ryba na parze - 1502 przepisów (strona:16/101)

dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 161

Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1

W Mojej Kuchni Lubię
Labraks z zieloną herbatą i granatem 263

piekarniku do miękkości 2/ Rybę pieczemy samą ok. 15 minut przy ok. 160 stopniach i termoobiegu, albo w folii aluminiowej. Możemy też ją zrobić na parze - wtedy aromat z herbaty będzie mocniejszy. 3/ Rybę wykładamy z dodatkami. Smacznego

Kuchnia PROzdrowotna
Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem 136

natki pietruszki, skórki cytrynowej, płatków papryki, soli i białego pieprzu przygotowujemy marynatę. łososia dzielimy na trzy porcje i obtaczamy w marynacie. Łososia przygotowujemy na parze kilkanaście minut. Na drugim sitku umieszczonym ponad rybą układamy różyczki brokułu. Gotujemy aż będą półmiękkie. Bulion drobiowy podgrzewamy do wrzenia. Wsypujemy kuskus tak aby pozostało około 1 cm płynu nad kaszą. Pozostawiamy

Pyry na Gaz
Czy warto kupić piekarnik parowy 115

wszechstronnym urządzeniem, które łączy w sobie zalety tradycyjnego piekarnika i równomiernie rozprowadzanej, bardzo gorącej pary wodnej. Do przygotowywania w nim potraw wykorzystywane są więc dwa źródła ciepła - gorące powietrze i, wspomniana już wyżej, para.  Szufladka do napełniania zbiornika na wodę Obsługa systemu pary w przypadku modelu EOC6H71Z jest bardzo łatwa. Po prawej stronie panelu sterowania znajduje(...)parze - przepis Zalety i wady piekarników parowych na przykładzie modelu Electrolux SteamCrisp przygotowywanie posiłków z użyciem pary pozwala zachować więcej wartości odżywczych,  witamin i minerałów, dzięki czemu są one smaczniejsze i zdrowsze. w przypadku pieczenia mięsa i drobiu nie ma konieczności nacierania ich olejem, a tym samym możemy ograniczyć spożycie tłuszczy warzywa, mięso, ryby i drób

Cztery Fajery
Jak zrobić FIT PESTO? Jak przygotować suma na diecie? 79

BAZIE PESTO Z KALAFIOREM NA PARZE. - 180 g suma filet - 1/4 główki kalafiora - 2 łyżki w/w pesto - 4 łyżki jogurtu naturalnego - płatki chilli - kolendra lub natka pietruszki Kalafior i suma gotujemy na parze. Pesto łączę z jogurtem. Całość polewam sosem, dodaj płatki chilli i gotowe! Pamiętaj, że ryba to delikatne mięso wystarczy jej dosłownie kilka minut

SMYKWKUCHNI
Zielone tortille z bobem 141

pokrywą" marki Zwilling. Posiada on dwa poziomy ciśnienia pary, co pozwala przygotować różne rodzaje produktów, zarówno te bardziej delikatne, jak na przykład ryby oraz cięższy pod względem gotowania bób. Drugi poziom ciśnienia pary przyśpiesza także proces gotowania. W garnku podczas gotowania ze szczelnie zamkniętą pokrywą uzyskujemy temperaturę wyższą niż w standardowych garnkach, w których jesteśmy w stanie uzyskać

MamaOskarka
Jak prawidłowo spreparować i przygotować węgorza do podania - węgorz na sposób chiński 180

pastę z brązowej fasoli, cukier, mąkę z wodą, wino, olej sezamowy i szczyptę pieprzu do smaku. Składniki wymieszać i włożyć do niej rybę. Rybę dokładnie wytaplać w marynacie by dokładnie się nią pokryła, również wewnątrz. Marynować rybę przez ok. 5 minut. Dodać teraz pokruszone na duże kawałki lub przekrojone na ćwiartki całe papryczki chili. To po to aby potem było(...)środku. Na rybę wylać też całą marynatę wraz z ząbkami czosnku. Żaroodporny półmisek z rybą ustawić na podwyższeniu z kratki która z kolei wstawiona jest do dużego woka lub dużej misy w której gotuje się woda. Innymi słowy półmisek z rybą stoi teraz nad gotującą się wodą. Przykryć dopasowaną pokrywką i tak gotować na parze przez 12 minut

