ryba na parze - 1502 przepisów (strona:15/101)

HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 154

Zielono mi! Wszystko na zielono! Ryba w pistacjowym pesto, mus z rzeżuchy i szpinaku, no i ryż z dodatkiem brokuła, a jako dodatek mizeria z ogórka

Dietolog
DORSZ bałtycki jak ze smażalni ryb 229

stron parokrotnie. Dzięki temu dorsz cały smak i soczystość zachowa w środku 3/ Rozgrzewamy olej we frytownicy lub głębokiej patelni lub rondlu (tłuszcz minimum musi zakryć rybę na wysokość centymetra) 4/ Smażymy dorsza parę minut (można go delikatnie obrócić w połowie smażenia). Usmażonego wykładamy na papier a następnie na liść sałaty. Na rybę nakładamy masełko i podajemy z cytryną. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Skrei z sosem pomarańczowym 136

ubić, dalej ubijając wlewać powoli zagotowane wino z sokiem. Miskę z ubijanym sosem ustawić na garnku z gotującą się wodą i ubijać dalej sos na parze, aż zgęstnieje, doprawić solą. Podawałam rybę z ziemniakami z wody i surówką z pora. Sos przygotowałam z soku z czerwonych pomarańczy (tarocca), dlatego ma taki kolor. zastawa

królestwo garów
Pulpeciki ziołowe w sosie pomidorowym z cukinią FIT 114

Dziś mam dla Was przepis na pyszny i zdrowy przepis na obiad, gdyż moją propozycję na pulpeciki przygotowuje się gotując je na parze. Dzięki

Be Fit Be Strong
słów parę o rybach ich filetowaniu i nie tylko 167

Polska słynęła, ze sposobów przyrządzania ryb wszelakich, zdobywając należne jej uznanie w szerokim świecie. A dziś co nam zostało z ogromnej spuścizny po naszych antenatach. Ledwie parę razy do roku, prawie z musu, ryba zagości na naszych stołach i to jaka ryba filet z pangi,  czy miruny. Dobrze że nasi przodkowie tego nie widzą. Czas by to zmienić

Miód i pieprz
Łosoś na parze z warzywami 156

przepis nadaje się zarówno na lekki obiad jak i na kolację. Zrobienie go zajmuje ok. 20 minut i to dlatego, że ryba potrzebuje czasu by się ugotować. Jest bardzo łatwy także z pewnością każdy jest w stanie go przyrządzić. Czego potrzebujemy? łosoś norweski - filet, mała sałata rzymska (kupuję w Biedronce pakowane po 2 szt.), mozarella sałatkowa - kulki (6-8 kulek(...)suszone pomidory z oliwkami", oliwa z oliwek, sok z 0,5 cytryny, sól, czosnek, pieprz cytrynowy Zaczynam od łososia ponieważ w trakcie jego gotowania na parze spokojnie zdążę przygotować resztę składników. Rybę solę, pieprzę oraz skrapiam sokiem z cytryny. Wkładam do parowaru, który ustawiam na 20 min. W tym czasie siekam sałatę. Do sałaty dodaję kulki mozarelli - każdą

Przepis na Dzień Dobry
Wakacyjny obiad. Dziki ryż z młodymi warzywami i łosoś z sosem agrestowym 216

propozycja lekkiego,wakacyjnego dania, dziki ryż z młodymi warzywami i sosem agrestowym. Można go podać z dowolnymi dodatkami, w przepisie z  łososiem gotowany na parze ale mogą to być inne ryby, chuda wieprzowina, wołowina lub drób wg. własnych upodobań, lub bez dodatków jako sałatkę na ciepło lub zimno. Sałatka z dzikiego ryżu jest świetną alternatywą dla kanapek(...)Wymieszać z posiekaną miętą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem polać sosem i przybrać. Łosoś:  Łososia oprószyć solą i pieprzem, gotować na parze 10-15 minut (czas uzależniony od wielkości gotowanych kawałków).  Smacznego

SzczyptaSmaQ
Miruna na parze z brokułami, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 774

SKŁADNIKI: -filet z miruny (170g) - brokuły (20g) - 100ml jogurtu naturalnego doprawionego cytryną - przyprawa do ryb Wszystkie składniki przygotowujemy w parowarze, lub w garnku na parze. Danie banalnie proste, pyszne i niskokaloryczne! Danie to: 246 kcal ;-) Buziaki, trzymajcie sie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 191

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 102

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Tymiankowa nototenia 185

ryby bardzo lubią zioła. Dodawałam już różne do marynat - z tym , że z reguły były to gałązki świeżych włożone do marynaty lub do brzucha ryby przygotowanej do pieczenia lub gotowania na parze. Niestety dziś został mi ze świeżych tylko rozmaryn a nie taki miałam pomysł. Postanowiłam wykorzystać suszony tymianek robiąc mocną marynatę z jego udziałem a potem ścierając(...)ryby w trakcie osuszania by nie palił sie w czasie smażenia. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bakłażan a’la ryba po grecku 66

bakłażana a’la ryba po grecku. Bo tę prawdziwą rybę to jednak wolę zjeść od święta. Następnym razem, gdy będę stołować u siebie moją dwójkę wegan, na bank zrobię tytułowego bakłażana. Ten po kaszubsku im bardzo smakował, więc na bank ten także podejdzie. Jeżeli lubicie eksperymentować, nawet w okresie świąt, zróbcie koniecznie bakłażana udającego rybę po grecku. Składniki: 1 duży(...)mieszamy i gotujemy parę minut. Jeżeli sos pomidorowy wyszedł za rzadki, gotujcie całość bez przykrycia, do zredukowania płynu. Plastry bakłażana układamy w naczyniu i na nią nakładamy warzywa (po wyciągnięciu liścia i ziela angielskiego), można to również zrobić warstwowo: bakłażan, warzywa, bakłażan, warzywa, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na parę godzin. Artykuł Bakłażan a’la ryba po grecku pochodzi

Kardamonovy
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 168

Dzisiaj pierwszy dzień praktyk w nowym miejscu. Z jednej strony nie mogę się doczekać, jednak z drugiej chciałabym jeszcze trochę poleniuchować. Przez weekend niestety nie odpoczęłam

Be Fit Be Strong
Gotujemy wywar rybny w szybkowarze 162

też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia 1 cebula, obierz i pokrój w małą kostkę 1 marchew, obierz i pokrój(...)mówią, zapraszam tutaj . rozgrzej w szybkowarze masło, dodaj cebulę i podsmażaj na średniej mocy palnika ok. 3 min dodaj pozostałe warzywa, całość podsmażaj jeszcze parę minut do warzyw dodaj kawałki ryby i całość chwilę podsmażaj co jakiś czas mieszając dolej wino całość zamieszaj od czasu do czasu i poczekaj, aż alkohol ulotni się całkowicie i nie będzie w ogóle

Szybko Szybkowar
Gotujemy wywar rybny w szybkowarze 245

też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia 1 cebula, obierz i pokrój w małą kostkę 1 marchew, obierz i pokrój(...)mówią, zapraszam tutaj . rozgrzej w szybkowarze masło, dodaj cebulę i podsmażaj na średniej mocy palnika ok. 3 min dodaj pozostałe warzywa, całość podsmażaj jeszcze parę minut do warzyw dodaj kawałki ryby i całość chwilę podsmażaj co jakiś czas mieszając dolej wino całość zamieszaj od czasu do czasu i poczekaj, aż alkohol ulotni się całkowicie i nie będzie w ogóle

Szybko Szybkowar

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję