soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniapozostałe dodatki sprawiają, że z powodzeniem może być stosowany do potraw wytrawnych. Sosu można używać do mięs, serów czy warzyw pieczonych, ale polecam szczególnie do ryb (smażonych lub gotowanych na parze). Składniki (na ok. 1 litr): ok. 800 g wydrylowanych ciemnych śliwek ok. 4 cm świeżego imbiru cebula 5 ząbków czosnku 2 jalapeno lub inne chili ewentualnie
Weekendy w domu i ogrodziesoli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtradycyjne danie czyli - gulasz drobiowy z pomidorami i groszkiem podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami. Spaghetti bolognese. Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe
Kolejny blog o gotowaniuZielono mi! Wszystko na zielono! Ryba w pistacjowym pesto, mus z rzeżuchy i szpinaku, no i ryż z dodatkiem brokuła, a jako dodatek mizeria z ogórka
Dietologstron parokrotnie. Dzięki temu dorsz cały smak i soczystość zachowa w środku 3/ Rozgrzewamy olej we frytownicy lub głębokiej patelni lub rondlu (tłuszcz minimum musi zakryć rybę na wysokość centymetra) 4/ Smażymy dorsza parę minut (można go delikatnie obrócić w połowie smażenia). Usmażonego wykładamy na papier a następnie na liść sałaty. Na rybę nakładamy masełko i podajemy z cytryną. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaubić, dalej ubijając wlewać powoli zagotowane wino z sokiem. Miskę z ubijanym sosem ustawić na garnku z gotującą się wodą i ubijać dalej sos na parze, aż zgęstnieje, doprawić solą. Podawałam rybę z ziemniakami z wody i surówką z pora. Sos przygotowałam z soku z czerwonych pomarańczy (tarocca), dlatego ma taki kolor. zastawa
królestwo garówDziś mam dla Was przepis na pyszny i zdrowy przepis na obiad, gdyż moją propozycję na pulpeciki przygotowuje się gotując je na parze. Dzięki
Be Fit Be StrongPolska słynęła, ze sposobów przyrządzania ryb wszelakich, zdobywając należne jej uznanie w szerokim świecie. A dziś co nam zostało z ogromnej spuścizny po naszych antenatach. Ledwie parę razy do roku, prawie z musu, ryba zagości na naszych stołach i to jaka ryba filet z pangi, czy miruny. Dobrze że nasi przodkowie tego nie widzą. Czas by to zmienić
Miód i pieprzprzepis nadaje się zarówno na lekki obiad jak i na kolację. Zrobienie go zajmuje ok. 20 minut i to dlatego, że ryba potrzebuje czasu by się ugotować. Jest bardzo łatwy także z pewnością każdy jest w stanie go przyrządzić. Czego potrzebujemy? łosoś norweski - filet, mała sałata rzymska (kupuję w Biedronce pakowane po 2 szt.), mozarella sałatkowa - kulki (6-8 kulek(...)suszone pomidory z oliwkami", oliwa z oliwek, sok z 0,5 cytryny, sól, czosnek, pieprz cytrynowy Zaczynam od łososia ponieważ w trakcie jego gotowania na parze spokojnie zdążę przygotować resztę składników. Rybę solę, pieprzę oraz skrapiam sokiem z cytryny. Wkładam do parowaru, który ustawiam na 20 min. W tym czasie siekam sałatę. Do sałaty dodaję kulki mozarelli - każdą
Przepis na Dzień Dobrypropozycja lekkiego,wakacyjnego dania, dziki ryż z młodymi warzywami i sosem agrestowym. Można go podać z dowolnymi dodatkami, w przepisie z łososiem gotowany na parze ale mogą to być inne ryby, chuda wieprzowina, wołowina lub drób wg. własnych upodobań, lub bez dodatków jako sałatkę na ciepło lub zimno. Sałatka z dzikiego ryżu jest świetną alternatywą dla kanapek(...)Wymieszać z posiekaną miętą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem polać sosem i przybrać. Łosoś: Łososia oprószyć solą i pieprzem, gotować na parze 10-15 minut (czas uzależniony od wielkości gotowanych kawałków). Smacznego
SzczyptaSmaQSKŁADNIKI: -filet z miruny (170g) - brokuły (20g) - 100ml jogurtu naturalnego doprawionego cytryną - przyprawa do ryb Wszystkie składniki przygotowujemy w parowarze, lub w garnku na parze. Danie banalnie proste, pyszne i niskokaloryczne! Danie to: 246 kcal ;-) Buziaki, trzymajcie sie! Smacznego
SMYKWKUCHNIBurgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne
WiszniówkaBurgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne
Wiszniówkaryby bardzo lubią zioła. Dodawałam już różne do marynat - z tym , że z reguły były to gałązki świeżych włożone do marynaty lub do brzucha ryby przygotowanej do pieczenia lub gotowania na parze. Niestety dziś został mi ze świeżych tylko rozmaryn a nie taki miałam pomysł. Postanowiłam wykorzystać suszony tymianek robiąc mocną marynatę z jego udziałem a potem ścierając(...)ryby w trakcie osuszania by nie palił sie w czasie smażenia. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni