ryba na parze - 1502 przepisów (strona:34/101)

Grillowany karmazyn 136

grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA <3 Składniki 1 kg karmazyna 1 łyżka cukru palmowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sambal oelek     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rybę filetujemy, usuwamy skórę. Cukier, sos sojowy, sos rybny, sos sambal(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Kotleciki z dorsza w wersji fit 185

zmienić i odkryć kilka nowych przepisów z rybami w roli głównej? Kotleciki z dorsza to pomysł doskonały (sprawdź także: http://www.biedronka.pl/pl/recipe,id,1467,name,kotleciki-z-dorsza ). Przyrządź je tak, żeby jak najlepiej służyły Twojemu zdrowiu. Nie wiesz, jak to zrobić? Tutaj znajdziesz kilka podpowiedzi. Jeżeli chcesz przygotować zdrowe kotleciki rybne, ugotuj dorsza na parze albo upiecz go w rękawie – zachowa walory smakowe(...)warzywami gotowanymi na parze. Składniki, których potrzebujesz do przygotowania kotlecików z dorsza z dodatkami, znajdziesz w sklepach sieci Biedronka . Robiąc zakupy, możesz rozejrzeć się także za rybnymi daniami gotowymi, które sprawdzą się w sytuacjach awaryjnych, gdy zabraknie Ci czasu na przygotowywanie domowych posiłków. Zadbaj o to, żeby Twoje menu było jak najbardziej zróżnicowane. Ryby powinny zająć w nim miejsce

Tradycyjna Kuchnia
FISHBURGER 131

objętość posmarować każdą rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką wymieszaną z solą. Piec z funkcją pary około 15 minut (do zrumienienia) w temperaturze 190st. Gdy nie posiadamy takiej funkcji na dnie umieścić naczynie żaroodporne, wypełnione wodą. KOTLETY RYBNE 70 dag ryby (u mnie szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku szczypiorek 2 jajka kawałeczek słoninki lub boczku

Pieguskowa Kuchnia
Fasolka szparagowa z bekonem, cebulą i jajkiem w koszulce 201

koszulce to tutaj przysłowiowa kropka nad i. Czy jako samodzielny obiad, czy jako dodatek do jasnych mięs i ryby – tak podana fasolka na pewno nie jest nudna czy byle jaka! Fasolce odcinamy zdrewniałe końce i dokładnie ją myjemy. Gotujemy fasolkę na parze lub w wodzie, do stanu al dente – nie powinna być całkiem miękka. Jak długo? To zależy

Karo in the Kitchen
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i owocami 116

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Sałatkę makaronową z tuńczykiem robimy dość często, w wielu wariantach smakowych. Dodatek owoców przyjemnie komponuje się z rybą, a całość świetnie uzupełnia wegański majonez(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem 85

Parę dni temu byłam na urodzinowej bibie u ekipowego Witka. To syn moich przyjaciół i podobno przyszły mąż mojej córki. Ja normalnie nie bawię się w jakieś dziwaczne swatanie dzieci, ale Witek naprawdę jest bardzo zaangażowany. Serio, serio, mój mózg tego nie ogarnia. Ja do tego ręki na pewno nie przyłożę, jedynie w czym mogę pomóc to przy obiado-kolacji(...)każdym razem, gdy u nich jestem. Nawiązując do kolacji… do jedzenia były ryby, mięcho, puree. Ja obiecałam przywieźć jakieś uzupełniacze do tego. Tym razem stanęło na surówkach. Zrobiłam dwie. Jedną, tytułową, drugą dla My, który obecnie dba o wątrobę. Przepis na nią pojawi się za parę dni. Nie zaskoczę Was niczym nadzwyczajnym, od razu uprzedzam. Surówka z kapusty pekińskiej

Kardamonovy
Sałatka ziemniaczana z łososiem 99

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. W tym czasie rybę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z serkiem i natką. Ostudzone ziemniaki

R'n'G Kitchen
PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 120

oberwanymi z gałązki rozmarynu i włożyć do piekarnika. Jesiotr jest dosyć tłustą rybą, więc można swobodnie piec go w temperaturze 180 stopni i nie wysuszy się na wiór. Ja użyłam funkcji pieczenia parowego w moim piekarniku i jesiotr spędził 30 minut w temperaturze 90 stopni + para. Komosę ryżową ugotowałam w lekko osolonej wodzie, w proporcji 2:1 (90g komosy(...)posolić, po chwili odlać nadmiar wody, dodać łyżkę jogurtu i wymieszać. Można podać na liściach sałaty. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach i danie podawać gorące: W wersji dla dzieci rybę najlepiej pokroić, można posypać też prażonym ziarnem sezamu: 1 porcja to ok. 325 kcal , węglowodany: 22g, białko: 28g, tłuszcz: 14g SMACZNEGO

Dietolog
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 203

się dobrze, dożywa nawet 20 lat.   (źródło: "Dwie ryby - flądra i dorsz" G. Łapanowski, R. Pilecki )   Dorsz jest niesamowicie delikatny, zarówno w smaku, jak i strukturze. Białe mięso, lekkie, nie tuczące. Świetnie komponuje się z różnymi sosami, sałatkami. Idealny do pieczenia, smażenia, przyrządzania na parze, do wędzenia, gotowania. Kiedy kupujemy go, wybierajmy okazy mające powyżej(...)łączy w sobie lekkość dorsza i delikatność kremowego sosu. Dodatek kefiru zamiast śmietany redukuje nie tylko kalorie, ale również tłusty posmak. Odrobina pomidorowej nuty zmienia smak, zachowując serowość. Zapiekanie ryby w sosie powoduje, że się nie rozgotuje, nie rozpadnie, a udusi na idealną. Poza tym, nie dodajemy tłuszczu, który dodany być musi w przypadku smażenia i duszenia na patelni

W kuchni Karmel-itki
Karp z pieczarkami w cieście francuskim 142

duży nacisk na samowystarczalność (był to okres, w którym ryby stanowiły ważny element diety, głównie z uwagi na trwające do 180 dni w roku obowiązkowe okresy postu). Karp jest rybą słodkowodną. Posiada dwie odmiany – dziką (sazan) oraz udomowioną, hodowlaną. Obie formy różnią się od siebie wyglądem. Sazan jest rybą o bardziej wydłużonym kształcie ciała, pokrytym jednolitą grubą łuską(...)karp to ryba rosnąca w swoim naturalnym tempie w naturalnych warunkach.” Źródło zdjęcia: http://polskikarp.com/hodowla Stawy karpiowe, oprócz tego, że są miejscem bytowania ryb, mają również pozytywny wpływ na środowisko. Cytując słowa dr. Mirosława Kuczyńskiego: „najważniejszą cechą fizyczną stawów jest zdolność do retencji wody”. W obszarach pokrytych stawami zachodzi zjawisko “skrócenia obiegu pary wodnej”, dzięki czemu para

Smaki Na Talerzu
Focaccia ze szparagami 137

właśnie model  EOD6P71X skradł moje serce. O moim wyborze zdecydowały następujące jego funkcje: Dodatek pary w początkowej fazie pieczenia - takie działanie zapewnia lepszy wygląd i smak wypieków oraz idealnie wyrośnięte ciasto i chrupiącą skórkę. Także kurczak, lasagna lub ryba, wszystko będzie równomiernie upieczone i pyszne! SteamBake -  wystarczy nalać 100 ml wody i nacisnąć przycisk SteamBake, aby uzyskać

Kulinarne przygody Gatity
Ameryka od Kuchni 120

pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały łosoś z Alaski w trzech odsłonach oraz klasa win ze szczepu Sauvignon Blanc oraz

królestwo garów
Rolada z tuńczykiem 166

Rolady można piec, zapiekać w cieście i gotować na parze. Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła. Mając w domu makaron

Kulinarne pyszności Molki
Pstrąg pieczony z koperkiem i figami 172

plasterki limonki, masła oraz figi. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok 15-20 minut. Ryba nie potrzebuje zbyt wiele czasu. To z czym podacie pstrąga, to już Wasza decyzja. U mnie był w towarzystwie ziemniaków i gotowanego na parze brokuła. Smacznego! Przepis powstał na potrzeby konkursu "Dobrze przyprawiony przepis godny Mistrza" . Ciekawe czy okaże się godny

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania