ryba na parze - 1502 przepisów (strona:47/101)

Pinaatti lettuja - fińskie naleśniki ze szpinakiem i łososiem. 151

Połączenie szpinaku i łososia to jedno z moich ulubionych. Dlatego, kiedy trafiłam na przepis na to fińskie danie, od razu wiedziałam, że je przyrządzę. Potrzebujemy tylko

zadanie-gotowanie
Łosoś w sosie sojowym z makaronem z cukinii i marchewki 142

Dziś przedstawiam pyszną i zdrową alternatywę dla tradycyjnego makaronu. Do zrobienia mojego tagliatelle użyłam cukinii i marchewki pokrojonych obieraczką w cienkie pasy i ugotowanych na parze

Kulinarne Inspiracje
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 235

rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu. Dodatkiem do dzisiejszego dania jest brokul.To jest niesamowite warzywo ze wzgledu na ilosc witamin,mineralow,a przede wszystkim cennych przeciwutleniaczy.Brokul to prawdziwy champion w kategorii(...)problemy z sercem,anemia,niedoborami wapnia i z artretyzmem. Brokul gotujemy bardzo krotko,najwyzej 5 minut,ze wzgledu na duza utrate witami lub jemy na surowo.Najlepiej ugotowac go na parze lub w malej ilosci wody,tak by w wodzie podczas gotowania pozostawal jedynie glab,a zielone rozyczki wystawaly ponad poziom wody.Glab rowniez nadaje sie do jedzenia.Nie wierze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa rybna 95

głębię smaku najpierw trzeba ugotować wywar na kręgosłupach i głowach ryb. Najlepiej o nie pytać w sklepach rybnych, gdzie rozbierają ryby. Coraz ich mnie co prawda, ale czasem uda się też je nabyć na stoiskach rybnych w dużych supermarketach lub bazarkach. Po ugotowaniu wywaru dodaje się warzywa i kawałki ryb i ulubione owoce morza - w moim przypadku krewetki. Do tego(...)tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin

Smaczny zeszyt
Dorsz w cieście bazyliowym z topinamburem pleśniowym 162

łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow

R'n'G Kitchen
ŁOSOŚ SMAŻONY W SOSIE POROWO - WINNYM. 128

dowierzają. Łosoś w owym towarzystwie, niczym ryba w wodzie pływa jak najdostojniej, najpewniej. Komponuje się, o dziwo, idealnie. Harmonizuje wspaniale, a owa harmonia pobudza każdą komórkę, nerw, zmysł tego, który akurat decyduje się na degustację. A porowo-winny sos wcale nie jest tak niewinny! To właśnie on doprowadza do obłędu. Zgrana para, nie ma co! ŁOSOŚ SMAŻONY W SOSIE

W kuchni Karmel-itki
DYNIOWE RISOTTO WEGANONA vs. RISOTTO Z KALAFIORA I SANDACZ PANA TASAKA 155

lubię ryby wiecie nie od dzisiaj, więc sami rozumiecie moją radość, gdy się dowiedziałam, że będziemy robić sandacza? W dodatku na risotto z kalafiora z chorizo i koperkiem. Nie trzeba było mnie specjalnie zachęcać. Pierwszy warsztat rozpoczął się od prezentacji Wita, który najpierw sam przygotował całe danie, a wszyscy z uwagą na niego patrzyli, by później w parach przystąpić(...)drugiej patelni rozgrzać odrobinkę oliwy i usmażyć drzewka z kalafiora na złoty kolor po obu stronach. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a na patelnię wrzucić rybę. Posolonego delikatnie sandacza smażyć najpierw 2-3 minuty od strony skóry, przytrzymując od góry ręką (lub łopatką), żeby sandacz leżał płasko na patelni (niedociśnięty się wygnie, bo skóra się skurczy

Dietolog
Makaron z krewetkami 69

Lubię! U nas w domu, tylko ja. I kot Franek. Zajadaliśmy się dzisiaj obiadowo. Ile miłości było później w tym kocie! Sporo. Parę tygodni temu, udało

Kardamonovy
Pesto z suszonymi pomidorami i oliwkami 60

jadę wg rozpiski wg której gotuję. Czasami jednak coś pójdzie nie tak lub po prostu dostaniemy od teściów niespodziewany obiad. Wszystko więc się przesuwa. Czasem coś wypadnie. Bywa różnie. Parę dni temu „obudziłam” się koło południa i dotarło do mnie, że nie mamy obiadu. Najlepiej w takich przypadkach sprawdza się u nas makaron. Czasami robię zwykły sos pomidorowy(...)sera. Jest to zupełnie do przeżycia. Pesto z suszonymi pomidorami i oliwkami sprawdzi się świetnie nie tylko do makaronu. Tego typu sosy świetnie sprawdzają się jako dodatek do pieczonych ryb, jako dodatek do sałatek, do kurczaka. A propos kurczaka… dziś w planie miałam właśnie zrobić makaron z tytułowym pesto i kurczakiem. Myślałam nad rodzajem makaronu, którego użyję, skończyło się

Kardamonovy
Pieczony okoń morski (labraks) 106

promocyjną. Do tej pory nazwę tej ryby – okoń morski lub labraks – znaliśmy jedynie z programów kulinarnych, więc chcąc poznać jej walory smakowe, włożyliśmy ją do koszyka. Przygotowaliśmy ją w prosty sposób – upiekliśmy ją w piekarniku, doprawiając tylko solą morską i pieprzem cytrynowym, aby dodatkami i przyprawami nie przyćmić smaku ryby. To okazało się bardzo dobrym wyborem, ponieważ(...)ponownie dobrze umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ryby z obu stron oraz wewnątrz oprószyć solą morską i posypać pieprzem cytrynowym. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), okonie piec ok. 25 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczony okoń morski (labraks) pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Domowa wędzonka na herbacie i ryżu---Casa Tea Smoked Meat -ryżowa 144

metalową wkładkę do gotowania na parze, na której układamy mięso , szczelnie zakrywamy i zmniejszamy gaz. Zmniejszamy palnik na średni płomień. W momencie ,kiedy zacznie  sie wędzić-dymić, zmniejszamy płomień i wędzimy mięso 10-15 minut. Wyłączamy palnik i pozostawiamy pod przykryciem 15 minut. Smacznego. Gotowe. Tak można uwędzić skrzydełka ,schab i rybę. Smakuje wybornie na świeżym pieczywie

w mojej kuchni
Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym 196

miałam okazji przyrządzić i nie zamierzam, gdyż obiad robi się w 30 minut.   A poza tym wiem, co jem. Do przyrządzenia tego dania możecie wykorzystać ulubione filety ryby – u mnie był mintaj. Podczas konsumpcji przyszła mi również myśl, że sos świetnie będzie się komponował z moim ulubionym kurczakiem. Następnym razem postaram się tak go wypróbować. Normal 0 21 false(...)padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin

Fabryka pomysłów
Pstrąg pieczony 97

wychodzi Mu doskonałe, więc i tym razem z pstrągiem pieczonym było podobnie. Zaczynam się obawiać, że wkrótce w kuchni nie będzie dla mnie miejsca. Jeśli jednak mam jeść taką rybę, to mi to pasuje. Składniki pstrąga pieczonego 2 świeże wypatroszone pstrągi 4 plasterki cytryny 1 / 4 pęczka pietruszki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pstrągi(...)oleju i na każdym położyć rybę. Przed zawinięciem sprawdzić, czy część folii przykrywającej pstrąga od góry także jest pokryta olejem. Zawinąć pstrągi, dokładnie zamykając folię z góry i na bokach. Pstrąga włożyć do nagrzanego do 200 o C piekarnika i piec 30 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pstrąg pieczony pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 141

Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym

Kulinarne Przeboje
Domowe sushi. 167

sprawdzonego sklepu ze świeżymi rybami, więc wolę nie ryzykować. Składniki: nori ryż u mnie parboild (2 torebki) paluszki krabowe łosoś wędzony awokado ogórek zielony majonez ocet winny (w oryginale powinien być ryżowy, jednak nie miałam takiego pod ręką) cukier sól wasabi sos sojowy Zaczynamy od ryżu. Wysypujemy ryż z torebek i płuczemy parę razy, aż woda będzie przezroczysta. Następnie

Brzuszki Łakomczuszki