ryba na parze - 1502 przepisów (strona:38/101)

Fishburgery 110

Pierwszą od dłuższego czasu wolną sobotę mogliśmy spędzić w kuchni, komponując domowego fishburgera ze świeżej ryby i świeżych warzyw. Dorodne filety z dorsza w chrupiącej panierce oraz salsę warzywną uzupełniła świeżo wypieczona pełnoziarnista bułka. Nasz zdrowy i kolorowy burger z ryby smakował o wiele lepiej niż te podawane w restauracjach typu fast-food, więc cieszyliśmy się nie tylko smacznym(...)piekarniku (funkcja “grill”), posmarować majonezem z dodatkiem musztardy. Ułożyć sałatę, porcję ciepłej ryby, topiony ser oraz mieszankę warzyw, polać ketchupem, całość przykryć drugą częścią bułki. Fishburgery podawać od razu po przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fishburgery pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa tajska z owocami morza – oryginalna, która chyba nigdy się nie znudzi 138

Taką zupę podała mi moja kochana przyjaciółka Marta, dodała mi do niej parę papryczek chilli bo wie jak bardzo lubię ostre jedzenie. Dzięki !!! Od tej pory robiłam tą zupę wielokrotnie. Można ją przygotować z owocami morza ale również z kurczakiem, rybą, tofu lub z samymi krewetkami. Ja użyłam mieszanki owoców morza – krewetki, kalmary oraz muszle. Całość to idealne połączenie pysznego

wysmienity
Jajecznica z mlekiem 179

Tym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad na parze bardzo lekki 248

zrobiłam jeden posiłek do syta... Posiłek pyszny, zdrowy, pełen witamin i przede wszystkim- na parze! Czyli jednym słowem posiłek zrobił się...sam! Składniki ulubiona rybka Bukiet 9 Warzyw u mnie  Iglotex sól różowa himalajska oliwa z oliwek Na dno koszyka wyłożyłam zamrożoną rybę. Wsypałam mieszankę warzywną i włączyłam robota, aby mi sparowal to wszystko... Nastawiłam

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś na parze 174

Łosoś na parze Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu danie! Jeśli nie masz czasu na skomplikowany obiad, w drodze z pracy kup kawałek

Moje Qulinaria
Sałatka MIX z dipem musztardowym. 140

smaczna i zdrowa. Bardzo szybka do wykonania, dla osób zabieganych. Jest wspaniałym dodatkiem do ryb i mięs, jak również może być  samodzielnym daniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!! SKŁADNIKI 1 opakowanie Mix sałat 3 gałązki selera naciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka  Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE

Zdrowo i kolorowo
Surówka z kiszonej kapusty i grzybów 84

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki zestaw powstał na potrzebę chwili. Jak ryba, to kapusta kiszona. Postanowiliśmy troszkę ją „reanimować”. Składniki: 250 g kiszonej kapusty 100 g marynowanych grzybów(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Sandacz z ostrym, maślanym sosem 182

chili (  klik  ) postanowiłam  zrobić sos do ryby na jego bazie. Sos wyszedł znakomity. Trzeba sprawdzać ostrość w trakcie szykowania - wszystko zależy od ostrości sosu którym będziemy doprawiać. Filety możemy przygotować w dowolny sposób. Ja piekłam je w piekarniku, ale równie dobrze, można je ugotować na parze, lub usmażyć na patelni. Warto też samemu zrobić bazę(...)słodko kwaśnego ( dodawać stopniowo) 1 łyżeczka świeżego imbiru, drobno startego zielona cebulka, pokrojona sok z 1 limonki 2 łyżki pokrojonych liści kolendry przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Rybę opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na blaszce wyłożonej  folią aluminiową, skórą do dołu. Skropić olejem. Piec ok 15 - 25 minut, do czasu aż mięso będzie równomiernie białe

Stare Gary
Kurczak po grecku 77

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie powstać miała ryba po grecku, jednak widzieliśmy wielki potencjał w udkach kurczaka. Składniki(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 72

waniliowy idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Sos waniliowy to jeden z najbardziej klasycznych i wszechstronnych dodatków. Idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Ale sprawdzi się także przy potrawach wytrawnych(...)był używany nie tylko do deserów, ale również do mięs i ryb.  Crème anglaise jest doskonałym dodatkiem do cesarskiego omletu KAISERSCHMARRN Print Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy Sos waniliowy crème anglaise idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Danie Dodatki Kuchnia Brytyjska Czas przygotowania

smakowitehistorie.com
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 67

waniliowy idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Sos waniliowy to jeden z najbardziej klasycznych i wszechstronnych dodatków. Idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Ale sprawdzi się także przy potrawach wytrawnych(...)był używany nie tylko do deserów, ale również do mięs i ryb.  Crème anglaise jest doskonałym dodatkiem do cesarskiego omletu KAISERSCHMARRN Print Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy Sos waniliowy crème anglaise idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Danie Dodatki Kuchnia Brytyjska Czas przygotowania

smakowitehistorie.com
Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 181

Ryby są jednym z moich ulubionych dań obiadowych i najbardziej smakują mi przyrządzone w prosty sposób, bez zbędnych panierek i przypraw. Zazwyczaj rolę główną odgrywa parowar, w którym lądują wszystkie składniki, przez co nie musimy się przejmować mieszaniem i pilnowaniem, żeby się nie przypaliło ;) Warzywa zachowują więcej składników odżywczych i naprawdę mają pełniejszy smak.  Pstrąg łososiowy z dodatkami(...)parze 300-400 g pstrąga łososiowego 2 nieduże bataty 2 średniej wielkości ziemniaki garść mrożonych marchewek baby sól, pieprz, suszony koperek, ostra mieszanka przypraw Ziemniaki pokroić na kawałki, oprószyć koperkiem i wstawić do parowaru na 40 minut. Po 20 minutach dołożyć pokrojone bataty (posypać mieszanką ostrych przypraw) i marchewki. 15 minut przed końcem parowania dołożyć rybę. Podawać doprawione solą

FitKot
Steki z tuńczyka z salsą z cukinii 122

Polędwica z tuńczyka czy inaczej mówiąc stek z tuńczyka to pyszne, delikatne danie - któremu wystarczy dosłownie parę minut na patelni. Sam tuńczyk jest niezwykle dobry sam

Taste Therapy
Pieczony batat z puree z groszku i tołpygą 150

się gotuje i dzięki temu bardzo dobrze smakuje. To danie jest kolorowe i w smaku wyjątkowe.  Składniki 6 porcji:  p uree: 250 g groszku zielonego gotowanego na parze Bonduelle, 1 łyżka masła, sól do smaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanego koperku, ponadto: 2 bataty, ok. 370 g tołpygi (1 filet), 2   łyżki masła klarownego(...)Bataty myjemy i suszymy. Folię do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy cukrem, pieprzem i zawijamy bataty w folię (każdy oddzielnie). Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Rybę płuczemy, suszymy, dzielimy na mniejsze kawałki (ok. 6 części) nacinamy skórę, wcieramy sól i doprawiamy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowne i podsmażamy na nim rybę od str. skóry. Ryba

Moniki Smakołyki
Łosoś atlantycki z parowaru 268

Łosoś miał być na piątkowy obiad :) I w sumie był, ale pora trocha inna :) Po pracy poszedłem spać, na godzinkę, dwie... wstałem w nocy i wtedy

Parowar Faceta