Przepis podpatrzyłam na blogu seven days in sunny june. W zamrażalniku miałam łososia i stwierdziłam, że trzeba coś z nim zrobić. Przepis zmodyfikowałam. Wyszło smaczne i szybkie danie. Składniki na 4-5 porcji: 400g makaronu – u mnie uszka lubelli 200g wędzonego łososia Odrobina tymianku lub koperek 15 dag startego sera żółtego 125g mozzarelli – starta na grubych oczkach 200g śmietany – u mnie 18% 2 jajka Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...A ja wczoraj jadłam makaron z łososiem :D Twoja zapiekanka wygląda świetnie! No i ten makaronik :D
uwielbiam! świetna sprawa. połączenie makaronu z łososiem to jest to!
Do łososia podchodzę raczej sceptycznie, ale nie da się ukryć, że patrząc na taką zapiekankę, raczej nie odmówiłabym skosztowania jej :)
łosoś to nie jest moja ulubiona ryba, raczej na zasadzie może być, ale ta zapiekanka mi smakowała:)
nigdy nie jadłam zapiekanki z łososiem ! Muszę wkrótce wypróbować :)