ryba na parze - 1502 przepisów (strona:58/101)

Pieczony stek z tuńczyka 148

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Twarogowa pasta z makrelą 147

Pyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego(...)kostkę cebulę. Łączymy wszystko za pomocą widelca. Dodajemy jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Możemy jeść od razu, ale ja polecam odstawić przykryte do lodówki na parę godzin. Podajemy z pieczywem, jajkiem lub ulubionymi warzywami. Smacznego

Dominacja smaku
Twarogowa pasta z makrelą 172

Pyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego(...)kostkę cebulę. Łączymy wszystko za pomocą widelca. Dodajemy jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Możemy jeść od razu, ale ja polecam odstawić przykryte do lodówki na parę godzin. Podajemy z pieczywem, jajkiem lub ulubionymi warzywami. Smacznego

Dominacja smaku
Zupa rybna z grzybami shiitake 184

zapałkę. Grzyby czyścimy, kroimy na plasterki. Papryki kroimy w paski. Drobno siekamy natkę. Filet z łososia gotujemy razem (1,5 l wody) liściem laurowym i kaffiru przez 10 min. Rybę wyjmujemy, oddzielamy mięso od skóry, rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do wywaru rybnego wrzucamy warzywa (oprócz papryk), natkę, gotujemy 5 min, wrzucamy ryż i papryki i gotujemy do miękkości ryżu. Wrzucamy(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Jaglane klopsiki z łososiem w sosie pomidorowym 213

czosnku 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1 garść liści szpinaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżki sosu sojowego sól papryka chilli pieprz czarny olej spod suszonych pomidorów Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie, aż będzie czysta. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę i przykryć garnek pokrywką. Gotować na małym ogniu przez(...)szpinak straci na objętości, a klopsiki będą gotowe. Można podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Dania z rybą , Obiad Tagged: kasza jaglana , sos , sos sojowy , suszone pomidory , szpinak , łosoś

https:KKuchniaMniam
Quiche z łososiem i brokułem 132

umyć, podzielić na różyczki, wrzucić je do wrzącej, osolonej wody, gotować 5 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na sitku do odkapania. Łososia opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, zdjąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki, lekko posolić. Jajka wymieszać z kremówką, posolić i popieprzyć. Wykonanie Ciasto wyjąć z lodówki i na oprószonej mąką powierzchni cienko rozwałkować. Nawinąć je na wałek, przełożyć(...)brokułem wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 55-60 minut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Quiche z łososiem i brokułem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pstrąg pieczony 160

Nasz nowy piekarnik przeszedł próbę z rybą i spisał się na szóstkę. Oby tak dalej, może kiedyś uda nam się wypróbować go na cieście. Póki co dzisiaj możemy podzielić się z Wami naszym sprawdzonym przepisem na pstrąga. Ta ryba chyba nigdy nam się nie znudzi…   Pstrąg pieczony SKŁADNIKI: - 2 pstrągi - 2 łyżki masła - średniej wielkości cebula - 4 ząbki czosnku(...)łyżki olejku Rybę myjemy pod bieżącą wodą   i osuszamy ręcznikiem papierowym. Brytfankę smarujemy olejem, układamy nasze rybki i przyprawiamy je solą i pieprzem z obu stron. Masło mieszamy z tymiankiem i rozmarynem, a następnie wkładamy do środka ryby, razem z czosnkiem oraz krążkami cytryny i cebuli. Pozostałe części cytryny i cebuli układamy na wierzchu ryby. Rybę dodatkowo możemy delikatnie

Związek na patelni
Sos holenderski 175

holenderski idealny do jajek po benedyktyńsku, szparagów, warzyw, mięs i ryb. Jest trudny do zrobienia, ale praktyka czyni mistrza. Sos powinien być gładki, i mieć konsystencję majonezu. Ja podałam z jajkiem. Bardzo, bardzo syty. Więcej przepisów na sosy takie jak sos tzatziki, sos dyniowy i inne znajdziecie na moim blogu po lewej stronie w zakładce SOSY. Jeżeli przygotowaliście danie(...)porcje 4 żółtka 1 łyżka soku z cytryny 2 łyzki wody 120 g masła sól czarny pieprz Masło rozpuścić i przelać przez sitko. Żółtka ubić na parze wraz z wodą i sokiem z cytryny na puszystą masę. Zdjąć miskę z pary i pomalutku stale ubijając dodawać gorące masło. Starać się jak najwolniej lać masło, aby sos miał

O kuchni z uczuciem
Garnek rzymski 151

mają wyjątkowy smak i aromat dzięki materiałowi, z którego wykonana jest jego pokrywka, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków. W garnku można piec: pieczenie mięsne, drób, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasagne. Garnek w środku jest powleczony warstwą ceramicznej glazury, dzięki czemu potrawy w nim przygotowywane nie przywierają do dna i boków. Pokrywka zaś jest(...)rzymskim nie wymagają dodatku tłuszczu. Dzięki czemu przygotowane potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekkostrawne. Przed pieczeniem garnek należy zwilżyć wodą, którą wchłonie glina. Podczas ogrzewania wytworzy się warstwa pary wodnej w garnku i w piekarniku. Dzięki temu zawartość garnka będzie soczysta wewnątrz i chrupka na powierzchni. Garnek rzymski utrzymany jest w modnym, rustykalnym stylu. Idealnie nadaje się

Marder&Marder Manufacture
Spaghetti bolognese z dodatkiem różowego wina. 126

najlepsze momenty. To półsłodkie wino idealnie pasuje do ryb, przystawek, delikatnych pasztetów drobiowych, deserów i jak najbardziej do makaronów. Dlatego dziś moja propozycja podania wygląda właśnie tak.  Ale w ofercie win zamojskich znajdziecie wiele innych, które podacie z każdym innym daniem, począwszy od dziczyzny a kończąc na rybach i słodkich tortach.  Składniki; Składniki; 50 dag makaronu spaghetti(...)łyżki oliwy 1 łyżka miodu ser parmezan do dekoracji bazylia do dekoracji Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać marchew, suszoną bazylię i oregano. Smażyć parę minut. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu aż mięso zbrązowieje, następnie dodać pomidory i wlać wino. Wymieszać i zagotować. Zmniejszyć płomień i dusić około

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron z tuńczykiem i kaparami 126

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Zupa rybna z pomidorami i cukinią 187

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Steki z tuńczyka 176

Dzisiaj na obiad świetna alternatywa dla steków wołowych. Jeżeli lubisz mięso, a niekoniecznie przepadasz za rybą, ten obiad Cię powali na łopatki. Ryby jeść trzeba! I koniecznie spróbuj, za nim powiesz, że nie lubisz.  Porcja dla 2 osób Składniki:  2 steki z tuńczyka (grubość ok 2 cm, waga jednego ok 180g) oliwa sól i pieprz Ciekawe rozwiązania(...)ułóż steki, smaż po 1 minucie z każdej strony, pamiętając żeby w trakcie smażenia steków nie sprawdzać.  Steki świetnie komponują się ze szparagami oraz fasolką szparagową, przygotowaną na parze i zasmażką z bułki tartej.  Idealny obiad na upalne dni :)  Smacznego

Niezły Młynek
Krewetki z suszonymi pomidorami 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi