYROS – potrawę, pod nazwą której skrywa się pita

Kuchnia smaków
Boże Narodzenie 148

zakonne. Prosfora to odpowiednik katolickiego opłatka. Kolacja wigilijna to także dwanaście postnych potraw, sianko pod obrusem i dodatkowe nakrycie. Na stole królowały zawsze ryby na różne sposoby (przede wszystkim ryba po grecku i karp w galarecie), barszcz z uszkami, cudownie słodka kutia, kapusta z grzybami... Nie mogło zabraknąć świątecznych symboli: czosnku (zdrowie), miodu (powodzenie), soli (obfitość) i chleba (jedzenie(...)wierzymy, jak świętujemy ważne dni, ale to czy umiemy być z innymi ludźmi i dzielić z nimi radość. Wszak Boże Narodzenie to radość z Narodzin. A może znacie takie pary, które szanując własne tradycje żyją podwójnie? Bo jakże inaczej to określić? Każde z nich bierze coś dla siebie od drugiego, ale daje również od siebie . Myślę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet rybny 119

pieprz sos worcester sól PONADTO żółtko -1 szt marchewki -2 szt seler -1 szt por -1 szt bulion warzywny filety rybne o białym zwartym mięsie -250 g przyprawa do ryb-1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Ciasto  Mąkę zagnieść z jajkiem,solą i margaryną na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię,odstawić do lodówki na 1 godz.  FARSZ  Filety opłukać(...)tłuszczem. Wyłożyć połowę farszu na ciasto,wyrównać. Na środku farszu ułożyć filety rybne,przykryć resztą farszu. Górną część pasztetu przykryć,pozostałym ciastem,zrobić w cieście otwory dla wydostającej się pary podczas pieczenia. Ciastem ozdobić pasztet. Żółtko wymieszać z odrobiną wody,posmarować nim pasztet. Piekarnik nagrzać do 180 stop.włożyć pasztet piec 60 minut. (function

Kuchnia Danusi
Łosoś z warzywnym ratatouille 145

Łosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z warzywami i sosem chrzanowym 190

Dietetycy i lekarze zalecają spożywanie ryb przynajmniej 3 razy w tygodniu. Mają one w sobie zdrowe kwasy tłuszczowe – omega-3 oraz wiele innych składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
5 obiadów za 10 zł każdy 90

jest taka, że ceny poszły w górę. Najbardziej podrożały warzywa – tu wzrosty są naprawdę spore. Podobnie jest z owocami. Mięso trzyma tę samą cenę. Droższe są za to ryby. Gdyby człowiek poprzestał na jedzeniu schabowego i pulpetów, to dałby radę utrzymać rachunki w ryzach. Przepisy ciut bardziej ekstrawaganckie, jak pieczona kapusta już napędzają koszty. Wiemy, że zmieszczenie się(...)dwóch osób, zwykłych, bez żadnych tam kawiorów zeżarło stówę. No, ale tak jest. Może Pan prezydent ma patent jak taniej gotować? No dobra, ale dość polityki i narzekania. Parę słów, dlaczego jest taki a nie inny zestaw obiadów. Jak zawsze gotowaliśmy według klucza: używaj tych samych składników w różnych daniach. Tym razem wygląda to tak. W poniedziałek były Pieczone steki

Niedzielny kucharz
Jak przygotować kutię? 166

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w miodowo-czosnkowej glazurze 83

Ostatnio były krewetki, teraz czas na rybę! Jestem wielką fanką ryb, zwłaszcza w wydaniu azjatyckim, ale niestety nie mogę ich jeść tak często jak bym chciała. Korzystając z okazji, że udało się coś upichcić oczywiście dzielę się z Wami przepisem! Dziś na talerzu łosoś w miodowo-czosnkowej glazurze. Delikatna ryba, pyszny sos z nutą orientu – to jest(...)przez ok 30s. Następnie dodajemy wodę, sos sojowy oraz miód. Wszystko razem mieszamy do dokładnego rozpuszcenia się miodu. Dodajemy sok z cytryny i całość gotujemy na wolnym ogniu przez parę minut. Do małej miseczki wsypujemy mąkę. Dodajemy do niej 1 łyżkę zimnej wody i dokładnie mieszamy, następnie powoli dodajemy do patelni. Wszystko dokładnie mieszamy by uniknąć grudek i doprowadzamy nasz

Mostek w kuchni
Sałatka warstwowa z makaronem – pyszna i prosta 94

odcinamy jej końcówki i kroimy na około 3 cm kawałki. Wsadzamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości (można również ugotować ją na parze). Następnie odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy(...)Szybka Sałatka Warstwowa Z Jajkiem I Pomidorem – Niezawodny Przepis Sałatka Warstwowa Z Kurczakiem Curry Sałatka Warstwowa Z Szynką I Selerem Konserwowym Sałatka Warstwowa Z Szynką I Rukolą Sałatka Z Rybą Smażoną W Panierce I Warzywami Lekka Sałatka Warstwowa Z Tuńczykiem Artykuł Sałatka warstwowa z makaronem – pyszna i prosta pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Bardzo czekoladowe American Cookies 121

Czekoladowe ciasteczka amerykańskie - double chocolate American Cookies American Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą

Korniszonki
Marynata octowa 96

style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif(...)Przygotowanie marynaty  Zagotować wodę z octem, przyprawami, solą i cukrem. Gotować ok. 10 minut. W razie potrzeby można dosolić lub dosłodzić. W zależności od przepisu zalewać warzywa lub ryby gorącą lub zimną marynatą. Gotową marynatę można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Zobacz także: Jak marynować leśne grzyby  zimowa sałatka z zielonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 209

mnie bardzo dusznym i gorącym powietrzem. Miałam wrażenie, że nie dam rady oddychać, ale spokojnie, do wszystkiego można się przyzwyczaić ;) Po tygodniu jest już całkiem znośnie. Przygotowałam dla Was parę rad :  1) Restauracji w Bangkoku jest od groma, a pamiętajcie jeszcze o sławnym street foodzie!  Nie bójcie się street foodów, ale wybierajcie je uważnie, najlepiej zwrócić uwagę, gdzie(...)Rezerwując hotel warto wybrać opcję ze śniadaniami. W tajskich sklepach ciężko wybrać coś konkretnego na śniadanie- chyba że lubicie słodkie drożdżówki z parówką lub szynką albo krakersy o smaku ryby :D 5) Koniecznie wybierzcie się na lokalny targ z owocami. Ceny są bajecznie niskie, można spróbować wielu egzotycznych owoców, które w Polsce są dosyć drogie. Radzę wybierać owoce nieobrane

Czerwona Porzeczka