Sztuka gotowania w/g Samiry
Mintaj w sosie kurkowym 193

Idealne danie dla fanów kontrowersyjnych połączeń smakowych. ;-) Ryba z grzybami pozornie niekoniecznie idą w parze, ale delikatne kurki okazały się być dobrym towarzystwem dla soczystego, rybnego fileta. Najbardziej zadowolona jestem z sosu kurkowego, który wyszedł idealny a dzięki gotowym kurkom od Nasza Chata zrobienie go zajęło 10 minut. Sos powtórzę na pewno!  Ryba: 500g filetów z mintaja

Szefowa kuchni
Ciekawostki -co jeść po wysiłku 155

spadku cukru we krwi i uzupełnić witaminy i minerały utracone wraz z potem. Awokado -już 1/4 owocu wystarcza by uzupełnić potas,zapobiegający rozpadowi białek w mięśniach . Ryby -porcja wielkości dłoni ,ugotowana na parze lub pieczona dostarczałatwo przyswajalne białka .,oraz kwasów omega 3 . Komosa ryżowa -wystarczy 1/2 szklanki .zawiera białko jak rośliny strączkowe. a także błonik .i przeciwutleniacze .które

Moje Wyroby
Kotlety rybno – ziemniaczane 157

Kotlety rybno – ziemniaczane to pyszna propozycja na obiad. Do ich zrobienia można wykorzystać ziemniaki, co pozostały z obiadu z poprzedniego dnia. Tak samo dotyczy to ryby, jeśli piekliście bądź gotowaliście na parze i został trochę z obiadu, to jak najbardziej można wykorzystać taką porcję do kotletów. U mnie w domu sprawdziło się takie podanie … Czytaj dalej

Pieprzyć z Fantazją
Ryba pieczona z pomidorkami, z surówką z selera i marchewki 222

Pieczenie jest moim ulubionym sposobem przyrządzania ryby. Zdecydowanie zdrowsze od smażenia (zwłaszcza w panierkach), szybsze od gotowania na parze, jest swoistym kompromisem pomiędzy smakiem a wartością odżywczą potrawy. Jeśli jednak rybę zapieczemy ze słodkimi pomidorkami i podamy w towarzystwie surówki z selera i marchewki, to – choć danie pozostanie dietetyczne – nie stracimy ani nic ze smaku, ani wartości naszej potrawy

Even Better Food
RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM 209

papierowym ręczniku.Pokrojoną na kawałki rybę oprószyć solą,pieprzem - można obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złocisty kolor. Układać na półmisku warstwami - na zmianę ryba i sos ketchupowy. Przepis znalazłam parę lat temu w jednej z książek s.Marii i od tego czasu zagościł u Nas na stałe. Często robię na obiad - filet w całości i pierzynka w sosie

Niespełnione zdolności kulinarne
Ryba w galarecie z limonką 270

rozpuszczenia żelatyny, odstawiamy do wystudzenia. 3. Filety z pstrąga lekko solimy i oprószamy pieprzem. Na rondel z wrzącą wodą nakładamy sito, a na nim układamy rybę, przykrywamy pokrywką i gotujemy na parze przez ok 10 minut, po ugotowaniu filety pstrąga skrapiamy świeżym sokiem z limonki. 4. Przygotowujemy formę, wlewamy do niej tężejący bulion, układamy świeżą natkę pietruszki, marchew

Apetyczna babeczka
Ryba w pieczarkach 325

pietruszki można pominąć lub zastąpić ją drobno posiekanym koperkiem i/lub świeżą bazylią. Smak potrawy można wzbogacić o ugotowane różyczki brokuła lub podsmażoną, drobno pokrojoną cebulę. Rybę, zamiast smażyć, można ugotować na parze. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Kroję całe tj. razem z nóżkami. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Antar nadziewany jabłkiem z imbirem 146

końca. Uwielbiam tą rybę. Białe mięso bez tego irytującego mocnego rybiego zapachu. Fantastycznie komponuje się z dodatkowymi smakami ( marynatami cytrusowymi, ziołami). Jest jedną z niewielu ryb które smakują mi gotowane na parze. Z przyjemnością sprawdzam z czym można antara podać by zyskał na smaku. Dziś zamarynowanego w bardzo prostej cytrusowej marynacie obsmażam na maśle a potem wypełniam jabłkowo

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania