ryba na parze - 1502 przepisów (strona:25/101)

Morszczuk pieczony w pergaminie z pomidorkami i oliwkami (Nasello al cartoccio co pomodorini e olive) 186

piątkowy obiad polecam Wam morszczuka pieczonego  w pergaminie. Jeżeli nigdy nie próbowaliście tak przygotowanej ryby, serdecznie Wam polecam.  Pieczenie w pergaminie to specjalna technika pieczenia, która łączy w sobie zarówno zalety gotowania na parze, jak i prawdziwego gotowania w piekarniku; jest również bardzo szybka i łatwa do wykonania. Poprzez gotowanie w pergaminie, oprócz(...)skrócenia czasu gotowania, zachowujemy wszystkie składniki odżywcze zawarte w przygotowanej potrawie. Upieczona ryba jest lekka, niesamowicie soczysta, pełna smaku i aromatu. Do przepisu wykorzystałam filet z morszczuka, którego możecie zastąpić  Wasz ą  ulubion ą  rybk ą, min.  dorszem, łososiem  lub halibutem. Smacznego ;):) **** Per chi non ha proprio idea su cosa preparare

La grande e la piccola cuoca
Pstrąg pieczony w folii 200

pstrąg będzie wystarczającym obiadowym daniem.  składniki (1 porcja) 180 g - 200 g  pstrąg patroszony 1 łyżeczka masła gałązka tymianku parę gałązek kolendry plasterek cytryny sól pieprz młotkowany z kolendrą przygotowanie piekarnik nagrzać do 200 st  Rybę umyć osuszyć. Posypać solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Skórę ryby lekko ukośnie naciąć po 3x z każdej strony

Stare Gary
piątkowy obiad,soliród i wężymord 166

sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

w mojej kuchni
piątkowy obiad,soliród i wężymord 117

sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

mojej kuchni
Sałatka ryżowa z łososiem 146

sól i gotuję na wolnym ogniu aż wchłonie wodę. Wstawiam pod koc na 30 minut aż dojdzie. Łososia solą, pieprzę, posypuje przyprawą do ryb i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie gotuję go na parze w garnku około 10 minut, czas gotowania zależy od grubości łososia. mój był dość gruby. Truskawki, winogrono myję i kroję na cząstki, dodaję

wesoła kuchnia
Powrót do źródeł w kuchni 265

celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie jej do nowych trendów jest coraz częściej spotykane

Kuchcik gotuje
Ziołowe steki z tuńczyka- na parze 209

W zasadzie powinnam napisać ,, w papilotach,, na parze. Zawinęłam po prostu doprawione steki z tuńczyka ( każdy osobno) w folię aluminiową i ugotowałam na parze

Buniabaje w kuchni
Łosoś z sosem cytrynowym 187

Soczysty łosoś ugotowany na parze i podany z sosem na bazie śmietanki, masła i cytryny. Zdrowa i bardzo szybka propozycja na smaczny obiad dla

wyzwania kuchenne
Delikatny łosoś z kokosową cukinią i ziemniaczkami 165

przygotowanymi na parze to strzał w dziesiątkę :) Całe danie jest lekkie i niskotłuszczowe, ale zdrowe ze względu na cenne tłuszcze występujące w rybie. Dodatkowo nie zajmuje dużo czasu z uwagi na przygotowanie ryby i cukinii na patelni :) Delikatny łosoś z kokosową cukinią i ziemniaczkami składniki na 2 porcje 1 cebula 1 średnia cukinia płaska łyżeczka oleju kokosowego extra(...)łyżki wiórków kokosowych 300-350 g łososia (u mnie filet) 5-6 średniej wielkości ziemniaków Ziemniaki pokroić w kostkę i umieścić w naczyniu do parowania, gotować na parze przez 35-40 minut. Cebulę drobno posiekać. Rozgrzać patelnię z olejem kokosowym i dodać cebulę. Podsmażyć na wolnym ogniu z dodatkiem soli. Cukinię pokroić w kostkę i dodać do podsmażonej

FitKot
Kluski na parze ala BAO z pieczonym łososiem 180

style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif(...)Pieprz           RYBA: Oddzielamy ostrym nożem mięso od skóry. Dzielimy rybę na kawałki około 6x6 cm. Układamy rybę na papierze do pieczenia, smarujemy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w temperaturze 230 stopni (góra-dół). KLUSKI NA PARZE: Kluski przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę

Bon Appetit Małgorzaty
Ryba na warzywnej pierzynce 160

Dorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto zdrowo się odżywia zapraszam do zapoznania się z przepisem. SKŁADNIKI: 2 duże płaty dorsza - filet  1 por 3 marchewki 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pietruszki 1 papryka czerwona kilka różyczek brokuła koperek sól, pieprz(...)świeże pomidory  szklanka wody sok z cytryny WYKONANIE Filet kroimy na kawałki, posypujemy solą, pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę układamy w naczyniu do parowania. Na każdy kawałek kładziemy plasterek pora. Rybę parujemy ok 20 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Kapustę szatkujemy nożem. Pora kroimy na plastry. Paprykę

W kuchennym oknie Ewy
Łosoś pieczony w cieście francuskim 173

pół. Układamy na rybie, dociskamy brzegi ciasta palcem, a następnie widelcem. Nożem obcinamy brzegi aby były równe i ładnie się prezentowały.   Na wierzchu ciasta robimy wzór z małej łyżeczki, coś jakby łuski ryby. Nie martwmy się jeśli ozdabiając przebijemy ciasto, dobrze jest jak jest w cieście kilka otworów przez które będzie ulatywać para z pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy(...)rozkłóconym jajkiem.   Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Moje filety, w najgrubszym miejscu, miały około 2-2,5 centymetrów grubości. Taka ilość czasu była idealna, aby ryba się wypiekła, ale pozostała wciąż soczysta i różowa.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Moqueca de bacalhau 212

koniecznie należy wymoczyć go przez noc w wodzie, tak aby pozbawić go nadmiaru soli.  Wrzucamy bacalhau do wody i gotujemy przez parę minut. Odcedzamy wodę i odstawiamy do ostudzenia.  I teraz.... rwiemy nasz płat ryby na "strzępki" tak aby odseparować wszystkie ości.  Przygotowanie moqueca: Płaty dorsza  marynujemy z startymi 2 ząbkami czosnku, 2 łyżkami kuminu, sokiem

Smaki Brazylii
Pieczony dorsz z pietruszką 144

Lekki i zdrowy. Smakuje idealnie zarówno z frytkami i warzywami na parze, jak i ziemniaczkami z surówką z kiszonej kapusty ;-) Składniki -ok. 50 dag dorsza -kilka gałązek natki pietruszki -1-2 łyżki oliwy -sok z połowy cytryny -sól, pieprz Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć. Skropić obficie sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i posiekać, zmiksować

Zielona Kuchnia
Łosoś z piekarnika w ziołowej oprawie 230

Łosoś smakuje mi w każdej postaci. Najczęściej jadamy robionego na parze. Dzisiaj dla odmiany był z piekarnika z dużą ilością ziół :-) SKŁADNIKI filet z łososia (wielkość wedle uznania) 1 cytryna przyprawy: tymianek, sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryb masło do posmarowania naczynia  WYKONANIE Rybę umyć (można pokroić w mniejsze kawałki), przełożyć do miski lub wysokiego

Passions hobbies life