ryba na parze - 1502 przepisów (strona:54/101)

Łosoś gotowany na parze z warzywami 283

Gorąco polecam pyszny i zdrowy posiłek. Łosoś jest bardzo smaczny i delikatny, bez zbędnego dodatkowego tłuszczu. Składniki: filet z łososia sól i świeżo zmielony pieprz kostka

The Sweet Damsel
Pomarańcze i marchewka to para doskonała, z której możesz zrobić sos 166

Owoce i warzywa staram się kretywnie wykorzystywać do różnych celów. Sezonowe pomarańcze Navel , moje ulubione, wykorzystałam do zrobienia aromatycznego i bardzo zdrowego sosu, który można przerobić

Jem więc Jestem
Kurczak z grzybami 175

chcemy jej smażyć – dzięki temu smak będzie bardziej skoncentrowany w cząstkach liści i nie rozleje się po potrawie. Czas wyjąć kurczaka. Przełóż piersi na talerz i daj im parę minut na odpoczynek. W tym czasie przykryj je sosem z pieczarek, nałóż ziemniaki – ja podałem puree z tymiankiem (patrz tutaj ), nakryj do stołu czy coś. Na zdjęciu możesz zobaczyć(...)niewypał, dlatego nie opiszę :P. Tak czy inaczej, smacznego! Sos powinien być słodko – słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem wermuta. Powinien pasować też do królika, wołowiny, a także słodkowodnych ryb

manslogblog
Dorsz w boczku na soczewicy 174

pracochłonne, jednak tak naprawdę możemy je przyrządzić w mniej niż pół godziny. Sprawdzi się zarówno na romantyczną kolację, jak i codzienny obiad. Połączenie ryby i mięsa nie jest popularne, jednak wyrazisty, chrupiący boczek i delikatna, biała ryba stanowią zgrany duet. Pomysł na to danie pochodzi od Jamiego Olivera, choć podałam je nieco inaczej. Miałam w domu soczewicę w puszce, świeży(...)Jeśli nie lubicie soczewicy – można wykorzystać ugotowane, młode ziemniaczki, zaś równie dobrze jak szpinak sprawdzi się jarmuż. Dorsz w boczku: 300 g polędwicy z dorsza lub innej białej ryby kilka plasterków wędzonego boczku lub pancetty 2 gałązki rozmarynu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy “pieprz cytrynowy” sól morska Kokosowy szpinak: 150-200 g świeżego szpinaku

Poezja smaku
Pieczony pstrąg 192

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}       Pieczony pstrąg to dobry pomysł na szybki obiad. Ryba jest bardzo prosta w przyrządzeniu.    Może być podana z pieczonymi ziemniaczkami. Inspiracja pochodzi ze strony - kuchnia lidla. Składniki: - 2 pstrągi patroszone - 1 duża cebula  - sól - biały pieprz

Pan i Pani Smith w kuchni
Dieta na trzustkę – lista produktów dozwolonych oraz zakazanych 73

spożywanie posiłków o regularnych porach. Jadłospis powinien składać się z 4-5 niewielkich dań, które organizm będzie mógł z łatwością przetrawić. Najlepiej, aby potrawy były przyrządzane metodami gotowania na parze, gotowania na wodzie oraz bez dodatku tłuszczu. Dieta powinna być oparta na dozwolonych produktach, które nie zaszkodzą trzustce i są lekkostrawne. W kolejnej części artykułu przedstawimy listę zdrowotnych(...)drobne kasze, •     drobne makarony, •     chude mleko i chude przetwory mleczne, •     chude wędliny, drób, wołowina, cielęcina, •     chude ryby, •     gotowane lub przetarte owoce i warzywa, zwłaszcza: dynia, kabaczek, młoda marchew, seler, pomidory bez skórki, •     biszkopty, sucharki. W diecie na trzustkę można również spożywać niewielkie

kruche babeczki
Karp smażony w migdałach 137

obtaczamy w płatkach migdałów. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju (z obu stron), ale na niewielkim ogniu (ryba ma dochodzić w środku, ale płatki nie mogą się przypalić). Ściągamy rybę z patelni i układamy w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na ruszcie/ kratce i wstawiamy do piekarnika (175 stopni) na 10-15 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. W rondelku na niewielkim ogniu(...)zrobić się gorzki – trzeba pilnować. Gdy tylko cukier się rozpuści, wlewamy wino, w którym moczyły się rodzynki. UWAGA – zachodzi bardzo gwałtowna reakcja – uwaga na bardzo gorącą parę. Szybko zamieszać (jeśli cukier po wlaniu wina zastygł – nie martwcie się – wystarczy chwilę mieszać i rozpuści się ponownie). Dodajemy skórkę pomarańczy i sok pomarańczowy. Mieszamy i gotujemy

Pociąg Do Kuchni
Dorsz w pergaminie z ryżem i słodką marchewką 219

papirusu Winiary i oczywiście nie zdążyłam. Ale dzięki temu wyczarowałam coś ciekawego na kolację: ryba, ryż i marchewka.  Składniki: [dla 2 osób] 2 filety dorsza lub innej białej ryby dwa pergaminy z "Winiary pomysł na...Papirus soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami" woreczek ryżu (u mnie z warzywami) kilkanaście małych marchewek  łyżka masła łyżka cukru pudru Wykonanie(...)każdego pergaminu i smażyć wg przepisu na opakowaniu.  Ryż ugotować i podzielić woreczek na pół. Za pomocą filiżanki lub szklanki ukształtować ryż na talerzu. Marchewki ugotować na parze, a następnie umieścić na patelni z rozpuszczonym masłem. Dodać cukier puder i podgrzać. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie marchewki może dodać więcej cukru

Pasja Smaku
Sałatka z jarmużem i kurczakiem 77

Sałatka z jarmużem i kurczakiem to mój dzisiejszy pomysł na super smaczny lunch lub kolację. Do sałatki użyłam kotlety z kurczaka, które zostały mi z wczorajszego

Dorota Smakuje
Śniadaniowa pasta z wędzonej makreli FIT 93

Jestem wielbicielką wszelkich śniadaniowych past. Gdy wstaję wcześnie rano do pracy lub na uczelnię to nie lubię kombinować w kuchni. Wolę dużej pospać, kosztem wybitnego śniadania

Be Fit Be Strong
ŁOSOŚ NA PARZE Z CYTRYNOWYM PUREE I CIEPŁĄ SAŁATKĄ ZE SZPINAKU Z TOFU 106

Dzisiaj po cudownym weekendzie urodzinowo-rocznicowym, zostaliśmy z Wężem sami w domu. Loczek wyjechał na ferie. "A gdy nie ma dzieci w domu to"... gotuję rzeczy

Cytryna&Co.
Łosoś ze szparagami 209

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karaś z sosem pieczarkowym 57

ryb, wybór był naprawdę duży i dłuższą chwilę przyglądaliśmy się wszystkim okazom. Najchętniej zabralibyśmy ze sobą dwie lub trzy różne ryby, ale musieliśmy się zdecydować na jedną, bo wszystkie były dobrze wyrośnięte. Wybór padł na 800 gramowego karasia , kilka kroków dalej kupiliśmy pieczarki i już mieliśmy pomysł na sobotnie danie. Gdy zabieraliśmy się za przygotowanie obiadu, okazało się, że ryba(...)smaku masło do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Smażona ryba: Z karasia usunąć łuski, dokładnie go umyć, wedle uznania pokroić, posolić i popieprzyć. Oprószyć mąką i włożyć na mocno rozgrzany olej, obsmażyć z każdej strony. Zmniejszyć ogień i smażyć ok. 25 minut, od czasu do czasu przewracając rybę. Sos pieczarkowy: Pieczarki umyć i obrać, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić

niecodziennikpary
Zapiekany kalafior z sosem serowym 329

Zapiekany kalafior z sosem serowym. Thermomix przepisy. Przepis na Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: 600 g wody 1 łyżeczka soli mały kalafior 30 g masła

Themo przepisy
Utop...parówkę. Czeskie UTOPENCE. 191

Wertuję stare numery jednego z kobiecych miesięczników. Zwykle nie mam na to czasu, ale..Dziś jakimś cudem znalazłam chwilkę, gdy ze stołu w kuchni spozierała na

W kuchni Karmel-itki