ryba na parze - 1502 przepisów (strona:20/101)

Pasta z makreli z cebulką i ogórkiem 124

względu na wysoką tendencję do kumulowania związków rtęci). Polecam kupować świeżą lub ewentualnie wędzoną, na samym końcu dopiero z puszki w ostateczności. Przypominam również, że ryba zawiera ości, na które trzeba będzie poświęcić parę minut przy przygotowywaniu.  Taka pasta jest doskonałym śniadaniem lub kolacją z dodatkiem pełnoziarnistego chlebka. Do tego obowiązkowo jakieś warzywko do swojej porcji i pełnowartościowy posiłek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ryba w papilotach z warzywami na parze 174

mój piekarnik odmówił chwilowo posłuszeństwa owa rybka powstała na parze. W pierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki(...)środku każdego arkusza papieru ułożyć cukinię, na niej marchewkę i pietruszkę. Na kopczyku z warzyw kładziemy filet, na nim koperek i cytrynę. Rybę zawijamy w papiloty.Każdy pakiecik dodatkowo spinam szpilką do szaszłyków aby wytworzona wewnątrz para nie wydostała się na zewnątrz. Nie mając szpilek każdy papilot można szczelnie zawinąć - efekt będzie podobny. Ja swoje papiloty umieściłam w parowarze

kawawszklance
Dorada gotowana na parze 91

więc wystarczą dwa - trzy dodatki i pyszne danie mamy gotowe. I oczywiście cytryna, dużo cytryny ! Ona pasuje do każdej ryby i do wszystkich owoców morza,  Doradę możemy też zrobić na grillu, przepis  tutaj . Dorada gotowana na parze Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 wypatroszona dorada sól morska świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżka masła(...)temperaturze pokojowej 1 łyżka natki pietruszki cytryna Wykonanie: Rybę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę siekamy i mieszamy z masłem i odrobiną soli i pieprzu, układamy we wnętrzu ryby. Doradę oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i zawijamy w folię aluminiową. Układamy na parowniku lub w specjalnym garnku do gotowanie na parze. Parujemy przez 15 minut. Podajemy skropioną cytryną

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś na parze z zieloną fasolką 149

Już nie raz pisałem o tym, że łosoś pomimo iż jest bardzo tłustą rybą , to ma wiele składników niezbędnych dla naszego organizmu, przede wszystkim są to kwasy omega-3. Tak więc tym razem na nasz stół trafił łosoś na parze z zieloną fasolką. Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej… Łosoś na parze z zieloną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś pieczony w pergaminie-na azjatycką nutę 158

Ryba upieczona w pergaminie lub jak kto woli w "papilotkach"- to technika zapożyczona z kuchni  francuskiej en papillote.Ryba przygotowana jest dzięki uwięzionej parze,która cyrkuluje w zawiniętym pergaminie. To świetny sposób podania każdej ryby na co dzień i od święta.Do paczuszki z pergaminu możecie użyć każdej ryby,a zestaw dodatków dobrać według własnego uznania i smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
POMYSŁ NA OBIAD 113

ryba lub zamiennie z filetem z kurczaka)  2 marchewki  sok z połówki cytryny ząbek czosnku  łyżka masła  garść świeżego szpinaku  sól, pieprz cytrynowy , pieprz czarny  kropla oleju  łyżka śmietany  Sposób przyrządzenia:  Ziemniaki dokładni umyć i ugotować z łyżeczką soli w mundurkach; Rybę lub kurczaka natrzeć solą i pieprzem, ugotować na parze(...)dodać olej i sok z cytryny; Szpinak  blanszować na maśle z ząbkiem czosnku, przyprawić do smaku i dodać łyżkę śmietany; Ugotowane i przestudzone ziemniaki pokroić na grube plastry, rybę lub kurczaka nakryć szpinakową pierzynkę podawać na gorąco z surówką z marchewki

pieprzny smaczek
Łosoś z puree brokułowym 188

kabanosów wieprzowych brokuł 2 łyżki śmietany 12% Łososia podzielić na porcje, polać sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić rybę na 20 minut.  W tym czasie umyć brokuła, podzielić na różyczki - ugotować na parze. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego. Łososia obsmażyć z obu stron. Pod koniec smażenia ryby, wrzucić na patelnię pokrojone kabanosy - smażyć

kolorowotorcikowo
Ryba w sosie słodko kwaśnym 152

tego gorący sos słodko kwaśny ale nie ze słoika , tylko przepis na domowy. Idealnie pasuję do ryżu. Świetny pomysł na obiad. Polecam spróbować. Warto poszaleć i coś ala rybę po grecku zrobić z tego przepisu na wigilijną kolację. Składniki : * 4-5 filetów z dorsza * jajko * bułka tarta * sok z cytryny * sól , pieprz     Sos słodko kwaśny : * duża cebula(...)ananasem mieszamy z mąką ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy i dodajemy do naszego sosu. Mieszamy i czekamy aż się zagotuje. Ściągamy z ognia i miksujemy. Dodajemy parę kostek ananasa oraz kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę

Magiczne Życie Marty
Łosoś na Varomie z salsą mango 182

Thermomix przepisy. Łosoś na Varomie z salsą mango Przepis na Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: 2 filety z łososia sól pieprz gałązki rozmarynu 600 g

Themo przepisy
ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 125

  Wigilia za parę dni więc spieszę z przepisem na pysznego śledzika.Jeśli lubicie czosnek i majeranek to nic tylko trzeba robić... Składniki:   500 g

Niespełnione zdolności kulinarne
PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI / WÜRZIGE KAROTTESUPPE. 201

 Zimne dłonie, para z ust, czerwone uszy i nos. Skrzypi pod nogami ziemia, konary pokrywa poranny szron. Kolejna kartka z kalendarza wydarta. Starsza o

W kuchni Karmel-itki
Pieczony olbrzym - Łosoś z piekarnika 145

łososia 1-1,5 cytryny pesto pietruszkowe z tego przepisu suszone pomidory kilka gałązek rozmarynu parę liści bazylii i mięty (opcjonalnie) sól pieprz olej lniany lub zalewa z suszonych pomidorów Postępujemy bardzo podobnie jak w przepisie na pstrąga łososiowego. Rybę czyścimy z łusek, dokładnie płuczemy wewnątrz i z wierzchu. Łososia nacinamy w kilku miejscach z obu stron. Nacieramy rybę dokładnie(...)zabieg sprawdził się jak najbardziej. Cytrynę chwilę studzimy żeby po włożeniu w nacięcia mięso ryby nam się nie ścięło. W nacięcia wkładamy na zmianę połówki cytryny, suszone pomidory na wierzch kładziemy kilka gałązek rozmarynu. Całe krążki cytryny wkładamy do środka (możemy dodać parę suszonych pomidorów i opcjonalnie do środka możemy dodać gałązkę rozmarynu i posiekane liście bazylii i mięty). Całość

Piekielna Kuchnia Pati
Ryba w cieście naleśnikowym z ziołami 126

Ryby-kocham je jeść:) Już mojej 1,5 rocznej córeczce przyrządzam na parze:) Ten przepis, który proponuję jest dla wszystkich:) 1,5 kg fileta (wg uznania) u mnie przyjęła się Tilapia. Zioła do ryb, przyprawa do ryb, zioła prowansalskie. Taką mieszankę mieszam z 3 łyżkami oleju i namaszczam rybkę. Najlepiej przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki

Moje Słodkie Piekiełko